Yin & Restorative Yoga: overgave, diep ontspannen en herstellen. Soeplesse lichaam en geest.

Restorative Yoga en Yin Yoga vormen een geweldige combinatie om diep te ontspannen.

Restorative Yoga

Restorative Yoga is volledig gericht op het openen van het lichaam en loslaten van  fysieke en mentale spanning. We creëeren houdingen en een omgeving waardoor we diepe ontspanning kunnen bereiken. In de houdingen dragen we het lichaam comfortabel met props* waardoor we prettig langere tijd, 5-15 minuten, in deze houdingen verblijven. Lichaam en geest krijgen zo de kans om tot rust te komen. Overgave aan de houdingen maakt dat er ruimte ontstaat voor zachtheid en ontspanning, wat heeft een helende werking heeft op o.a. rug- en vele stress gerelateerde klachten. Lichaam en geest kunnen zich zo op een diep niveau openen en energetische blokkades worden opgeruimd.  Restorative yoga is zeer geschikt voor herstellen van ziekten.

Yin Yoga

Yin Yoga is een intensere stijl die zich kenmerkt door houdingen met een milde stretch waarin je langere tijd verblijft. Het merendeel van de houdingen zijn zittende of liggende houdingen waarin spier- en bindweefsel geleidelijk wordt opgerekt en gestimuleerd, waardoor het beweeglijker en actiever wordt. Spieren versoepelen en vooral ook dieper gelegen niveaus in je lichaam zoals gewrichten, het bindweefsel en de meridianen worden bereikt. Bewegelijkheid zal in het bijzonder rond het gebied van heupen, heiligbeen en de rug snel voelbaar zijn. Er ontstaat openheid en ruimte. Yin Yoga verbetert de doorstroming van energie en levenskracht, stimuleert de organen, brengt balans en kalmeert de geest. Het langer aanhouden van de houdingen heeft het een verstillend en meditatief effect.

De combinatie

Restorative Yoga en Yin Yoga vormen een geweldige combinatie om diep te ontspannen en gelijk je souplesse te bevorderen. Het herstellende vermogen van het lichaam wordt geactiveerd terwijl het zich opent en verzacht. De Yin onderdelen zorgen dat het lichaam soepeler wordt en zich op een nog dieper niveau opent. Terwijl je mind stilte vindt. Deze combinatieles zit geschikt voor beginners en gevorderden.

We raden Yin Yoga oefeningen af als je last hebt van osteoporose en hypermobiliteit van je gewrichten. Informeer je docent hierover zodat hij of zij de houdingen voor je kan aanpassen naar een meer restorative variant.

*Yoga props zijn hulpmiddelen zoals de dekens, blokken, riemen en bolsters om je houding optimaal mee in te richten.

 

 

Lestijden

  Begintijd Eindtijd Docent Locatie
dinsdag 18:45 20:15 Isolde Zandee Pranazaal
dinsdag
18:45 - 20:15 - met Isolde Zandee bij Pranazaal

Les Informatie

 Week100
 Vanaf: 30 mei 2018
 Volgende les: 20 augustus 2019
 Dagen
di

Les Docent