Kinderactiviteiten

Lesserie Kinderyoga, 4 – 11 jaar

Leniger worden, leren ontspannen, gemakkelijker inslapen, je buik- of hoofdpijn of die babbelende aap in je hoofd de baas worden? En dat in een uur vol afwisseling en plezier? Kom dan naar kinderyoga! Spelenderwijs leer je het verschil tussen spanning en ontspanning met je adem als hulp. Daardoor kun je je beter concentreren en leer je hoe jouw lijf in elkaar zit en leer je grenzen herkennen. We oefenen yogahoudingen, mediteren, ontspannen, masseren, zingen mantra’s, dansen en tekenen. Yoga is leuk en ook jij kunt het! Je wordt sterker, leniger en meer zelfverzekerd. Je kunt je makkelijker concentreren en bijvoorbeeld beter inslapen.

Meer informatie en aanmelden
Serie van 7 lessen op vrijdagen van 15.30 uur tot 16.30 uur.
De volgende lesserie start medio september
Lesdata van de huidige serie zijn 12, 26 mei, 9, 16, 23, 30 juni, 7 en 14 juli
Kosten: €72 / Locatie: Laurentiuskerk, Blomstraat 36, 1381 AJ Weesp.
Docent Monique de Groot via info@kinderyogavoorjou.nl of bel haar op 06- 20 95 57 64 of meer informatie op haar website.

Wobbelyoga Workshop

Wobbelyoga is yoga op een houten balans bord.
Door de constante beweging werken de kinderen aan kracht, balans en concentratie.
De ritmische bewegingen brengen rust in hoofd en lijf.
We combineren inspanning met ontspanning en zo beleven we grote avonturen op de wobbel.
De lessen zorgen ervoor dat de kleine yogi’s hun lichaamsbesef vergroten en zelfvertrouwen zien groeien.
De wobbelyoga lessen hebben altijd een thema en zijn geschikt voor kinderen van 4 jaar tot en met kinderen met een lengte van 1.40m.

Meer informatie en aanmelden
Data 2023: op dit moment geen in de planning
Kosten € 10 per keer / Locatie: Pranazaal, Achtergracht 16, Weesp, 1381 BN Nederland
Bij docent Monique de Groot via info@kinderyogavoorjou.nl of op 06 – 20 95 57 64.
Vlak voor de lesdatum ontvangen ouders praktische informatie per mail van Monique.

Mama & Baby Yoga, lesserie

In de lessen Mama & Baby Yoga worden babymassage en postnatale yoga gecombineerd en staat de aandacht voor jezelf en jouw kindje centraal.
Massage geeft jouw baby geborgenheid, het ondersteunt jouw kindje bij darmkrampjes en onrust en werkt verbindend voor jullie allebei.

Na de massage is het tijd voor jou als moeder: met een slapend of alert kindje naast je, leer je oefeningen die jou ondersteunen in het fysieke herstel na de bevalling. De oefeningen zijn gericht op het versterken van de bekkenbodem, onderrug, benen en buik en het ontspannen van schouders en nek. Er is aandacht voor ieders mogelijkheden en beperkingen en je hoeft je geen zorgen te maken als jouw kindje huilt of honger heeft: je kunt troosten en voeden, precies zoals dat voor jullie goed is. Als daar behoefte aan is, wordt er in de lessen ook advies gegeven over tiltechnieken, het gebruik van verschillende soorten draagdoeken, borstvoeding en bakeren.

Mama & Baby Yoga is geschikt vanaf 6 weken tot 6 maanden na de bevalling.

Meer informatie en aanmelden
Bij docent Mireille mireilleverheijen@gmail.com
Dinsdagochtend 11.00 tot 12.15 uur op 11, 18 april, 9, 16, 23 en 30 mei
De volgende serie start medio september
Kosten: € 125 / Locatie: Pranazaal, Achtergracht 16, Weesp, 1381BN Nederland
Handig om mee te nemen zijn: Schone luiers, billendoekjes, een badhanddoek, speeltje en eventuele flesvoeding.

