Yoga 4 Teenagers: actief, ontspannen en alles van je af laten glijden

Steeds meer jongeren doen yoga. Als tiener ga je door één van de vreemdste, spannendste, maar misschien ook leukste periode van je leven.  Je maakt grote veranderingen door, lichamelijk, geestelijk en emotioneel. School en je omgeving vragen veel van je op het gebied van leren, presteren, plannen, keuzes maken en huiswerk. Dat kan spanningen, emoties en onzekerheid brengen. Yoga kan dan een enorme steun zijn en is ook heel leuk en prettig om te doen.

Rustmoment en nog veel meer!

Yoga is een rustmoment in de week, je bent fysiek bezig, je ontspant en je laat even alles van je afglijden. Je werkt aan een goede houding, kracht, balans en flexibiliteit van je lichaam, maar ook aan de flexibiliteit van je geest! Dit zorgt er voor dat je steviger en gezonder in je leven komt te staan. Yoga helpt ook je concentratie te verbeteren.

In de yogalessen komen de volgende onderdelen aan bod

 • Asana’s: Yogahoudingen die je met aandacht uitvoert. Je lichaam wordt er sterker en soepeler van. Plus je verbetert je houding.
 • Ademhalingsoefeningen: Deze helpen je als je gespannen, angstig of zenuwachtig bent.
 • Visualisatie: Visualisatie betekent dat je naar een verhaal luistert en je er beelden bij in je hoofd verzint. Deze beelden kunnen je een goed en krachtig gevoel geven, die je kunt gebruiken in je dagelijkse leven.
 • Meditatie: In stilte luisteren naar jezelf, muziek of een verhaal.
 • Verder is er aandacht voor expressie, samenwerking en creatieve oefeningen. De les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening.

Wat & hoe?

Om de yogalessen voor alle tieners toegankelijk te houden zijn ze op basis van donatie. Per les zijn 10/12 leerlingen welkom. YogaToday stelt het prachtige yogacentrum beschikbaar, Sabina (yogadocent) geeft de les. Je bepaalt zelf wat je de les waard vindt en wat je wilt geven, afhankelijk van wat je kunt missen (voor wie een richtlijn wil: € 5,00 of  € 7,00). Betalen kan per week of per maand, wat je wilt en in overleg met Sabina.

Wat vragen we van de leerling:

 • Als je wilt deelnemen aan de tieneryoga zit je tenminste in het voortgezet onderwijs
 • Meld je vooraf aan of af via sms of whatsapp bij Sabina via 06-1234 6822 
 • Je hebt oprechte interesse in leren ontspannen, yoga en veelzijdig bewegen. 
 • Je gaat respectvol om met de medeleerlingen, docente en omgeving. 
 • Je houdt je aan de voorschriften/regels van YogaToday.

Er is geen les:

 • Tijdens schoolvakanties en feestdagen
 • Bij minder dan 4 leerlingen is er les in overleg

Voor ouders

Tieners hebben, net als volwassenen, te maken met stress. Hierboven is al een en ander beschreven. Yogatechnieken helpen de tieners rust en vertrouwen in zichzelf te vinden en zelfverzekerd, ontspannen in het leven te staan. Yoga draagt bij aan een evenwichtige sociaal emotionele ontwikkeling.  Tieners leren tijdens een yogales hetzelfde als volwassenen, maar meer passend in hun belevingswereld en in hun tempo. De yogahoudingen zijn op basis van de Hatha Yoga.

Class Information

 Open: 1 november 2017
 Next: 2 april 2023

Docent