Kinderen

Lesserie Kinderyoga, 4 – 11 jaar

Leniger worden, leren ontspannen, gemakkelijker inslapen, je buik- of hoofdpijn of die babbelende aap in je hoofd de baas worden? En dat in een uur vol afwisseling en plezier? Kom dan naar kinderyoga! Spelenderwijs leer je het verschil tussen spanning en ontspanning met je adem als hulp. Daardoor kun je je beter concentreren en leer je hoe jouw lijf in elkaar zit en leer je grenzen herkennen. We oefenen yogahoudingen, mediteren, ontspannen, masseren, zingen mantra’s, dansen en tekenen. Yoga is leuk en ook jij kunt het! Je wordt sterker, leniger en meer zelfverzekerd. Je kunt je makkelijker concentreren en bijvoorbeeld beter inslapen.

Meer informatie en aanmelden
Serie van 10 lessen op vrijdagen van 15.30 uur tot 16.30 uur.
De volgende lesserie start vrijdag 8 september.
Lesdata van de volgende serie zijn 18, 15, 29 september, 6, 13 oktober, 3, 10, 17 november, 1 en 8 december 2023
Daarna zal er een volgende serie starten op vrijdag 12 januari 2024.
Kosten: €72 / Locatie: Laurentiuskerk, Blomstraat 36, 1381 AJ Weesp.
Docent Monique de Groot via info@kinderyogavoorjou.nl of bel haar op 06- 20 95 57 64 of meer informatie op haar website.

Workshops Ouder & Kind yoga

Regelmatig geven we deze leuke en heerlijke les: voor kinderen vanaf 6 jaar samen met een volwassene.
In de workshop Ouder-Kind Yoga is alles gericht op samen ontdekken, aandacht geven en bewust worden. Met lichtheid en plezier!
Ouder-Kind Yoga is als een ontdekkingsreis, die je in samenspel maakt: jullie lichaam is het voertuig, adem is de motor en met jullie fantasie komen jullie overal!
Een reis van beweging naar stilte, van buiten naar binnen. Samen met je kind.
Elke workshop beweegt zich rond een thema, dat iedere keer anders is en waarin spel, beweging en asana’s, adem, ontspanning en nog veel meer aan bod komen.

Je bent van harte uitgenodigd te komen ervaren hoe vrolijk, ontspannend en verbindend het is om samen met je kind yoga te doen.

Meer informatie en aanmelden
Bij docent Mireille mireilleverheijen@gmail.com
Eerstvolgende: Zondag 11 februari 2024 10:00 – 11:30 / Kosten: €22,50 per duo / Locatie: Pranazaal, Achtergracht 16, Weesp, 1381BN Nederland
Hier vind je meer informatie over docent Mireille Verheijen>>

Wobbelyoga Workshop

Wobbelyoga is yoga op een houten balans bord.
Door de constante beweging werken de kinderen aan kracht, balans en concentratie.
De ritmische bewegingen brengen rust in hoofd en lijf.
We combineren inspanning met ontspanning en zo beleven we grote avonturen op de wobbel.
De lessen zorgen ervoor dat de kleine yogi’s hun lichaamsbesef vergroten en zelfvertrouwen zien groeien.
De wobbelyoga lessen hebben altijd een thema en zijn geschikt voor kinderen van 4 jaar tot en met kinderen met een lengte van 1.40m.

Meer informatie en aanmelden
Data 2023: op dit moment geen in de planning
Kosten € 10 per keer / Locatie: Pranazaal, Achtergracht 16, Weesp, 1381 BN Nederland
Bij docent Monique de Groot via info@kinderyogavoorjou.nl of op 06 – 20 95 57 64.
Vlak voor de lesdatum ontvangen ouders praktische informatie per mail van Monique.

Mama & Baby Yoga, lesserie

In de lessen Mama & Baby Yoga worden babymassage en postnatale yoga gecombineerd en staat de aandacht voor jezelf en jouw kindje centraal.
Massage geeft jouw baby geborgenheid, het ondersteunt jouw kindje bij darmkrampjes en onrust en werkt verbindend voor jullie allebei.

Na de massage is het tijd voor jou als moeder: met een slapend of alert kindje naast je, leer je oefeningen die jou ondersteunen in het fysieke herstel na de bevalling. De oefeningen zijn gericht op het versterken van de bekkenbodem, onderrug, benen en buik en het ontspannen van schouders en nek. Er is aandacht voor ieders mogelijkheden en beperkingen en je hoeft je geen zorgen te maken als jouw kindje huilt of honger heeft: je kunt troosten en voeden, precies zoals dat voor jullie goed is. Als daar behoefte aan is, wordt er in de lessen ook advies gegeven over tiltechnieken, het gebruik van verschillende soorten draagdoeken, borstvoeding en bakeren.