Hier vind je meer informatie over docent Mireille Verheijen>>

Yoga 4 Teenagers: actief, ontspannen en alles van je af laten glijden

Steeds meer jongeren doen yoga. Als tiener ga je door één van de vreemdste, spannendste, maar misschien ook leukste periode van je leven. Je maakt grote veranderingen door, lichamelijk, geestelijk en emotioneel. School en je omgeving vragen veel van je op het gebied van leren, presteren, plannen, keuzes maken en huiswerk. Dat kan spanningen, emoties en onzekerheid brengen. Yoga kan dan een enorme steun zijn en is ook heel leuk en prettig om te doen.

Rustmoment en nog veel meer!

Yoga is een rustmoment in de week, je bent fysiek bezig, je ontspant en je laat even alles van je afglijden. Je werkt aan een goede houding, kracht, balans en flexibiliteit van je lichaam, maar ook aan de flexibiliteit van je geest! Dit zorgt er voor dat je steviger en gezonder in je leven komt te staan. Yoga helpt ook je concentratie te verbeteren. In de yogalessen komen de volgende onderdelen aan bod:

 • Asana’s: Yogahoudingen die je met aandacht uitvoert. Je lichaam wordt er sterker en soepeler van. Plus je verbetert je houding.
 • Ademhalingsoefeningen: Deze helpen je als je gespannen, angstig of zenuwachtig bent.
 • Visualisatie: Visualisatie betekent dat je naar een verhaal luistert en je er beelden bij in je hoofd verzint. Deze beelden kunnen je een goed en krachtig gevoel geven, die je kunt gebruiken in je dagelijkse leven.
 • Meditatie: In stilte luisteren naar jezelf, muziek of een verhaal
 • Verder is er aandacht voor expressie, samenwerking en creatieve oefeningen. De les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening.

Wat & hoe?

Om de yogalessen voor alle tieners toegankelijk te houden zijn ze op basis van donatie. Per les zijn 10/12 leerlingen welkom. YogaToday stelt het prachtige yogacentrum beschikbaar, Sabina (yogadocent) geeft de les. Je bepaalt zelf wat je de les waard vindt en wat je wilt geven, afhankelijk van wat je kunt missen (voor wie een richtlijn wil: € 5,00 of  € 7,00). Betalen kan per week of per maand, wat je wilt en in overleg met Sabina.

Wat vragen we van de leerling:

 • Als je wilt deelnemen aan de tieneryoga zit je tenminste in het voortgezet onderwijs
 • Meld je vooraf aan of af via sms of whatsapp bij Sabina via 06-1234 6822
 • Je hebt oprechte interesse in leren ontspannen, yoga en veelzijdig bewegen.
 • Je gaat respectvol om met de medeleerlingen, docente en omgeving.
 • Je houdt je aan de voorschriften/regels van YogaToday.

Er is geen les:

 • Tijdens schoolvakanties en feestdagen
 • Bij minder dan 4 leerlingen is er les in overleg

Voor ouders

Tieners hebben, net als volwassenen, te maken met stress. Hierboven is al een en ander beschreven. Yogatechnieken helpen de tieners rust en vertrouwen in zichzelf te vinden en zelfverzekerd, ontspannen in het leven te staan. Yoga draagt bij aan een evenwichtige sociaal emotionele ontwikkeling.  Tieners leren tijdens een yogales hetzelfde als volwassenen, maar meer passend in hun belevingswereld en in hun tempo. De yogahoudingen zijn op basis van de Hatha Yoga.

 

 

Workshop Dreumes / peuteryoga

Wil je graag wat één op één tijd doorbrengen met je dreumes of peuter? Hou je van bewegen, van zingen en dansen, van samen lachen en plezier maken? Dan is de dreumes/peuter yoga vast iets voor jou en je dreumes/peuter.
Dreumesen en peuters bewegen natuurlijk de hele dag. Kruipen, lopen, rollen, springen, het maakt deel uit van hun ontwikkeling en het gaat meestal helemaal van zelf. Maar hoe leuk is het om af en toe bewust stil te staan bij deze ontwikkeling. Samen te beleven, samen te ontdekken. Dat mama of papa even heel dichtbij is om je op te vangen als je valt. Om je even te knuffelen als je achterover leunt, om samen dat leuke liedje te zingen terwijl je elkaars handen vasthoudt.

