Nog andere vragen?

Als je vragen hebt, staat misschien je antwoord hieronder. Dit zijn vragen die we wel eens krijgen. Staat je antwoord er niet bij, kan je altijd een e-mail sturen of bel ons op nummer 06 – 215 72 555.

Wel of geen yogamat meenemen

Een eigen mat is aanbevolen qua hygiëne. Zeker als je graag op blote voeten werkt. Matten zijn  aanwezig, evenals andere props. Deze worden zo goed mogelijk schoon gehouden. Je kunt een handdoek op de mat gebruiken. Bij bepaalde oefeningen is het belangrijk voldoende grip op de ondergrond te hebben. Blote voeten of goed zittende antislip (yoga)sokken zijn dan beter. Als je zonder handdoek werkt, maak dan na de les de mat  goed schoon. Materiaal daarvoor is in de zaal.

Waarom het basisabonnement 1 of 2 keer per week is

Je betaald voor 1 les, de 2e bieden we gratis. Op deze wijze proberen wij mensen nog meer uit te nodigen hun yoga te beoefenen. We geloven dat yoga kan helpen de aarde en haar bewoners meer in balans te brengen. En dat we met en via onze leerlingen daar een bijdrage aan kunnen leveren. Omdat iedereen die yoga doet meer vanuit hun hart leert te leven. Trouwens, als 1x yoga per week je al lukt, is dat echt al heel wat! Voor wie meer wil is er ook een abonnement waarmee je onbeperkt en naar hartelust kunt lessen volgen.

Als lessen regelmatig te vol zijn

Er kan altijd plek gemaakt worden. Er is ruimte en materiaal genoeg. Onderling ruimte verdelen is al een mooie oefening op zich. Soms zijn er niet voldoende props props, je docent zal waar nodig oefeningen aanpassen. Is een les stelselmatig druk, betekent dat er een extra les bij moet. Wij doen er dan alles aan om dat in te roosteren. Het aantal leerlingen dat een les bezoekt is gemiddeld 8-16 leerlingen. Begin van een seizoen kunnen de lessen wat vol zijn, dat lost zich meestal vanzelf op. Blijven lessen vol, dan zetten we een online reserveersysteem in.

Als yoga doen nieuw voor je is

Yoga is geen competitie met anderen en zeker niet met jezelf. Spiegel je dus niet aan yogaplaatjes of iemand anders. Onze docenten begeleiden je graag hoe je voor jouw lichaam oefeningen veilig kunt doen. Het belangrijkste is, dat je nooit iets doet wat niet goed voelt. Natuurlijk voel je je spieren strekken en voel je soms forse inspanning bij kracht. Maar forceer je nooit zodat je geen blessures krijgt. Als je pijn voelt, ga een stukje terug in je houding of stop. Luister naar de intelligentie van jouw lichaam en geniet van je yoga.
Eet niet of  iets lichts vanaf 2 uur vóór je les. Drink na de les voldoende water of thee om je nieren te ontlasten.

Je hoeft niet lenig te zijn voor yoga

Bij yoga breng je je lichaam in beweging, zodat alles beter ‘gaat stromen’. Bij iedereen is altijd een bepaalde manier van bewegen mogelijk. Je docent begeleid je hierin. Het doel is niet lenig worden, maar dat kan een bijeffect zijn.

Voordelen van yoga

Yoga biedt voordelen zoals: Vermindering van stress – Vergroting (lichaams-)bewustzijn – Verbeteren van houding en flexibiliteit – Opbouw van kracht, versterken van spieren – Brengt het lichaam in vorm – Verbeteren van balans – Herstel van blessures – Verlichten van aandoeningen en klachten – Het versnellen van je metabolisme – Innerlijke rust – Leven in het hier en nu – Verhogen van energie en passie – Jezelf openstellen voor verandering, fysiek en geestelijk – Meer van het leven genieten.

Als je denken druk is

De oefeningen gaan niet om je gedachten te stoppen, maar meer om bewust te worden hoe de geest werkt. Het is dus helemaal niet erg als je tijdens de les je hoofd onrustig is. In de lessen wordt je steeds meer bewust hoe je mind is in het moment zelf.  Zonder te veroordelen wat zich daar allemaal afspeelt. Je zult merken dat je gedachten op een gegeven moment vanzelf rustiger worden als ze er mogen zijn.

Yoga is geen religie

Yoga is meer een filosofie. Geschriften over yoga gaan over spirituele groei en meesterschap van het fysieke en mentale lichaam.

Yoga is van deze tijd

Yoga springlevend en tot op de dag van vandaag in ontwikkeling. Yoga is voldoende flexibel gebleken om mee te gaan met de tijd. Er komen ook steeds meer specialisaties en dat is mooi, want  voor iedereen is er zo een passende vorm. Steeds meer mensen ontdekken yoga en passen dit in hun leven in.  Ze voelen zich er goed bij  en hebben er plezier in. De wetenschap krijgt ook steeds meer interesse in de resultaten van yoga. Ook huisartsen, psychologen, fysiotherapeuten verwijzen hun cliënten vaker naar yoga. Bedrijven vergoeden ook lessen voor hun werknemers. Zorgverzekeraars (veel) vergoeden erkende zwangerschapsyoga en -Mindfulness Trainingen. Yoga is juist van deze tijd!

Mindfulness komt uit het Boeddhisme en past zeker in deze westerse maatschappij

Mindfulness is gebaseerd op de inzichten van Boeddha 2500 jaar geleden en is te zien als een techniek om met een onrustige geest te leren omgaan. De opzet van onze cursus en lessen Mindfulness Yoga zijn helemaal toegespitst op de Westerse samenleving. Je zult merken dat het om eenvoudige en toegankelijke oefeningen gaat die makkelijk toepasbaar zijn en goed zijn te integreren in het dagelijks leven.