Durf te vragen !

Isolde Zandee YogaToday Weesp

Durf te vragen !

“Ik heb nogal stevige borsten die vaak in de weg zitten bij buiklig bijvoorbeeld en in een lage lunge houding ook. Hebben jullie daar ervaring mee?”

Yoga is altijd voor iedereen geschikt, en bepaalde houdingen kun je ook makkelijk aanpassen aan je figuur. Props zijn daar heel handig bij.
– Bij buiklig kun je een schouderstandblok gebruiken onder je lage ribben en bekken. Eventueel nog een opgerolde deken in de breedte onder het het hoge vlakke deel van je borst. Zo maak je ruimte voor je borsten tussen die props in. Gebruik thuis dekens of lekker de kussens van je bank bijvoorbeeld.
– Bij een lage lunge kun je het best je voorste gebogen been iets naar buiten zetten zodat er ruimte ontstaat. Zelf je houdingen aanpassen zodat het goed voelt, is verder mijn advies.

“Ik heb een docente die regelmatig een muziekplaylist gebruikt bij de les. Ze geeft heel fijn les, maar ik vind de muziek vaak niet leuk, het is niet mijn smaak en dat stoort mijn plezier tijdens de les.”

Maak van je hart geen moordkuil! Je docente is vast en zeker een aardige en verstandige yogi. De meeste docenten stellen feedback of een eerlijke mening best op prijs. Ik zou haar dat wel zeggen op een moment dat jullie even alleen zijn, als de rest van de leerlingen weg zijn. Of bied haar een kopje thee aan ergens. Complimenteer haar met haar lessen, en dan kan je haar zeggen dat je een andere muzieksmaak hebt. Succes!

Veel leerlingen vragen aan de andere kant ook vaak naar muziek als die wordt gebruikt. Om thuis op te oefenen bijvoorbeeld. We werken aan een lijstje wat we straks op de website ter inspiratie plaatsen.

Durf te vragen!
Zo heet de rubriek in het Tijdschrift Yoga International waarin docent Isolde Zandee in het blad regelmatig vragen beantwoord die lezers aan het blad stellen over yoga en meditatie. Een hele opgave om in 50 woorden dit te doen over onderwerpen waar je soms  een heel boek over kunt schrijven.  Bovenstaande vragen stonden in de editie maart/april 2018.

YogaToday
info@yogatoday.nl