Ademwerk | Breathwork

Bron van energie

Je belangrijkste bron van energie is je Adem. Hoe meer energie je hebt, hoe dieper je kunt ontspannen. Met elke in-ademing geef je jezelf nieuwe frisse energie. Met elke uit-ademing laat je los in diepe ontspanning. Adem en ontspanning hebben direct invloed op elkaar. Je leert dan ook je in-ademing te verruimen, en zo meer energie op te nemen. Je leert op je uit-ademing werkelijk te ontspannen, en zo stress en onnodige spanningen los te laten.

Inhoud les

We beoefenen verschillende ademtechnieken uit meerdere spirituele stromingen. Uiteraard de  pranayama’s uit de Yoga, zoals de Full Yogic breath, de Ujjayi ademhaling en nog veel meer. Daarnaast beoefenen we prachtige vormen uit de Qigong, waarbij langzaam vloeiende  bewegingen synchroon worden uitgevoerd op je adem. Er zijn verschillende actieve meditaties die aan bod komen uit de Osho wereld, waarbij de adem een belangrijke rol speelt. Ook maken we een begin met de bewust verbonden ademhaling, die ook rebirthing, Oceanic Breath en Circular breathing wordt genoemd. 

Intentie

Alle technieken en oefeningen zijn erop gericht je stresslevels omlaag te brengen en je energielevels te verhogen. Je kunt de oefeningen ook thuis zelfstandig beoefenen. Aan het einde van de les voel je je verkwikt en ontspannen tegelijk. 

Lessen

1x per maand op vrijdagen van 19:45 – 21:00 uur
Op je leskaart of abonnement kan je meedoen. Of je koopt een losse les.
Als er veel animo is voor vaker kijken we of we vaker een les kunnen inpassen.

Lesdata 2023: 17 nov, 15 dec
Lesdata 2024: 12 jan, 9 feb, 8 mrt, 5 april, 3 mei, 14 juni 12 juli.

Nistal geeft ook maandelijkse ademcirkels bij YogaToday.
Op de workshop pagina kan je die vinden. Leerlingen van YogaToday krijgen korting op de deelname.