Indeling lestypen

Iedere les brengt je de voordelen van yoga. Wat zijn jouw specifieke behoeftes?

Iedereen zit anders in elkaar en heeft andere behoeftes. Daarom zijn er bij YogaToday veel verschillende yogastijlen en lesvormen. Bijna alle lessen zijn gemengd qua niveau. Docenten kunnen je in een les verschillende opties aanreiken: eenvoudiger, of juist meer uitdagend, of aanpassingen bij bepaalde blessures. Naarmate we als yogaschool langer bestaan, groeit ook de behoefte aan meer verdieping en verschillende levels. In onze lesplanning zullen we hier rekening mee houden zodat er altijd ruimte is voor beginnende en gevorderde yogi’s .

Zachte lessen

Zachte lessen voor vooral verstilling, (diepe) ontspanning en kalmeren van het zenuwstelsel vind je bij de lessen Mindfulness Yoga, Yin Yoga, Hatha Yoga en Yin & Restorative Yoga.  Adem heeft de aandacht in alle lessen. Bij Mindfulness is meer ruimte voor lichaamsbewustzijn, rust van de mind en meditatie, bij Yin Yoga verblijf je langer in zittende of liggende stretches die heel meditatief en rustgevend kunnen zijn en je flexibiliteit vergroten. Hatha Yoga heeft ook een vriendelijk krachtaspect in de les. Restorative Yoga ondersteund  het herstellend vermogen van je lichaam en in de les Fusion Yoga ontmoet je een mooie mix van verschillende milde yogastijlen. 

Meer focus op houding en techniek

 Uitlijning van je lichaam tov de zwaartekracht  brengt balans tussen inspanning en ontspanning van o.a. je spieren en belast je gewrichten gelijkmatig. Energie kan beter stromen. Voor en stabiel, evenwichtig en soepel lichaam en een soepele geest volg je lessen Critical Alignment Yoga,  Iyengar Yoga en  Pilates Fusion Door het in detail werken komt de geest tot rust bij Iyengar Yoga (level 1 en 2) en groeit het lichaamsbewustzijn. Critical Alignment Yoga is voor een groot deel ‘rug-georiënteerd’ en heeft ook een meer therapeutische les: Basis en rugklachten op maandag om 19.00 uur. Pilates Fusion is een bewegingsleer waarbij net als bij yoga de nadruk ligt op: concentratie, controle, ademhaling, vloeiende bewegingen, precisie en centriciteit.

Dynamische en krachtige lessen

Lessen Vinyasa Flow Yoga zijn fysiek uitdagender, houdingen gaan vloeiend in elkaar over op het ritme van de adem.  Je ontwikkeld een krachtig, stabiel, evenwichtig en soepel lichaam met een rustige geest. Er is ook een Slow Flow Vinyasa les om te verlangzamen en meer verstilling in je inspanning te vinden. In de lessen Yin Yang Yoga zit de prachtige combinatie van een krachtig Vinyasa deel en een verstillend en op souplesse werkend Yin deel. In de lessen Strong Hatha Yoga en Mannenyoga worden houdingen langer aangehouden voor verstilling en kracht. In deze laatste 2 lessen veel aandacht voor de adem, voor de kracht en verstilling die de adem je kan brengen.

Meer uitdaging of speelser

Meer uitdaging vind je in de tweede les Critical Alignment Yoga op maandagavond om 20.30 uur. Bij de les level 2- Iyengar en de lessen Vinyasa Flow Yoga op dinsdagavond, zaterdag- en zondagochtend. Bij  Aerial Yoga op donderdagavond doe je yoga in een doek dat in de lucht hangt en 1x per maand is het 2 uur lang playtime bij Acro yoga. Deze laatste 2 lessen zijn de meest speelse lessen en echt de moeite waard om eens te proberen.

Kundalini Yoga

Kundalini Yoga is een yogastijl die moeilijk met andere yogastijlen te vergelijken is. Het gaat niet zo zeer om een perfecte techniek maar vooral om de ervaring. Alle lessen eindigen met een (mantra)meditatie. Een veelzijdige yogales voor fysieke en mentale kracht. Zacht en uitdagend tegelijk.

Probeer de verschillende stijlen & docenten

Om te ervaren welk les bij je past, is ons advies om zoveel mogelijk lessen uit te proberen en ook de verschillende docenten. Verander ook eens periodiek, je behoeftes veranderen immers ook.

We overleggen graag met je

Wil je overleggen? Bel ons op 06 – 215 72 55. We vinden het een plezier om samen met je uit te zoeken welke les(sen) voor jou geschikt zijn. Hieronder kan je doorklikken naar een pagina met uitgebreide informatie per lesstijl en welke docent de lessen geeft.