Jup Jansonius & Mirjam van Hasselt

NaamJup Jansonius & Mirjam van Hasselt

Jup Jansonius en Mirjam van Hasselt geven bij YogaToday de 5Rhythms. In 5Rhythms land zijn ze geliefde teachers en begeleiders. Dus we zijn zeer verheugd dat ze tijd maken voor YogaToday.  De 5Rhythms©  zijn een bewegings-, dansmeditatie, gericht op vrijheid en expressie. Uitgangspunt is dat als we in beweging komen, dat ons leven ook in beweging komt.

Over Jup

“5 ritmes dansen is al jaren mijn medicijn en levenselixer. Het brengt me voorbij mentale verhalen en in connectie met mijn lichaam en versterkt mijn nieuwsgierigheid en openheid. Gabrielle Roth daagde me uit om over mijn eigen schaduw heen te stappen en haar werk door te geven als docent.
Mijn lessen kenmerken zich door een aardse spiritualiteit met humor en ruimte voor de moeilijke kanten van het mens zijn. Het is tenslotte allemaal deel van dezelfde dans. Naast dansen ben ik DJ, geef ik trainingen en werk ik als strategisch adviseur en woon ik deeltijd bij mijn grote liefde in Italië. Ik hoop je op de dansvloer te treffen.” YogaToday voegt hieraan toe: Jup is ook docent Yin yoga 🙂

“De wave, zoals we de dans binnen 5 ritmes noemen, correspondeert met de beweging van onze energie en met de manier waarop ons zenuwstelsel ontlaadt. Daardoor is het naast heerlijk om te doen een zeer verkwikkende ervaring.”

Over Mirjam

“De 5Rhythms ontdekte ik in 2003 tijdens een meditatie retraite en was meteen verkocht. Meditatie hielp mij niet alleen  rust en ontspanning te vinden maar bracht mij ook levenslust, vitaliteit en expressie. De dans is voor mij een belangrijke ingang geworden naar persoonlijke vrijheid. Meer zijn wie ik ben en plezier in het leven.
Sinds 2010 geef ik les op “Waves-level” (fysiek) en sinds 2015 op Heartbeat-level (emoties).
Samen met Jup verzorgten organiseer ik een meerdere 5Rhythms lessen in Amsterdam en omstreken, zowel binnen als buiten als online. Ook internationaal geef ik workshops en lessen. En nu dus ook bij Yoga Today. Naast de 5Rhythms ben ik trainer en coach en geeft ze yoga & chakra lessen. Ik woon samen met mijn partner en 2 van zijn 4 kinderen.

“In het lesgeven ben ik steeds weer verrast hoe regelmatig dansen mensen meer innerlijke ruimte, vrijheid en energie geeft.”

Contact

Yogacentrum YogaToday
06 – 215 72 555
info@yogatoday.nl

Pranazaal
Achtergracht 16
1381 BN Weesp

Laurentiuskerk
Blomstraat 36
1382 AJ Weesp/Amsterdam