Leraren

Arno Nistal ten Veen

Arno smile 2Arno geeft lessen Yin Yang  Yoga bij YogaToday. Hij is meer dan 25 jaar gediplomeerd Ademtherapeut (Rebirther) en tevens Meditatiebegeleider, Yogadocent en Chi Neng Qigong instructeur. Hij begon als 16 jarige met meditatie en self-healing. Na een burn-out als jonge twintiger koos hij definitief het levenspad van persoonlijke groei, spiritualiteit en bewustzijn.
Arno is gediplomeerd docent in de Yangstijlen: Power Yoga (Tonnie Goes) en Ashtanga Vinyasa bij Yoga Moves in Utrecht. Vervolgens heeft hij twee jaar gestudeerd aan de Iyengar Yoga Opleiding in Amsterdam. Inmiddels voelt Arno zich ook helemaal thuis in de zachtere Yin vormen. Sinds kort is hij ook gecertificeerd Chi Neng Qigong instructeur. Kwaliteiten van de Qigong beoefening neemt hij mee in de yogalessen.
In maart 2016 heeft Arno zijn eerste boek gepubliceerd: “Adem en extase – De Bevrijding!” Via zijn eigen bedrijf www.ademenextase.nl geeft hij trainingen, opleidingen, cursussen en workshops door heel Nederland. Arno werkt zowel individueel (coaching) als met groepen.

 “Ik draag zoveel mogelijk van mijn kennis en ervaring over aan mijn studenten. Elke les is een helende reis naar jezelf! Soms plezierig, soms licht en luchtig, dan weer serieus en uitdagend. Het is mijn missie om mensen te helpen hun natuurlijke ademhaling te herstellen. Je mag daarom in mijn lessen veel aandacht verwachten voor de adem en Pranayama’s (yoga ademtechnieken). Het toepassen van de juiste techniek en alignment in de poses krijgen ook ruim de aandacht evenals meditatie.”

Babette van der Duin

fotoBabette geeft met veel enthousiasme de lessen Pilates Fusion. Pilates met elementen van Yoga.
Vroeger werkte zij voor verschillende non-profit organisaties, maar kreeg langzamerhand ‘t gevoel dat ze NAAST haar werk stond i.p.v. ERIN. De zoektocht naar authenticiteit, betrokkenheid, plezier en begeleiding ontdekte ze al in coaching opleidingen die ze naast haar werk volgde. Door een blessure begon ze zich ook meer te richten op lichamelijke aspecten van en tijdens pilates en yoga. Ze voelde wat bewegen met aandacht kon betekenen; fysiek en mentaal werd ze sterker.

Ze begon opleidingen te volgen: Pilates Ground Control  bij Debbie Jenner, basis yoga docentenopleiding bij Yoga Point en kwam uiteindelijke na diverse workshops terecht bij de opleiding van Stott Pilates. Deze Canadese vorm van pilates spreekt haar aan vanwege de aandacht voor de neutrale houding van het lichaam en dat deze bewaard blijft tijdens de buikspier-, rug- en zijoefeningen ondersteund door de diepere stabiliteitsspieren. Ook diepere kennis van de anatomie en posture analyse zijn belangrijke  aspecten van Stott Pilates. Zij volgde de Dans & Yoga opleiding van Samsara en Yin Yoga.

“Het is mooi te ervaren dat leerlingen letterlijk steeds beter in hun lijf gaan zitten en daar in het dagelijks leven profijt van hebben. Samen met de interactie en de lol die ik vaak heb met ze, maakt het bewegen met aandacht licht, zinvol, energiek en vrolijk. En daar doe ik ’t voor.” 

Betty de Regt

Geeft bij YogaToday Yin Yang Yoga. Haar reis met yoga is al lang. Haar vader was yogaleraar, ze deed haar eerste asana’s al toen ze vier was. Ook toen ze haar opleiding tot danspedagoog deed waren asana’s en de zonnegroet haar favoriete warming up voor lessen en voorstellingen.

