Hoera!!! We bestaan 5 jaar!

Hoera!!! We bestaan 5 jaar!

Hoera!!! We bestaan 5 jaar!

Precies 2 maart is het 5 jaar geleden dat we onze deuren openden. En sinds die zo ontzettend veel mensen mochten verwelkomen om yoga te doen.
En nog steeds! Daarom als je deze week naar les komt staan we hier even bij stil om je te bedanken en ook met jou vooruit te kijken naar de volgende vijf jaar.
Want daar horen we graag jouw mening en advies over.

Dank jullie wel dat je met ons yoga oefent!

 

In de feestweek gaven we alle leerlingen die er waren een kaart en een beeldje van Ganesha. Op de kaart onze o.a. onze dankbaarheid en wat vragen om zo voor de volgende vijf jaar wensen en behoeften tegemoet te kunnen komen. En we schreven dit erbij:

Over Ganesha

Vijf jaar geleden kozen wij Ganesha als vaste bewoner van YogaToday.
Met de yoga verhuisde van alles mee naar het westen. Zo ook Ganesha. Met zijn gezellige, vriendelijke uitstraling en zijn olifantenhoofd is Ganesha één van de populairste goden uit het Hindoeïsme. Hij is de god van kennis en wijsheid, neemt hindernissen weg en is de beschermheilige van reizigers. Ganesha staat altijd aan het begin van iets, een eerste impuls. Vandaar dat we kozen om samen met Ganesha YogaToday te gaan bewonen.

Een beeld van hem staat vaak op splitsingen van wegen in India zodat hij de reizigers kan helpen als ze een keuze moeten maken en een nieuwe weg inslaan. Ganesha’s rijdier is een rat, hiermee wordt het kleinste dier verenigd met het grootste dier (de olifant) en een rat past perfect bij de god die hindernissen wegneemt: hij knaagt zich tenslotte ook overal doorheen. Ganesha heeft slechts één slagtand, zijn afgebroken tand heeft hij als pen gebruikt om er de Mahabharata (één van de beroemdste epossen uit India, waarschijnlijk het langste gedicht ooit gemaakt) mee op te schrijven. Daarnaast is Ganesha de god die ervoor zorgt dat kinderen altijd te eten hebben, vandaar dat hij afgebeeld wordt met schalen vol snoep en lekkers waaraan hij zich regelmatig ook zelf tegoed doet.

We hopen dat Ganesha je veel goeds mag brengen. Bedankt voor je tijd en geniet van al je lessen bij YogaToday!

Om Shanti, het YogaToday team 

YogaToday
info@yogatoday.nl