Dan heb je opeens een blog

Dan heb je opeens een blog

Practice what you preach

Responsive…. oh ja, …. dat je website goed leesbaar is op je telefoon en je lesrooster er niet als een cursus Chinees uitziet. Onze website is na bijna vijf jaar verouderd. Alles verandert … we bewegen mee: Go with the flow.
Een blog op die website … oh, is dat nodig? Okay, laten we meegaan, we bedenken wel wat als het niet ‘werkt’. Oh….moet ik dat schrijven? Tsja… en dan heb je opeens een blog en kom je erachter dat je schrijven hartstikke leuk vindt.

Zo schrijvend komt er een voldaan gevoel tevoorschijn met terugkijken op die vijf jaar. Ik zag opeens dat we ‘praktiseren wat we preken’. Yoga is nu eenmaal een manier van leven en niet zozeer alleen maar oefeningen op je mat of kussen doen. Eigenlijk vind ik dat een voorwaarde als je yogales geeft: dat je zelf praktiseert wat je anderen leert over het leven, over yoga. Lees je mee over onze ‘go with te flow?’ Ik hoop je hiermee te inspireren..

Go with the flow

Toen in het WeesperNieuws een bericht stond, dat winkel Thuiz ging verhuizen uit hun mooie ruimte, kwam gelijk het gevoel ‘… als je daar nu eens een yogaschool had …’. Go with the flow… dacht ik en de volgende dag zat ik in gesprek met de eigenaar. We omarmden we deze kans en gingen aan de slag. Met vertrouwen dat altijd ‘in het moment’ de wijsheid er zou zijn om juiste keuzes te maken en dat vallen niet erg is, dan sta je weer op. De rest weten jullie waarschijnlijk: YogaToday is een fijn yogahuis geworden, waar bijna iedereen zich thuis voelt. We zijn flink gegroeid en toch intiem gebleven (!) met 14 lesvormen, 21 toegewijde docenten en heel veel leuke lieve leerlingen. En nu, met een eigen blog ūüėČ

Verdieping

Okay, wat meer over meestromen:¬†Na een jaar liep ons lesrooster al aardig vol. Een tweede zaal zou best handig zijn. Let’s try! ¬†Aan de Achteromstraat vestigden we de Lotuszaal met veldbloemen op de muur en een prachtig balkenplafond.¬†Het bleek een welkome aanvulling.¬†Ondertussen groeide Weesp en blijft Weesp voorlopig wel even doorgroeien met veel mensen die graag yoga doen. In de toekomst zou dus meer ruimte wenselijk zijn….¬†Net op het moment dat we daar ons licht op lieten schijnen, werd ons de meeste geweldige ruimte aangeboden die je maar bedenken kunt: de prachtige Laurentiuskerk. We zeiden gelijk ‘ja, graag!’ Geen wikken en wegen, ons hart riep “Ja, go with the flow!”

Nog meer feest?

Inmiddels twee jaar verder beweegt het bij de Laurentiuskerk met horten en stoten. Terwijl ik dit schrijf komt het bericht binnen dat 3 buurtbewoners samen naar de rechter stappen nadat hun bezwaren door de gemeente niet ontvankelijk werden verklaard. We zullen nog langer moeten wachten.
Omwille van de kerk waren we inmiddels een jaar geleden met onze Lotuszaal verhuisd naar de Nieuwstad, verbouwen, spullen oppakken maar wel een betere plek. Alleen daar gaat het leven ook door en wordt het pand inmiddels verbouwd naar woningen. Midden in die bouw zitten we met onze yogazaal als een heerlijke oase. Ach we storen mee, hebben geen last en kunnen van onze lessen genieten. Alleen, we kunnen niet blijven, oftewel weer verhuizen en een 4e verbouwing in die vijf jaar opstarten.
En nu, wat vinden we daarvan? Ja, het is natuurlijk geen luxe¬†dat gesleep en geregel. Go with the flow, we gaan ruimte zoeken en …. gevonden! Zal ik nog wat zeggen? We hebben er zin in. Zo’n fijne leuke plek om te zitten, de korenbloemen kunnen er weer hangen, grote ramen, veel muur om mee oefenen en we zitten in een rustig steegje midden in het centrum: de Sleutelsteeg 11, dichter bij Pranazaal en bij de kerk ūüėČ We gaan er heerlijk yoga doen, wachten geduldig op onze mooie kerk en bewegen mee als het nodig is.

YogaToday voelt voor ons nog steeds niet als ‘werk/gedoe’. We hebben plezier in wat we doen en in vertrouwen bewegen we mee met wat is. ¬†Ons recept: We luisteren naar ons hart. En ons hart klopt!

‘Go with the flow’ is wat we preken, ook al is die flow soms niet leuk of pijnlijk en moeilijk. Toch is het lichter en brengt het je dingen die je van te voren niet had kunnen bedenken. Trouwens, tegen de stroom inzwemmen is zwaar en kost veel energie.

Ik hoop dat onze blogpagina je regelmatig inspiratie mag geven. Om shanti,

Isolde

YogaToday
info@yogatoday.nl