In 2009 kwam ze op een keerpunt in haar leven wist ze dat ze iets moest doen om gegrond en in haar lichaam te blijven. Er waren nog niet zoveel yogascholen in Amsterdam als nu, maar ze vond Yogagarden vlak bij haar huis en daar is ze gebleven. Ze wilde haar beoefening verdiepen en startte ook met het volgen van opleidingen. 2 Yin yoga teacher trainingen verder bij Anat Geiger, ontdekte ze hoe heerlijk ze het vond om les te geven. En wat ze met haar lessen leerlingen kon brengen. Inmiddels geeft ze als vaste docent les bij Yogagarden en verder is ze een graag geziene docent of vaste invaller bij diverse sport- en yogascholen. En natuurlijk nu bij YogaToday!

“Yoga heeft mij heel veel gebracht, dat is bijna niet in woorden te vatten. Yoga is wat mij betreft niet Alleen wat je op de mat doet, maar dagelijks in alles wat je doet aanwezig. De practice van het leven als mens!”

Daniëlle van de Ven

DSC0019a-229x300Daniëlle is leraar Vinyasa Flow Yoga en Iyengar Yoga. Plezier hebben in het ontdekken en verkennen van je mogelijkheden staat voorop in haar lessen. Het draait in haar lessen om met een onderzoekende en ontvankelijke houding te ervaren wat je van je lichaam kunt leren. Nadat ze stopte met een opleiding tot klassiek balletdanseres zocht ze naar een manier om fysiek soepel en sterk te blijven en mentaal weerbaar. Ze begon met yogalessen en sindsdien reist Yoga met haar mee door haar leven:
Yoga is een ontdekkingsreis voor mij. Een tastbare en concrete manier om mijn lichaam en geest iedere dag opnieuw te onderzoeken. Telkens weer word ik uitgedaagd mezelf te open te stellen voor nieuwe en onbekende dingen, oordelen los te laten en angsten en gewoontes te doorbreken. Yoga vraagt discipline en toewijding. Het geeft me kalmte, rust en de kracht om uitdagingen in het leven aan te gaan. Waar ik ook ben, hoe ik me ook voel, Yoga brengt me thuis in mijn lichaam. Die ervaring wil ik graag doorgeven.”

Daniëlle heeft verschillende stijlen van yoga intensief beoefend, waaronder Ashtanga yoga, Vinyasa Flow Yoga, Anusara Yoga, Iyengar Yoga en Yin Yoga. In 2011 behaalde ze haar diploma als Vinyasa Flow Yoga docent bij de opleiding Yogateacher van docenten Johan Noorloos, Marcel van de Vis-Heil en Anat Geiger. Sinds die tijd geeft ze met veel plezier les aan jong en oud, van beginners tot gevorderden. Ze heeft zich ondertussen nog gecertificeerd als docent Iyengar Yoga en is inmiddels met de jaren uitgegroeid tot een geliefde docent.

Ehud Neuhaus

IMG_1334Bij YogaToday geeft Ehud lessen Yin Yang Yoga. Ook vervangt hij regelmatig uiteenlopende lessen van collega’s bij YogaToday.
Yoga is altijd aanwezig geweest in Ehud’s leven. Als kind al was yoga in zijn leven thuis door de beoefening van yoga van zijn moeder samen met haar vrienden.
In 2005 vond hij zijn docent yoga en begon zijn regelmatige beoefening. Door zichzelf via zijn lichaam te leren kennen is hij een nieuw pad ingeslagen.
De wens ontstond zijn kennis te verdiepen en zijn eigen yogabeoefening op een ander niveau te brengen. Dat leidde tot het volgen van een YogaTeacher Yin opleiding bij YogaGarden Amsterdam (Anat Geiger).
Het een leidde tot het ander, de ontdekking kwam dat lesgeven ook leuk kan zijn…
In 2015 volgde hij zijn tweede Teacher Training. Inmiddels geeft hij ook les bij YogaGarden, en is aan de opleiding intervisie/studentencoach.

