Indeling lestypen

Iedere les brengt je de voordelen van yoga. Wat zijn jouw specifieke behoeftes?

Iedereen zit anders in elkaar en heeft andere behoeftes. Daarom zijn er bij YogaToday veel verschillende yogastijlen en lesvormen. Bijna alle lessen zijn gemengd qua niveau. Docenten kunnen je in een les verschillende opties aanreiken: eenvoudiger, of juist meer uitdagend, of aanpassingen bij bepaalde blessures.

Zachte lessen

Mindfulness Yoga, Yin Yoga, Hatha Yoga en Yin & Restorative YogaZachte lessen voor verstilling, ontspanning en kalmeren van het zenuwstelsel. Adem heeft de aandacht in alle lessen. Een Mindfulness Yogales bevat meer ruimte voor lichaamsbewustzijn, de mind en meditatie, bij Yin Yoga verblijf je langer in zittende of liggende stretches die je flexibiliteit vergroten. Restorative Yoga ondersteund  het herstellend vermogen van je lichaam. Hatha Yoga heeft ook een vriendelijk krachtaspect in de les.

Meer focus op houding en techniek

Critical Alignment Yoga,  Iyengar Yoga en  Pilates Fusion Uitlijning van je lichaam tov de zwaartekracht  brengt balans tussen inspanning en ontspanning van o.a. je spieren en belast je gewrichten gelijkmatig. Energie kan beter stromen. Door het in detail werken, komt de geest tot rust bij Iyengar Yoga  (level 1 en 2) . Critical Alignment Yoga is vooral ‘rug-georiënteerd’ en heeft ook een meer therapeutische lesvariant. Pilates Fusion is een bewegingsleer waarbij net als bij yoga de nadruk ligt op: concentratie, controle, ademhaling, vloeiende bewegingen, precisie en centriciteit.

Dynamische en krachtige lessen

Lessen Vinyasa Flow Yoga zijn fysiek uitdagender, houdingen gaan vloeiend in elkaar over op het ritme van de adem.  Je ontwikkeld een krachtig, stabiel, evenwichtig en soepel lichaam met een rustige geest. Bij Slow Flow Vinyasa verlangzamen we om meer verstilling in de inspanning te vinden. In de lessen Yin Yang Yoga zit de combinatie van een krachtig Vinyasa deel en een verstillendd Yin deel. Bij Strong Hatha Yoga worden houdingen langer aangehouden voor verstilling en kracht en is er veel aandacht voor de adem.

Meer uitdaging of speelser

Meer uitdaging vind je in de tweede les Critical Alignment Yoga op maandagavond om 20.30 uur. Bij de les level-2 Iyengar en de lessen Vinyasa Flow Yoga op dinsdagavond, zaterdag- en zondagochtend.  Aerial Yoga op donderdagavond doe je in een doek dat in de lucht hangt en 1x per maand is het 2 uur lang playtime bij Acro yoga. 

Kundalini Yoga

Kundalini Yoga is een yogastijl die moeilijk met andere yogastijlen te vergelijken is. Het gaat niet zo zeer om een perfecte techniek maar vooral om de ervaring. Alle lessen eindigen met een (mantra)meditatie. Een veelzijdige yogales voor fysieke en mentale kracht. Zacht en uitdagend.

Probeer de verschillende stijlen & docenten

Om te ervaren welk les bij je past, is ons advies zo veel mogelijk lessen en docenten te proberen. Verander ook eens periodiek, je behoeftes veranderen immers ook.
Wil je overleggen? Bel ons op 06 – 215 72 55. We vinden het een plezier om samen met je uit te zoeken welke les(sen) voor jou geschikt zijn. Hieronder kan je doorklikken naar een pagina met uitgebreide informatie per lesstijl en welke docent de lessen geeft.