Bericht uit Thailand

Bericht uit Thailand

Hallo,

Hier een zonnige groet uit Thailand, waar ik, zoals iedere winter, aan het bijscholen ben.

Chiang Mai is een stad in het noorden van Thailand waar ik Nuad Boran, zoals Thaise Yoga Massage hier genoemd wordt, heb geleerd.

Dit jaar doe ik drie cursussen: de eerste ging over dynamiek in de massage. Het gebruik van golven, wiegen, schudden en schommelen. Dit brengt meer speelsheid in de massage, een dieper loslaten, en werkt vooral goed voor het losmaken van gewrichten zoals heupen, onderrug en schouders.

De tweede cursus ging over het masseren met gebruik van de voeten. De voeten kunnen ook heel gevoelig zijn en een fijne stevige diepe druk geven. We hebben ook geleerd om op mensen te staan en te lopen. Ik weet niet of ik het in de praktijk veel ga gebruiken, maar je kunt er altijd om vragen als je het eens wilt ervaren 🙂

De laatste cursus die ik momenteel doe gaat niet over techniek, maar juist over de kwaliteit van het contact tussen de masseur en de ontvanger, zodat de massage niet een puur technische aangelegenheid blijft, maar een uitwisseling, een ontmoeting wordt. Je ontwikkelt als masseur meer sensitiviteit voor de energie, emoties en mentale bewegingen van je ontvanger.

In deze paar weken heb ik dus weer een heleboel bijgeleerd en heb ik heel veel zin om in Amsterdam weer aan de slag te gaan. Vanaf 4 februari ben ik weer terug. Als je weer een afspraak wilt maken, dan hoor ik het graag!

Ik hoop je in februari weer te zien 🙂
Je kunt me bereiken via 06-247 926 91 of via mdullem7@gmail.com
Meer informatie kun je vinden op www.mischamassage.nl

Hartelijke groet,
Mischa

YogaToday
info@yogatoday.nl