“De combinatie van Yin en Yang in de yoga practice vind ik heel interessant. Hoe vind je zachtheid en rust ook in een pittige flow, hoe blijf je wakker ook als je helemaal ontspannen bent?”

Esther Ekhart

EstherEkhart7943Esther geeft al meer dan 20 jaar yoga: lessen, workshops, retreats en internationale teacher trainingen. Ze is wereldwijd een geliefde docent. Esther is oprichter van Europa’s grootste online yoga studio Ekhartyoga.com en heeft meer dan 200.000 volgers wereldwijd op YouTube. Haar drie voornaamste paden van opleiding zijn: Hatha Yoga, Vinyasa Yoga en Yin Yoga. Ze volgde lessen, specialisaties en retreats bij vele leraren waaronder namen als Sarah Powers en Clive Sheridan die haar leerde niet alles zo serieus te nemen. Haar yoga anatomie studie verrijkte ze in 2013 bij Leslie Kaminoff. Bij Tsuki, Taetske Klein, vond Esther haar leraar voor meditatie en inzicht: ze werd ook clarity trainer. Esther onderwees yoga en werkte als therapeut 11 jaar lang in haar eigen studio, the Boab Centre, in Ierland. En inmiddels woont ze weer in Nederland, in Weesp en vind het leuk om les te geven bij YogaToday.

„Yoga heeft mij geleerd diep te ontspannen en een weg te vinden uit zorgen en stress. De vreugde van fit en sterk te zijn en vooral om naar binnen te kijken en het leven te accepteren zoals het komt. Uiteindelijk brachten yoga en mijn clarity werk mij het inzicht dat alles waar ik naar op zoek was hier, nu, in het moment zelf is.” 

Germaine Duynstee

Germaine DEFGeeft Kundalini Yoga, soms in combinatie met Shakti Dance -, Yin- en  Aplomp Yoga. Germaine ontdekte jaren geleden Kundalini Yoga en was meteen verkocht. Ze werd geraakt door de combinatie van inspanning & ontspanning, beweging & stilte, kracht & meditatie die deze vorm van yoga kenmerkt. En dat alles geconcentreerd in anderhalf uur. Een yogavorm die alles in zich heeft, heel bijzonder.
Germaine was ooit een Leids corpsmeisje (studeerde af in de  kunstgeschiedenis) en ontdekte in een tijd van tegenslag waar haar hart werkelijk lag (en ligt): niet alleen zichzelf, maar ook anderen helpen zich beter te voelen. Hoe? Door massages, door gesprekken en door yoga. Voordat het zover was, volgde Germaine opleidingen NLP Counseling, Rebalancing (een vorm van lichaamswerk), Kundalini Yoga (de therapie- & teachertraining) en Shakti Dance Yoga (teachertraining). Ook deed  zij een aantal bijscholingen: Hormoon Yoga, Yoga & Kanker, Aplomb Yoga (in het lood, in je as bewegen) en Yin Yoga.
Germaine is niet alleen verbonden aan Yoga Today maar heeft ook haar eigen yoga- en massagepraktijk in Weesp.

Isolde Zandee

Isolde1-199x300Isolde Zandee is oprichter van YogaToday waar zij verschillende lessen en cursussen geeft. Ze is gedreven om yoga en meditatie van hun zweverige imago af te helpen. Om zo meer mensen de weldadige uitwerking van yoga te laten ervaren en kracht en rust in zichzelf te vinden. In haar lessen mixt ze verschillende yogastijlen. De lessen variëren van zacht tot krachtig. Momenteel geeft ze de lessen Mindfulness Yoga en Hatha Yoga.

“De fysieke voordelen van yoga zijn enorm, maar het is vooral de spirituele reis van mijn leerlingen die mij raakt. Het is een eer hun ervaring te mogen delen.”

