Coronamaatregelen

Onze maatregelen in en rond de studio

Docenten en leerlingen zijn inmiddels goed vertrouwd met deze ‘nieuwe tijd’. We volgen steeds de voorwaarden van het RIVM en de yogabranche organisatie. Ventilatie in de Laurentiuskerk is zelfs met gesloten ramen veilig conform alle normen. In de Pranazaal op de Achtergracht veilig door ventilatie via raam en deuren, trek door afzuiging lucht en een (o.a.) ionische luchtzuiveraar. Kijk hieronder hoe alles georganiseerd is en wat van jou gevraagd wordt.

Wat doen en mee te nemen

1. Doe deze gezondheidscheck  voordat je naar les gaat.
2. Ga thuis alvast naar het toilet als dat lukt.
3. Kom in je yogakleding.
4. Kom alsjeblieft niet eerder dan 10 minuten voor de les start en vertrek direct na je les. I.v.m. logistiek rond onderling afstand houden en op je matje te komen. Praat buiten lekker met elkaar bij, dan blijft het ook rustig in de shala’s.
5. Draag een mondkapje tot je op je matje bent. Daar heb je geen mondkap nodig. Draag het iedere keer als je door de ruimte moet lopen.
6. Neem zoveel mogelijk eigen matten en props mee. Als je matten van de studio toch wilt gebruiken, leg een doek over de mat.  ruik. Neem daarom extra mee: een paar kussenslopen en doeken zijn handig plus een warm dekentje. Eigen props is voor sommige lessen echt niet uitvoerbaar, zoals  Critical Alignment Yoga, of Aerial yoga en Restorative Yoga. Als leerling reinig je die props na je les. Wij stellen reinigingsmiddelen en schone doeken beschikbaar.

Hoe is het georganiseerd bij ons?

1. Er is 30 minuten wisseltijd tussen alle lessen voor het heen en weer verkeer, dat is ruim voldoende.
2. We maken schoon, schoon, schoon.
3. We ventileren continue.
4. 1,5 meter afstand is duidelijk maar smaakvol aangegeven. Het moet wel gezellig blijven toch? De afstanden zijn in beide studio’s als je op je mat bent minimaal 1.70 m neus tot neus als iedereen voor op z’n matje staat. Stap je zelf bijvoorbeeld dan naar midden op je mat, dan sta je al snel op 2,50 meter.
5. Bij binnenkomst in de studio kan je je handen  reinigen. Daar is gelegenheid en gel met 80% alcohol voor.
6. Je docent zal je wat vragen stellen, net als nu bij café’s en restaurants.
7. In de zaal neem de verste plek voor je matje. Zo bewegen we makkelijker met afstand.
8. Met weggaan, graag eerst wie het dichtst bij de deur zit.

Hieronder kan je naar het protocol van onze branche-organisatie dat is goedgekeurd door de overheid. Hierin lees je alle details aan maatregelen van inrichting zaal, ventilatie, taken en rol docenten en leerlingen. Dus als je je nog wat onzeker voelt om te komen, lees dit ter geruststelling.

Kom vooral lekker naar les! Regeltjes & gedoe verdwijnen op je yogamat, als een zon die achter de wolken tevoorschijn komt.