Over onze tarieven 2019 en de Sint-Laurentiuskerk

Onze tarieven zijn per januari 2019 noodzakelijk verhoogd vanwege:
– De verhoging van 6 naar 9 % btw (daar valt yoga onder).
– De verhoging energiebelasting met 21 %.
– De verhoging van onze huur op de Achtergracht.

Voor goede en prettige yogabeoefening is de kwaliteit van een yogastudio essentieel (denk aan de docenten, persoonlijke aandacht, de inrichting, vloerverwarming, de lucht en lesmaterialen. Bij YogaToday hebben we die lat hoog liggen. Tarieven voor kwaliteitsyoga zijn sowieso hoger dan bijvoorbeeld een sportschool. Onze tarieven liggen nog steeds lager dan vergelijkbare kwaliteitsscholen omdat we yoga zo toegankelijk mogelijk willen maken en houden.

Medio 2019 betrekken we de Sint Laurentiuskerk waar onze huisvestingskosten hoger worden dan in de huidige Sleutelsteeg. Het kostenplaatje daarvoor is nog niet inzichtelijk. Allen voor nieuwe leden veranderen dan de tarieven. Voor bestaande leden doen we dat alleen als dat echt nodig is en in alle redelijkheid en overleg. We zullen ervoor zorgdragen dat iedereen z’n yoga kan blijven doen, ook als je het financieel krap hebt.

Belofte: als de verdiensten van YogaToday groeien, geven we die terug aan de leerlingen door de leskosten te zijner tijd weer te verlagen en/of te besteden aan goede doelen. We hopen op je begrip.