Strong Hatha Yoga: stevigere aanpak voor meer kracht, focus en balans

Deze les Strong Hatha Yoga is steviger dan de gemiddelde Hatha Yoga les bij YogaToday. Hatha Yoga is de basis van alle fysieke yogavormen die er inmiddels bestaan.

Hatha Yoga beoefenen

Tijdens het beoefenen van de asana’s  (houdingen) en pranayama’s (ademtechnieken) observeer je met aandacht wat er in het lichaam gebeurt en wordt je gewaar van je eigen mogelijkheden en beperkingen. Je lichaamsbewustzijn groeit. Door bewust je adem te volgen ervaar je ruimte en leer je hoe je onnodige (spier)spanningen kunt loslaten. Zo leer je kracht te putten uit verborgen bronnen in je lichaam en herstelt je evenwicht.
In deze les houden we asana’s  langer vast en geven ruimte aan stilte in de poses zodat lichaam en geest de kans krijgen zich over te geven.

De oefeningen leiden tot een verbeterde doorstroming van energie en levenskracht en stimulering van de organen. Prettige bijwerkingen van de asana’s zijn dat je steeds soepeler en krachtiger in je hele lichaam en geest wordt. Iedere les wordt afgesloten met een liggende ontspanning (savasana).

Strong Hatha Yoga

De meeste lessen Hatha Yoga bij Yogatoday zijn mild van opzet en zijn 75 minuten. In de lessen Strong Hatha Yoga worden krachtigere vormen van asana’s toegepast en langer aangehouden. Ook de pranayama’s (ademoefeningen) zijn intenser. De les is 90 minuten. Geschikt en interessant voor beginners en gevorderde yogi’s.

Lestijden

  Begintijd Eindtijd Docent Locatie
woensdag 09:00 10:30 Arno Nistal ten Veen Lotuszaal
woensdag
09:00 - 10:30 - met Arno Nistal ten Veen bij Lotuszaal

Les Informatie

 Week100
 Vanaf: 12 augustus 2018
 Volgende les: 21 augustus 2019
 Dagen
wo

Les Docent

Geen reactie's

Geef een reactie

zes + 6 =