Isolde volgde haar basisopleiding bij Samsara (HBO HathaYoga & Meditatie, VYN erkend en gastdocent daar). Verder studeerde ze bij  Alberto Paganini (Vinyasa / Prana Yoga Flow).  Gil Fronsdal (Mindfulness), Pranayama (Marjo Vredenbrecht), Gert van Leeuwen (Critical Alignment Yoga) en zenmeester Thich Nhat Hahn en Karen Fuller (Yoga Swing-Aerial). Haar klassieke dansopleiding volgde ze bij de Scapino Dansacademie. Daarnaast heeft ze van diverse yogastijlen bijscholingen gevolgd waaronder Vinyasa Yoga, Restorative Yoga, Yin Yoga, Qi Gong, Laughter Yoga. De meest recente bijscholingen zijn , Doug Keller (Yoga Therapie), Ouderenyoga en Yoga & Kanker. Isolde blijft steeds scholing volgen voor nieuwe inspiratie, inzichten en genot. Ze woont in Weesp en runt het yogacentrum samen met haar echtgenoot Herman Lankwarden.

Jaap Roggeveen

1 2Begon in 2008 met yoga. Daarvoor beoefende hij aikido, wat volgens de grondlegger Morihei Ueshibai meditatie in beweging is. Dat vond hij terug in yoga en vooral in intensieve stijlen (Yang) als ashtanga en vinyasa

Vanuit verlangen naar meer verdieping volgde hij in 2009 een docentenopleiding Ashtanga / Vinyasa bij YogaGarden o.l.v. Johan Noorloos, Marcel van de Vis Heil en Anat Geiger. Tijdens die opleiding kwam hij in contact met Vipassana meditatie en dit werd met de tijd steeds belangrijker voor hem. Een Vipassana retreat in 2013 leidde leidde hem naar kennismaking met Yin-Yoga van Anat Geiger. Dit had grote impact op Jaap en inspireerde hem om in 2014 Yin Yoga Teacher Training bij Anat te volgen. Daarin leerde hij o.a. hoe het principe van Yin en Yang toegepast kan worden in elke yoga stijl. Anat Geiger is inmiddels zijn belangrijkste leraar. Verder volgde hij workshops van Anthony ‘Prem’ Carlisle, Rusty Wells, Martyn Hoogstra, David Lurey, Joe Barnett en Shiva Rea.
Jaap geeft lessen Vinyasa, Yin en  Yin Yang. De twee grootste peilers in zijn  lessen zijn het taoistische principe Yin-Yang en ontwikkeling van bewust-zijn.

“Het observeren van de schommelingen van het brein (the mind) zorgt voor lichtheid en vrijheid in mijn leven. Op deze manier beperkt Yoga zich niet alleen tot de momenten op de mat maar is het de basis van mijn leven geworden. Ik vind het fijn om dat met anderen te delen tijdens mijn lessen, workshops en in andere vormen.”

Janneke van Amelsvoort

jannekeIn de aerial yoga lessen die Janneke geeft, deelt zij graag haar liefde voor yoga en luchtacrobatiek. Met speelsheid en plezier wordt yoga niet zweverig, maar een luchtige ervaring. Ondersteunt door het doek, zijn zelfs gevorderde houdingen kinderspel. Je werkt aan kracht, zelfvertrouwen, souplesse en balans tussen spanning en ontspanning. Aan het einde van de les  ervaar je al wegzinkend in je doek, ultieme ontspanning. Met een kleine massage als toetje, wil je hier geen les van missen!
Janneke gaf als een van de eersten in Nederland Aerial Yoga en geeft inmiddels teacher trainings voor docenten. Na eerst 10 jaar als danseres, luchtacrobate en docent gewerkt te hebben, studeerde ze bij Teresa Caldas af als gecertificeerd Vijnana Yoga docent. www.aerial-yoga.nl

“In Aerial Yoga komen al mijn passie’s en ervaringen samen; de gewichtloosheid van het vliegen, tegelijkertijd de zwaartekracht voelen en gronden, speelsheid, uitdaging en ontspanning.”

