Fascia Stretch

Soepel in je vel zitten heeft alles te maken met je fascia soepel houden. Dat doen je in deze les met  verschillende vormen van beweging, stretching en massage. De bewegingen zijn eenvoudig, mindful en rustig en vaak gebruik en we een foamroller en kleine bal(en).

Over fascia

Fascia houdt onder andere in je lichaam alles op z’n plek in je lichaam, het omhult en en vormt ook de structuur van al je organen, botten, spieren en zenuwvezels. In de nieuwe anatomie spreken niet meer over afzonderlijke spieren maar over de hele keten van spieren, pezen en gewrichten. Fascia verbindt deze. Fascia is er in verschillende vormen. Collageen en bindweefsel zijn een onderdeel van fascia.
Een pijnlijke rug of stijve ledematen werden voorheen altijd toegeschreven aan de spieren of gewrichten, terwijl  fascia ook de boosdoener kan zijn. Fascia rekt mee met al je bewegingen en als jij niet zoveel stretcht of beweegt, wordt fascia kleverig en strak, wat je mobiliteit beperkt en knopen en pijnlijke plekken veroorzaakt. Heel mild kan je dit bijvoorbeeld ’s ochtends bij het opstaan merken; dan ben je altijd stijver na een nacht nauwelijks bewegen. Door beweging, massage wordt fascia weer soepel omdat we de hydratatie ervan stimuleren. Over fascia is nog heel veel meer te vertellen …
De lessen zijn voor iedereen geschikt.

Class Information

Docent