Laden Workshops

« Alle Workshops

Vervalt – BirthFlow 7 – weekse cursus

10 mei om 19:00 - 21:30

€155

BirthFlow is een 7 – weekse cursus met elementen van hypnobirthing en mindfulness. In deze cursus sta je uitgebreid stil bij de komst van je baby. Met een klein deel yoga , en verder veel ademhalings- en bewustzijnsoefeningen richt je je aandacht steeds weer op je lichaam. Op deze manier leer je te ontspannen én gefocust te blijven tijdens de bevalling.

De cursus bestaat uit rustige lessen met steeds dezelfde opbouw. Een fijn moment op de dag voor jou en je baby. De lessen van de cursus bevatten alle informatie over wat je de komende periode kan verwachten. We behandelen vragen als: Wanneer is de bevalling begonnen? Wat voor soorten weeën zijn er? En hoe om te gaan met pijn? De cursus bereidt je voor op een bevalling zoals jij die wenst, maar die je er ook op voorbereidt als het iets anders verloopt.

Voor wie? De cursus is voor zowel vrouwen die voor het eerst bevallen als vrouwen die al eerder bevallen zijn. De focus ligt namelijk op zo ontspannen mogelijk te bevallen. Oefening baart kunst;)

De cursusinhoud:

✓ kennis over wat te verwachten tijdens de bevalling

✓ ademhalingstechnieken voor verschillende fases van de bevalling

✓ yoga-reeks om uit het hoofd in het lichaam te komen

✓ visualisaties

✓ hoe om te gaan met pijn

✓ bewustzijnsoefeningen (mindfulness)

 

Lesdata: zondag 10, 17, 24 mei, 7, 14, 21 en 28 juni
Minimum aantal deelnemers is 5
Maximum aantal deelnemers is 12

De cursus is goed te combineren met de workshop Samen positief bevallen én zwangerschapsyoga.

Hoe gaan we om met het coronavirus?

Bevallen kun je helaas niet uitstellen. En Corona of niet, je wil je toch goed voorbereiden op de komst van je kleintje. Mochten de maatregelen tegen die tijd weer versoepeld zijn dan gaat de workshop/cursus gewoon door. Uiteraard zullen we dan de nodige afstand houden en hygiëne maatregelen treffen. Echter als de maatregelen nog steeds van kracht zijn bied ik de cursus ook online aan. Je kan dan live meedoen met de les en stuur ik je achteraf alle informatie toe om thuis verder zelf mee aan de slag te gaan.

Over de docent: Noor Cornelissen

Vanaf kleins af aan is Noor geïntrigeerd door zwangere vrouwen en baby’s. Noor kon dan ook niet wachten om zelf moeder te worden. Inmiddels is zij trotste moeder van Meije en Ollie en heeft dit haar zo geïnspireerd om zelf zwangere vrouwen te begeleiden. Bij YogaToday geeft zij een cursus BirthFlow en de bevallingsworkshop: Samen positief bevallen.

Noor is (medisch) psycholoog en weet daardoor als geen ander hoe het lichaam en de geest samenwerken. