Mindfulness Yoga, verstillend en meditatief. Ontwikkel en verdiep mindfulness in je dagelijks leven.

Mindfulness Yoga en Meditatie kan je veel brengen in je leven. Vaak leven we met onze gedachten, verlangens en hoop in de toekomst of in het verleden. Hierin verliezen we onszelf, onze energie en mogelijkheden om nieuwe oplossingen te vinden. In de lessen doe je yoga- en meditatieoefeningen om je de belangrijkste eigenschappen van mindfulness je eigen te maken: het richten van je aandacht en het ontwikkelen van een ontvankelijke, accepterende houding tegenover gedachten, gevoelens en lichamelijke reacties.

Lessen Mindfulness Yoga en Meditatie

De yoga-oefeningen worden in alle rust gedaan. En als een lesthema meer fysiek intensievere oefeningen vraagt, leer je deze vanuit ontspanning uit te voeren. Door met aandacht te oefenen en je lichaam bewust te voelen, vergroot je het innerlijke bewustzijn. Je krijgt inzicht in de wisselwerking tussen denken en voelen. Na een tijdje merk je dat er dingen voelbaar worden die je niet eerder van jezelf kende. Zo leer je signalen van stress, vermoeidheid en andere belastende bewegingspatronen eerder herkennen. Daarnaast zorgt yogabeoefening voor meer kracht, uithoudingsvermogen en souplesse, zonder het lichaam te zwaar te belasten. Spanningen en energie-blokkades kunnen op een natuurlijke manier wegvloeien. In veel van de lessen wordt gebruiken we props: hulpmiddelen als blokken, riemen en bolsters om op een dieper niveau te ontspannen. We eindigen met een herstellende ontspanning.

Het volgen van deze lessen werkt door in je dagelijks leven. Gaandeweg leef je je leven meer vanuit ontspanning en ruimte. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf en heeft tijd nodig.

Meditatie is een belangrijk onderdeel in de lessen. De lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Voor mensen die een mindfulnesscursus hebben gedaan zijn deze lessen een goede manier om het geleerde te onderhouden en verdiepen.

Lestijden

  Begintijd Eindtijd Docent Locatie
dinsdag 17:00 18:30 Isolde Zandee Pranazaal
vrijdag 09:00 10:15 Ehud Neuhaus Lotuszaal
zaterdag 10:45 12:15 Isolde Zandee Pranazaal
zondag 08:30 09:45 Isolde Zandee Pranazaal
dinsdag
17:00 - 18:30 - met Isolde Zandee bij Pranazaal
vrijdag
09:00 - 10:15 - met Ehud Neuhaus bij Lotuszaal
zaterdag
10:45 - 12:15 - met Isolde Zandee bij Pranazaal
zondag
08:30 - 09:45 - met Isolde Zandee bij Pranazaal