Hatha Yoga: je lichaam en adem leren beheersen, je evenwicht herstellen en behouden

Hatha Yoga is de basis van alle fysieke yogavormen die er inmiddels bestaan. Iedere docent geeft deze lessen op zijn of haar eigen unieke wijze. We houden we een zachte flow in de les, in een lage intensiteit. Adem en beweging worden gesynchroniseerd.

Hatha Yoga beoefenen

Tijdens het beoefenen van de asana’s  (houdingen) en pranayama’s (ademtechnieken) observeer je met aandacht wat er in het lichaam gebeurt en wordt je gewaar van je eigen mogelijkheden en beperkingen. Je lichaamsbewustzijn groeit. Door bewust je adem te volgen ervaar je ruimte en leer je hoe je onnodige (spier)spanningen kunt loslaten. Zo leer je kracht te putten uit verborgen bronnen in je lichaam en herstelt je evenwicht.
Soms houden we een asana langer vast en geven ruimte aan stilte in de poses zodat lichaam en geest de kans krijgen zich over te geven. Zachtheid en ontspanning kunnen dan ontstaan.

De oefeningen leiden tot een verbeterde doorstroming van energie en levenskracht en stimulering van de organen. Prettige bijwerkingen van de asana’s zijn dat je steeds soepeler en krachtiger in je hele lichaam en geest wordt. Iedere les wordt afgesloten met een liggende ontspanning (savasana).

Gentle en strong in onze lessen Hatha Yoga

De meeste lessen Hatha Yoga bij Yogatoday zijn mild van opzet. In de lessen Strong Hatha Yoga worden krachtigere vormen van asana’s toegepast. Ook de pranayama’s zijn intenser.
Beide lesvormen zijn geschikt en interessant voor beginners en gevorderde yogi’s.

Het is zeker interessant de verschillen in lesaanpak per docent te ervaren.

Lestijden

  Begintijd Eindtijd Docent Locatie
dinsdag 20:30 21:45 Marina Kaptijn Lotuszaal
woensdag 09:00 10:15 Kirsten Drooger Pranazaal
woensdag 20:35 21:50 Sabina Baarsma Lotuszaal
vrijdag 09:00 10:15 Marina Kaptijn Pranazaal
dinsdag
20:30 - 21:45 - met Marina Kaptijn bij Lotuszaal
woensdag
09:00 - 10:15 - met Kirsten Drooger bij Pranazaal
20:35 - 21:50 - met Sabina Baarsma bij Lotuszaal
vrijdag
09:00 - 10:15 - met Marina Kaptijn bij Pranazaal