Kundalini Fusion Yoga: zacht en uitdagend, fysieke en mentale kracht

Kundalini Fusion Yoga à la Germaine

De basis van de les is meestal een kundalini yoga set met dynamische, soms wat uitdagende of een beetje vreemde oefeningen in combinatie met rustige bewegingen en ontspanning.
Als een oefening te zwaar is, geef ik opties voor een mildere variant of combineer ik ze met zachte houdingen, stretches en/of bewegingen uit de yin yoga, shakti dance of chi neng qigong. Soms is de helft van de lestijd ‘fusion’ maar er zit altijd een kundalini yoga component in om het licht in ons flink te laten stralen! De les is vaak met muziek en we dansen, schudden en zingen geregeld. Je aandacht is diep naar binnen. De les is voor iedereen toegankelijk. Elke oefening doe je op jouw eigen manier en op jouw eigen tempo. De les is eigenlijk niet te vergelijken met andere vormen van yoga, het gaat echt om de ervaring. Leuk als je komt, graag tot ziens!

Kundalini yoga wordt ook wel de yoga van de bewustwording genoemd. De energie, door je heen en om je heen stromend, brengt vaak helderheid, inzicht en kan helend werken. Het onbewuste wordt bewust. De oefeningen werken onder andere op je zenuwstelsel, klieren worden geactiveerd, er is aandacht voor verschillende ademhalingstechnieken en (melodieuze) mantra’s. Je gaat je krachtiger, blijer en vrijer voelen.