Joyce Vergouwe

NaamJoyce Vergouwe
PositionHatha Yoga, Gentle Yoga

Als in het perfecte plaatje stroomde Joyce vanuit haar eerste HBO-opleiding tot redacteur door naar haar eerste baan als docent in het propedeusejaar van diezelfde opleiding. En toen de praktijk van werken op een redactie lonkte, kwam die kans als op een presenteerblaadje. Maar ergens knaagde het. Altijd was het al de wens meer met het fysieke lichaam te doen. Toen door een burn-out duidelijk werd dat ze niet meer op het juiste pad zat, gooide zij het roer om. In het voorjaar van 2021 behaalde zij haar diploma aan de vierjarige yogadocentenopleiding van Samsara. Al tijdens haar opleiding viel zij regelmatig in voor docenten bij YogaToday. De aandacht naar binnen keren, naar wat er zich afspeelt in jouw eigen lichaam, geest en gemoed en daarbij zonder oordeel leren observeren is wat Joyce graag meegeeft.  Voor óp de mat en van de mat af.

“Als nieuwbakken moeder ging ik thuis over mijn grenzen, maar ook op het werk nam ik teveel hooi op mijn vork. En zo belandde ik in 2016 in een burn-out. Ze zeggen ook wel ‘yoga is de kunst van het leren luisteren naar het fluisteren van je lichaam zodat het niet tegen je hoeft te gaan schreeuwen’. Die kunst had ik toen nog niet onder de knie. Ik kon het stemmetje in elk geval goed negeren ;).

Yoga en zelfonderzoek waren voor mij de sleutel tot herstel. En daarmee was het zaadje gepland. Vanuit mijn nieuwsgierigheid naar ‘het geheim’ achter yoga, begon ik in 2017 met de yoga docentenopleiding. En met het inslaan van dat pad, ben ik steeds beter gaan voelen en heb ik leren luisteren naar mijn lichaam. Ik heb meer veerkracht, mentale weerbaarheid en mijn vertrouwen is gegroeid. Ik baseer mijn keuzes niet meer op ongegronde overtuigingen of alleen mijn verstand, ik luister ook naar wat mijn lichaam erover te zeggen heeft. Dat lichaamsbewustzijn en vertrouwen in jezelf gun ik iedereen. Het staat voor mij aan de basis van een goede fysieke en mentale gezondheid.”

Contact

Yogacentrum YogaToday
06 – 215 72 555
info@yogatoday.nl

Pranazaal
Achtergracht 16
1381 BN Weesp

Laurentiuskerk
Blomstraat 36
1382 AJ Weesp/Amsterdam