Hatha & Restorative Yoga

Hatha Yoga is de basis van alle fysieke yogavormen die er inmiddels bestaan. Iedere docent geeft deze lessen op zijn of haar eigen unieke wijze. Bij Hatha Yoga Flow houden we een zachte flow in de les, in een lage intensiteit. Adem en beweging worden gesynchroniseerd.

Tijdens het beoefenen van de asana’s  (houdingen)en pranayama’s (ademtechnieken) observeer je met aandacht wat er in het lichaam gebeurt en wordt je gewaar van je eigen mogelijkheden en beperkingen. Je lichaamsbewustzijn groeit. Door bewust je adem te volgen ervaar je ruimte en leer je hoe je onnodige (spier)spanningen kunt loslaten. Zo leer je kracht te putten uit verborgen bronnen in je lichaam en herstelt je evenwicht.
Soms houden we een asana langer vast en geven ruimte aan stilte in de poses zodat lichaam en geest de kans krijgen zich over te geven. Zachtheid en ontspanning kunnen dan ontstaan. De oefeningen leiden tot een verbeterde doorstroming van energie en levenskracht en stimulering van de organen. Prettige bijwerkingen van de asana’s zijn dat je steeds soepeler en krachtiger in je hele lichaam en geest wordt.

Restorative Yoga wordt in veel van onze zachtere lessen toegepast. Restorative betekent herstellen. Fysieke en mentale spanning laten los. We creëren een houding en omgeving om dieper te kunnen ontspannen. Door bijvoorbeeld het lichaam goed steun te bieden en lang in houdingen te blijven, krijgen lichaam en geest de kans tot rust te komen en ‘los’ te laten, te zijn. Die overgave maakt dat er ruimte ontstaat voor zachtheid en ontspanning.  Dit heeft een helende werking op o.a. rug- en vele stress gerelateerde klachten.

Er wordt gebruik gemaakt van yoga props. Dit zijn hulpmiddelen zoals de dekens, blokken, riemen en bolsters om je op een dieper niveau te helpen naar een herstellende ontspanning.

De lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden.

Lestijden

  Begintijd Eindtijd Docent Locatie
maandag 10:30 12:00 Mischa van Dullemen Pranazaal
dinsdag 20:45 22:00 Marina Kaptijn Lotuszaal
woensdag 09:00 10:15 Kirsten Drooger Pranazaal
woensdag 20:30 21:45 Sabina Baarsma Lotuszaal
vrijdag 09:00 10:15 Mischa van Dullemen Lotuszaal
maandag
10:30 - 12:00 - met Mischa van Dullemen bij Pranazaal
dinsdag
20:45 - 22:00 - met Marina Kaptijn bij Lotuszaal
woensdag
09:00 - 10:15 - met Kirsten Drooger bij Pranazaal
20:30 - 21:45 - met Sabina Baarsma bij Lotuszaal
vrijdag
09:00 - 10:15 - met Mischa van Dullemen bij Lotuszaal