Mama & Baby Yoga is geschikt vanaf 6 weken tot 6 maanden na de bevalling.

Meer informatie en aanmelden
Bij docent Mireille mireilleverheijen@gmail.com
De volgende serie start 9 januari 2024.
lesdata zijn: Dinsdagochtend 11.00 tot 12.15 uur op 9, 16, 23, 30 januari, 6, 13 februari 2024
De lessen zijn van 11.00 tot 12,15 uur.
Kosten: € 125 / Locatie: Laurentius, Ohmzaal , Blomstraat 36 in Weesp
Handig om mee te nemen zijn: Schone luiers, billendoekjes, een badhanddoek, speeltje en eventuele flesvoeding.

Aanmelden kan bij Docent Mireille via e-mail mireilleverheijen@gmail.com

Hier vind je meer informatie over docent Mireille Verheijen>>

Yoga 4 Teenagers: actief, ontspannen en alles van je af laten glijden

Steeds meer jongeren doen yoga. Als tiener ga je door één van de vreemdste, spannendste, maar misschien ook leukste periode van je leven. Je maakt grote veranderingen door, lichamelijk, geestelijk en emotioneel. School en je omgeving vragen veel van je op het gebied van leren, presteren, plannen, keuzes maken en huiswerk. Dat kan spanningen, emoties en onzekerheid brengen. Yoga kan dan een enorme steun zijn en is ook heel leuk en prettig om te doen.

Rustmoment en nog veel meer!

Yoga is een rustmoment in de week, je bent fysiek bezig, je ontspant en je laat even alles van je afglijden. Je werkt aan een goede houding, kracht, balans en flexibiliteit van je lichaam, maar ook aan de flexibiliteit van je geest! Dit zorgt er voor dat je steviger en gezonder in je leven komt te staan. Yoga helpt ook je concentratie te verbeteren. In de yogalessen komen de volgende onderdelen aan bod:

 • Asana’s: Yogahoudingen die je met aandacht uitvoert. Je lichaam wordt er sterker en soepeler van. Plus je verbetert je houding.
 • Ademhalingsoefeningen: Deze helpen je als je gespannen, angstig of zenuwachtig bent.
 • Visualisatie: Visualisatie betekent dat je naar een verhaal luistert en je er beelden bij in je hoofd verzint. Deze beelden kunnen je een goed en krachtig gevoel geven, die je kunt gebruiken in je dagelijkse leven.
 • Meditatie: In stilte luisteren naar jezelf, muziek of een verhaal
 • Verder is er aandacht voor expressie, samenwerking en creatieve oefeningen. De les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening.

Wat & hoe?

Iedere vrijdag 16:45 uur. Er is geen les:

 • Tijdens schoolvakanties en feestdagen
 • Bij minder dan 4 leerlingen is er les in overleg

Betalen op donatiebasis
Om de yogalessen voor alle tieners toegankelijk te houden zijn ze op basis van donatie. Per les zijn 10/12 leerlingen welkom. YogaToday stelt het prachtige yogacentrum beschikbaar, Sabina (yogadocent) geeft de les. Je bepaalt zelf wat je de les waard vindt en wat je wilt geven, afhankelijk van wat je kunt missen (voor wie een richtlijn wil: € 5,00 of  € 7,00). Betalen kan per week of per maand, wat je wilt en in overleg met Sabina.

Aanmelden per les vooraf bij Sabina via 06-123 46 822

Wat vragen we van de leerling:

 • Als je wilt deelnemen aan de tieneryoga zit je tenminste in het voortgezet onderwijs
 • Meld je vooraf aan of af via sms of whatsapp bij Sabina via 06-123 46 822.
 • Je hebt oprechte interesse in leren ontspannen, yoga en veelzijdig bewegen.
 • Je gaat respectvol om met de medeleerlingen, docente en omgeving.
 • Je houdt je aan de voorschriften/regels van YogaToday.

Voor ouders

Tieners hebben, net als volwassenen, te maken met stress. Hierboven is al een en ander beschreven. Yogatechnieken helpen de tieners rust en vertrouwen in zichzelf te vinden en zelfverzekerd, ontspannen in het leven te staan. Yoga draagt bij aan een evenwichtige sociaal emotionele ontwikkeling.  Tieners leren tijdens een yogales hetzelfde als volwassenen, maar meer passend in hun belevingswereld en in hun tempo. De yogahoudingen zijn op basis van de Hatha Yoga.