Yoga Nidra – de diepste ontspanning

Yoga Nidra, ook wel bekend als “yogische slaap”, is een diepe ontspanningstechniek afkomstig uit de yogatraditie. Tijdens een Yoga Nidra-sessie lig je comfortabel op je rug terwijl je naar begeleidende aanwijzingen van de docent luistert. Het doel is om fysieke, mentale en emotionele spanningen los te laten, en tegelijkertijd een staat van diepe bewuste rust te bereiken.

Tijdens de begeleide sessie word je gevraagd om je aandacht naar verschillende delen van je lichaam te brengen, je ademhaling te observeren en je bewust te zijn van sensaties en gedachten, terwijl je wakker en ontspannen blijft. Hierbij balanceer je tussen wakker zijn en slapen. Het effect van Yoga Nidra kan vergelijkbaar zijn met enkele uren slaap, waardoor het revitaliserend is voor zowel lichaam als geest. Yoga Nidra helpt stress te verminderen, slaap te verbeteren, creativiteit te stimuleren en emotioneel evenwicht te herstellen.

Regelmatige beoefening van Yoga Nidra helpt mensen innerlijke rust vinden en concentratie te verbeteren. Een krachtige en prettige techniek voor ontspanning en ontwikkeling van je zelfbewustzijn in onze vaak hectische wereld.