Yoga in de Sint-Laurentiuskerk

Wat vooraf ging

Begin 2016 werden we verrast met de uitnodiging om over de Laurentiuskerk te praten met eigenaar Cees van Vliet. Wat leuk, natuurlijk wilden we dat! Of wij onze yogaschool in de kerk wilden vestigen. Zonder een seconde nadenken, zeiden we: JA! Ons hart sprak duidelijke taal.

Sindsdien is het is een lange weg geweest waarin veel hobbels genomen zijn. Niet zozeer door ons, vooral door de eigenaar, architect en zeker ook door de buurt. Wij -en alle leerlingen – hebben met heel veel geduld gewacht, terwijl we 3x van de ene naar de andere tijdelijke locatie verhuisden.

Het is prachtig

Onze buren: een organic bierbrouwerij, 2 appartementen, een hotelkamer in de oude klokkentoren en wij achterin in de dwarsbeuken op 2 en 3 hoog.
Onze shala is op 2 hoog en beslaat 160 m2. Aan weerszijden zijn schitterende ronde rozetramen van diameter 5,5 meter doorsnee. Net grote mandala’s s’ In de ochtend en middag schijnt zonlicht door het gekleurde glas in lood. De zaal wordt van alle luxe als bijvoorbeeld vloerverwarming voorzien en kan in twee zalen verdeeld worden met een geluidsdichte panelenwand. Op 3 hoog – direct onder de middelste koepel – komt onze algemene ruime voor bijvoorbeeld een kopje thee na de les of voor fijne meditatiesessies, of … dat moet eigenlijk nog groeien hoe we daar mee om gaan. Kijk hieronder naar de foto’s vanaf het begin. We zullen hier telkens recente foto’s plaatsen, al lopen we nu een beetje achter nu.

Sponsoring en crowdfunding: bijdragen is nu nog welkom, lees verder waarom.

8 november 2019 vierden we met alle crowdfunders – de Vrienden van YogaToday- dat de studio’s gereed in de kerk waren, op gas en electra na 😉 Een symbolisch en geweldig feest die dag, want het was exact 3 jaar naar de torenbrand.

We hebben meer financiering nodig: voor het behoud van onze studio op de Achtergracht. Die behouden we graag voor leerlingen die niet goed ter been zijn, vaak ook senioren.
Met die lessen is de week niet genoeg gevuld om de locatie mee te bekostigen.
De maandelijkse vaste lasten willen we daarom bekostigen vanuit lessen Hot Yoga (daar is vraag naar) op die locatie. Daarvoor moeten we nodige aanschaffen en verbouwen. De infraroodpanelen waar we dan mee verwarmen, zijn ook fijn voor yin yoga zijn en kunnen ook therapeutisch werken.

De zeer geslaagde officiële crowdfundcampagne via Crowdaboutnow voor de kerkverbouwing is inmiddels gestopt.
We gaan nu door op deze  eigen pagina:
Sponsoring en crowdfundpagina >>.

Lees ook Isolde’s blog over het groene kruis en haar transformatie >

Neem ook een kijkje bij Wispe’s prachtige proeflokaal >

Lees meer over de lange weg in het dossier van Het WeesperNieuws > vanaf een dreigende sloophamer tot nu.