Coronamaatregelen

Onze maatregelen in en rond de studio

We volgen steeds de voorwaarden van het RIVM en de yogabranche organisatie. Ventilatie in de Laurentiuskerk is het zelfs met gesloten ramen veilig conform alle normen. In de Pranazaal op de Achtergracht veilig door ventilatie via raam en deuren, trek door afzuiging lucht en een (o.a.) ionische luchtzuiveraar. Kijk hieronder hoe alles georganiseerd is en wat van jou gevraagd wordt. Hou rekening met leerlingen die het spannend vinden nu de 1,5 meter losgelaten wordt, al vind jij dat zelf niet spannend. YogaToday is neutraal terrein waar mensen komen om te ontspannen. In de studio’s praten we niet over politiek, religie, corona of complotten. Zo kan iedereen ontspannen.

Wat doen en mee te nemen

1. Doe deze gezondheidscheck  voordat je naar les gaat. Een QR-code of testbewijs is bij ons niet nodig.
2. Ga thuis alvast naar het toilet als dat lukt.
3. Kom in je yogakleding.
4. Kom alsjeblieft niet eerder dan 10 minuten voor de les start en vertrek direct na je les. I.v.m. logistiek rond onderling afstand houden en op je matje te komen. Praat buiten lekker met elkaar bij, dan blijft het ook rustig in de shala’s.
5. Je kunt matten en props van de studio gebruiken, leg een doek over de mat.
6. Neem mee: een paar grote doeken om over onze kussens te leggen en een fleece dekentje om in de ontspanning warm te blijven. Voor Aerial yoga graag een T-shirt met mouwtjes dragen.Wij stellen reinigingsmiddelen en schone doeken beschikbaar waarmee je zelf na de les alle ‘harde lesmaterialen’ schoonmaakt (dus lesmaterialen van foam, rubber, hout, etc).

Hoe is het georganiseerd bij ons?

1. Er is 20-30 minuten wisseltijd tussen alle lessen voor het heen en weer verkeer, dat is ruim voldoende.
2. Bij leswissels wordt leerlingen gevraagd  NIET EERDER DAN 10 MINUTEN voor de les start en vertrek direct na je les. I.v.m. logistiek rond onderling afstand houden. Praat buiten lekker met elkaar bij, dan blijft het ook rustig in de shala’s.
! Let op 2 minuten voor start les sluit de voordeur zodat lessen ongestoord en op tijd kunnen starten.
3. We maken schoon, schoon, schoon.
4. We ventileren continue en in de Laurentius is zelfs met gesloten ramen de ventilatie perfect veilig.
5. 1,5 meter afstand blijft voorlopig aangegeven voor de matten. Iedereen is vrij erin hoe daar mee om te gaan.
6. Bij binnenkomst in de studio kan je je handen  reinigen. Daar is gelegenheid en gel met 80% alcohol voor.
7. Er is voldoende ruimte om stapjes opzij voor elkaar te maken om afstand van elkaar te houden in het heen en weer verkeer als je dat wilt.
 

Hieronder kan je naar het protocol van onze branche-organisatie dat is goedgekeurd door de overheid. Hierin lees je alle details aan maatregelen van inrichting zaal, ventilatie, taken en rol docenten en leerlingen. Dus als je je nog wat onzeker voelt om te komen, lees dit ter geruststelling.

Kom vooral lekker naar les! Regeltjes & gedoe verdwijnen op je yogamat, als een zon die achter de wolken tevoorschijn komt.