Kirsten Drooger

kirstenTijdens Kirsten’s Hatha yogalessen wordt je meegevoerd door het fysieke lichaam met een creatieve flow van klassieke yogahoudingen, met aandacht voor de ademhaling. In die flow van beweging, ademhaling en aandachtigheid wordt yoga een meditatie in beweging waarin beperkende gewoontes kunnen oplossen en je je meer energiek en ontspannen voelt.
In 2006 heeft Kirsten haar yoga opleiding afgerond aan de Prana Yoga College in Vancouver. Een intensieve training in yoga en zenmeditatie. Hier kwam ze ook in aanraking met Yin Yoga. In de daarop volgende jaren heeft Kirsten Centered Yoga gestudeerd bij Dona Holleman in Italië. Door yoga is ze in aanraking gekomen met Ayurveda. Deze wetenschap van het leven gaf haar diepere inzichten in haarzelf en om meer balans te vinden in haar leven. Ze is nu afgestudeerd aan de Academy of Ayurvedic Studies en werkt als Ayurvedisch therapeut. Sinds haar eerste zwangerschap geeft Kirsten ook zwangerschapsyoga.

“In mijn lessen en consulten wil ik mensen inspireren zichzelf beter te leren kennen en bewust te worden van hun gedragspatronen die pijn en disbalans veroorzaken fysiek, mentaal en emotioneel. Dan is er keuze om patronen die problemen veroorzaken te veranderen en patronen, die niet veranderd kunnen worden, te accepteren. Het hebben van een keuze of acceptatie maken het leven, naar mijn mening, wat fijner, leuker en lichter”

Laetitia Schulten

Tietsia-189x300Laetitia geeft met veel enthousiasme les in Critical Alignment Yoga. Met een heldere technische uitleg begeleidt ze haar leerlingen naar het vinden en ervaren van een juiste uitlijning van hun lichaam. Diepere lagen van ontspanning in het lichaam worden onthuld,  kracht en stabiliteit worden opgebouwd. Met hulpmiddelen wordt er in haar lessen gewerkt; van vilten matjes tot hoofdstandbankjes.
Laetitia is altijd een beweger geweest. Van kinds af aan heeft ze veel gesport, op het hockeyveld, schermen, bergsporten, kickboksen, hardlopen, zwemmen en nog veel meer. Inmiddels beoefent ze al ruim 10 jaar Critical Alignement Yoga. In 2012 heeft zij de 3,5 jarige docentenopleiding afgerond bij Gert van Leeuwen (ontwikkelaar van deze stroming). Zij is daar momenteel vervangend leraar. Verder geeft ze bij YogaToday Critical Alignment Therapie. Als vervent hardloper geeft ze ook workshops Yoga & Running bij YogaToday.

“Bijzonder blijft het telkens op zoek gaan naar -soms verstopte- spanning en dan vooral de onthulling daarvan in het lichaam. Hierdoor kom je in een gebied terecht waarin vooral vrijheid en ruimte de boventoon krijgen. Die vrijheid en die ruimte neem je dan mee in je dagelijks leven, zowel in je lichaam als in je hoofd.”

Marieke te Wierik

marieke te wierikMarieke geeft bij YogaToday Yin Yoga. Haar yinlessen  zijn gericht op bewustwording en aanvaarding van je eigen lichaam, gedachten en aannames, en op het vinden en in contact komen met de stilte en kracht in je eigen geest.  Tevens traint het mindfulness, het leren zijn in het ’nu’, met veel aandacht voor de ademhaling (pranayama). Marieke geeft les op een rustige en meditatieve manier met veel zorg en aandacht voor haar mensen.
Naast het lesgeven bij YogaToday heeft ze haar eigen studio waar ze ook hatha, vinyasa-flow en seniorenyoga geeft.
Marieke komt uit een familie waar muziek en kunst een grote rol speelde. De drive die zij zelf ook had om zichzelf te uiten in deze kunstvormen leidde tot een pad van opleidingen in muziek en kunst. Na jarenlang gewerkt te hebben in de kunstwereld kwam de behoefte weer om zelf in ‘afstemming’ te zijn en vanuit creativiteit te leven. Yoga was de sleutel voor haar.
Marieke heeft in 2009 de Raja-yoga docentenopleiding Samyama in Naarden gevolgd, heeft na het afronden van haar opleiding zich daarna met hart en ziel verdiept in yin yoga (YogaTeacher Yin opleiding bij YogaGarden Amsterdam (Anat Geiger) en deed diverse andere specialisaties waaronder yoga bij rug- en schouderklachten en yoga voor ouderen.