Voor mama’s en papa’s, maar zeker ook voor dreumesen en peuters is het heel belangrijk om af en toe pas op de plaats te maken, om begrenzing te voelen, om de belevingswereld eventjes klein te maken. Tuurlijk zijn we met een hele groep ouders en kinderen, maar jouw kind voelt dat jij er dat uurtje voor hem of haar bent. Dat er aandacht en liefde is en dat binnen de grenzen alles mag en kan.

Bewegen staat natuurlijk centraal, maar ook de zintuigen, de ademhaling en “stil zijn” komen aan bod. Dit alles uiteraard op een hele speelse en vrolijke manier, die aansluit bij de belevingswereld van jouw dreumes/peuter. Met spelletjes, met muziek, met aanraking en met heel veel vallen en opstaan!

Meer informatie en aanmelden

Zaterdag 10 juni van 15.00 tot 16.00 uur
Kosten 17,50 / 2 tot 4 jaar
Docent Isabel Huigen
Groepsgrootte Maximaal  8 kinderen (met papa of mama)
Locatie: Pranazaal, Achtergracht 16, Weesp, 1381 BN Nederland
Voor vragen en aanmelden neem contact op met docent Isabel Huigen ihuigen@dds.nl 

Workshop Dansexpressie voor kinderen

Dansexpressie is er voor fantasierijke kinderen die er van houden te bewegen op muziek.
Kinderen die nieuwsgierig zijn en graag hun eigen weg zoeken aan de hand van dansopdrachten, en binnen een verhaal tot beleving van dans komen.
In de les maken de kinderen kennis met verschillende soorten muziek en worden zij gestimuleerd om hun eigen dans te maken.

Meer informatie en aanmelden
Bij docent Mireille mireilleverheijen@gmail.com
Datum: medio september. Lesdatum volgt zsm. Heb je in interesse? Neem dan contact op met docent Mireillen.
Les gaat door als zich zes kinderen aanmelden.
4 en 5 jaar  13.00 – 13.45 uur / € 7,50 per kind
6 t/m 8 jaar 14.00 – 15.00 uur / € 9 per kind
9 t/m 11 jaar 15.15 – 16.15 uur / € 9,00 per kind
Locatie: Pranazaal, Achtergracht 16, Weesp, 1381 BN Nederland
Op de website www.kalakala.nl is ook informatie te vinden over de lessen dansexpressie.

Workshop Ouder & Kind yoga

Een leuke en heerlijke les voor kinderen vanaf 6 jaar samen met een volwassene.
In de workshop Ouder-Kind Yoga is alles gericht op samen ontdekken, aandacht geven en bewust worden. Met lichtheid en plezier!
Ouder-Kind Yoga is als een ontdekkingsreis, die je in samenspel maakt: jullie lichaam is het voertuig, adem is de motor en met jullie fantasie komen jullie overal!
Een reis van beweging naar stilte, van buiten naar binnen. Samen met je kind.
Elke workshop beweegt zich rond een thema, dat iedere keer anders is en waarin spel, beweging en asana’s, adem, ontspanning en nog veel meer aan bod komen.

Je bent van harte uitgenodigd te komen ervaren hoe vrolijk, ontspannend en verbindend het is om samen met je kind yoga te doen.

Meer informatie en aanmelden
Bij docent Mireille mireilleverheijen@gmail.com
Datum: Zondag 4 juni 2023 15:00 – 16:30 / Kosten: €22,50 per duo / Locatie: Pranazaal, Achtergracht 16, Weesp, 1381BN Nederland
Hier vind je meer informatie over docent Mireille Verheijen>>