Dit moet je wel weten

Kom op tijd

Circa 15 minuten voor les-aanvang gaat de buitendeur en zaal open voor je. We vragen je uiterlijk 5 minuten voor aanvang in de zaal te zijn. Dan sluiten we de deuren zodat lessen ongestoord kunnen starten. Fietsen kunnen voor de deur staan en voor auto’s is in de straten rondom is meestal plek. Er is altijd plek op de Groeneweg op het parkeerdek van Albert Heijn. Straten zijn soms halverwege vrij parkeren.
Beide zalen zijn 5-10 minuten lopen vanaf het treinstation. Er is ook een busverbinding naar locatie Achtergracht, alleen met lopen ben je sneller. De trein naar Amsterdam Muiderpoort is 12 minuten en Centraal 15 minuten.

Lessen vol?

In het begin van een seizoen zijn lessen vaak voller, tot iedereen z’n plekje heeft gevonden. Tot nu toe is er altijd plek. Gemiddeld zijn er 10-16 leerlingen. De ene leerling vind een grote groep heerlijk en de ander houdt het graag klein. Ervaar wat jij je het prettigst vindt. Is een les stelselmatig druk, zullen er alles aan doen een soortgelijke les in het rooster te passen of we zetten een online reserveer systeem in zoals nu bij Aerial Yoga.

Hoe vaak veranderen jullie tarieven?

Zo min mogelijk, alleen als wij hogere kosten moeten betalen is het nodig om hierin mee te gaan zodat de yogaschool kan blijven.
Per januari 2019 zijn we genoodzaakt onze tarieven te verhogen vanwege:
– verhoging van 6 naar 9 % btw (valt yoga onder)
– verhoging energiebelasting met 21 %
– verhoging van onze huur op de Achtergracht.
Medio 2019 betrekken we de Sint Laurentiuskerk waar onze huisvestingskosten hoger worden dan in de huidige Sleutelsteeg. Het kostenplaatje daarvoor is nog niet inzichtelijk. Voor nieuwe leden veranderen dan de tarieven. Voor bestaande leden alleen als dat nodig is en in alle redelijkheid en overleg. We zullen ervoor zorgdragen dat iedereen z’n yoga kan blijven doen, ook als je het financieel krap hebt.
Belofte: als er meer leerlingen komen en de verdiensten van YogaToday groeien, geven we die terug aan de leerlingen door de leskosten te zijner tijd weer te verlagen en/of te besteden aan goede doelen. We hopen op je begrip.

Lesrooster: wel of geen les?

Aanpassingen in het rooster kunnen plaatsvinden. Meestal bij een nieuw seizoen of als er workshops zijn. In geval van ziekte/vakantie/etc. van een docent, wordt vervanging geregeld of vervalt de les als vervanging niet gelukt is. Wijzigen, zodra deze bekend zijn, staan altijd boven het lesrooster.

Lesrooster: reguliere lessen en workshops

Om mooie workshops ruimte geven, is er soms een roosterwijziging. Reguliere lessen gaan dan wel door: alleen korter en soms in de andere zaal zodat iedereen op tijd met z’n dag verder kan. Je mag dan max. 2 lessen opeenvolgend doen zonder dat dit in mindering gaat van je standaard aantal lessen.

Zwanger, blessure, bepaalde klachten?

Vertel dit altijd je docent zodat deze rekening met je kan houden. Voor yoga en zwangerschap lees ook deze PDF  Yoga en Zwanger

Aerial Yogalessen

DRAAG ajb een T-shirt met mouwtjes ivm hygiëne van de doeken. Lessen kunnen soms vol zijn, je kan  HIER reserveren om zeker te zijn van plek.

Yin Yogalessen

Raden we af als je last hebt van osteoporose of hypermobiele gewrichten hebt.

Vinyasa Flow Yoga

Circa een half jaar ervaring met yoga een goede fysieke conditie is aangeraden. Twijfel je? Probeer het eens uit.

Mixed, Level 2?

Naar mate leerlingen vorderen, veranderen de lesbehoeften. Vandaar dat sommige lessen Level 2 zijn: yogi’s die langer bezig zijn en meer uitdaging en/of verdieping willen. Twijfel je? Overleg of probeer het uit!

De algemene voorwaarden

Altijd wel goed om even te lezen. Je vind ze hier.

Heb je vragen, suggesties, wil je iets kwijt? Laat het graag weten HIER.