’Yoga en meditatie brengt je in een staat van zijn, waar vanuit vaak ook kunstenaars en musici hun inspiratie en flow vinden. Het geeft mij de inspiratie om het leven volledig te leven, vanuit de bron en de kennis in mijzelf. Harmonie en balans tussen lichaam en geest (of Bewustwording ) maakt dat je flexibeler kan omgaan met tegenslagen van het leven, mensen met een open hart kan benaderen en in verbinding bent met je omgeving’

Mischa van Dullemen

Mischa_van_DullemenMischa geeft bij YogaToday Yin Yoga en Hatha Yoga. Hij heeft 20 jaar gedanst bij gezelschappen in binnen- en buitenland. In 1990 volgde hij zijn eerste yogales en is eigenlijk nooit meer gestopt. Al tijdens zijn danscarrière begon Mischa met yogales geven, en toen die carrière ten einde kwam voelde yogales geven als een logisch vervolg.
“Aanvankelijk trok yoga mij aan omdat het fysiek zo goed voelde en het speels en uitdagend was. Gaandeweg merkte ik dat ik door yoga mezelf steeds beter leerde kennen en technieken leerde om me rustiger en gebalanceerder te voelen. Ik ging me ook meer bezighouden met meditatie en mindfullness. Dat verdiept voor mij het beoefenen van de yogahoudingenen en geeft daarmee een hele goede basis om ook met uitdagingen, opwinding en teleurstellingen van het dagelijkse leven om te gaan.”
Mischa deed lange tijd Iyengar yoga en Critical Alignment bij Gert van Leeuwen.  Zijn opleiding deed hij bij Dona Holleman in Italië. Inmiddels tien jaar lang volgt hij wekelijks de lessen van Anat Geiger in Amsterdam bij wie hij ook zijn Yin Yoga opleiding deed.

“Yin yoga is voor mij de mogelijkheid om ruimte te laten ontstaan in de spieren, gewrichten en andere weefsels, als ook een moment waarin een leerling helemaal mag ontspannen. Beide zijn tegelijk mogelijk: je fysieke grenzen ervaren en je tegelijkertijd je daaraan over te geven en er een mini vakantie van te maken. Het is ook goed om mindfulness in te beoefenen. Je hebt alle tijd om je fysieke sensaties te observeren, je stemmingen (al dan niet getriggerd door de intensiteit van de houdingen) en te ervaren hoe je gedachtes komen en weer gaan.”

Nadège Chaumont

Nadege-Chaumont-YogaToday_Portret1-199x300Nadège geeft Iyengar Yoga. In 2001 studeerde zij af aan de mime opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten als theatermaker en actrice. Sindsdien is ze werkzaam in het culturele veld. Tijdens deze opleiding was naast moderne dans, wushu, acrobatiek en mimecorporel, Iyengar Yoga 4 jaar lang een van de bewegingsvakken. “In die tijd was mijn lichaam stijf door verkorte spieren. Gewrichten functioneerde verre van optimaal. Al vrij snel merkte ik dat Iyengar Yoga mijn lichaamsbewustzijn vergrote en ik concreet aan mijn fysieke beperkingen kon werken met duidelijke resultaten.” Na haar afstuderen bleef ze haar leraar Berber Schönholzer trouw en ontwikkelde en verfijnde ze haar beoefening steeds meer. Yoga gebruikte ze steeds vaker in theaterlessen en zo nu en dan mocht ze haar yogaleraar vervangen. Een opleiding tot Iyengar Yoga docent kon niet langer uitblijven. In 2008 behaalde Nadège haar eerste Iyengar examen. En inmiddels met flink doorstuderen en oefenen bevind ze zich als één van de 25 docenten in Nederland op het intermediate junior III level! Tussentijds volgde ze 3 keer een 10 daagse Vipassana meditatie cursus. Momenteel geeft Nadège Iyengaryoga op de mime opleiding in Amsterdam, Iyengar Yoga Zeeburg en bij YogaToday.

“Liefde is…samen elke hindernis overwinnen. Yoga is Liefde.” 

Nicolien de Graaff

Nicolien-DEFNicolien geeft de lessen Aerial Yoga. Toen ze voor het eerst met deze specifieke yogavorm kennismaakte, raakte ze gelijk verknocht. Na een aantal jaar besloot ze vanuit haar enthousiasme Teacher Trainings bij Janneke van Amelsvoort te volgen voor kinderen en volwassenen. En zo werd ze gevraagd een paar keer in te vallen bij YogaToday. Haar leerlingen vroegen spontaan of ze niet voor vast kon komen…. Nu wisselt Nicolien wekelijks met Janneke de lessen. Begin 2018 zal ze op woensdagen ook Kinder Aerial Yoga geven. Informatie daarover volgt binnenkort.
Nicolien de Graaff is afgestudeerd als Muziektherapeute en zal dan ook dit medium regelmatig gebruiken tijdens de lessen. Daarnaast werkt zij als zwemdocente, muziekdocente, docente Mindfulness voor Kinderen, is zij actief binnen het Rode Kruis en fanatiek triathlete. Ze volgt al jaren met veel toewijding yogalessen in verschillende yogastijlen bij YogaToday.

“Aerial Yoga laat je weer even terugkeren naar het kind in jezelf en laat je alle stress van het dagelijks leven vergeten. Je mag spelen en tegelijkertijd ontspannen. Een betere combinatie is er niet.”

Sabina Baarsma

Sabina BaarsmaIn haar lessen Hatha Yoga is er naast aandacht voor yogahoudingen, concentratieoefeningen, meditatie en ontspanning veel aandacht voor ieders lichaamshouding en persoonlijke manier van bewegen. Ze geeft les aan volwassenen en tieners. Sabina reikt je oefeningen aan zodat je yoga niet beperkt blijft tot dat ene moment in de week, maar juist kan toepassen in je dagelijks leven. Er is veel persoonlijke aandacht en de opbouw is zo dat je je eigen tempo en intensiteit kunt bepalen.Sabina Baarsma is opgeleid tot leraar Transformatieve Yoga als leerling van Ganga Hoogendoorn en Joyce Pulabij bij Yogacentrum Sai Mithra Amsterdam. Ze is daar geschoold en ingewijd volgens de Indiase traditie voor het lesgeven aan volwassenen met een specialisatie in kinder- en tieneryoga. Voor Kinderyoga is zij opgeleid door Aleid Warmelink, Helen Purperhart (Jip & Jan) en haar eigen kinderen. Regelmatig volgt ze Teacher Trainingen, workshops en lezingen op het gebied van yoga, meditatie en dans bij verschillende nationale en internationale docenten voor nieuwe inspiratie en inzichten.
Naast het lesgeven aan haar eigen groepen kinderen en volwassenen heeft ze ook kinderyogalessen gegeven vanuit Jong & Yoga in Weesp, Yogacentrum Sai Mithra in Amsterdam, op basisscholen in en om Weesp en op buitenfeesten.

“Door middel van yoga wil ik mensen -groot en klein- leren het avontuur weer in hun eigen lijf te vinden. Het beoefenen van yoga zie ik als een manier om kwaliteit van bewustzijn én beweging te ontwikkelen op ’n speelse manier.”

Reacties zijn gesloten.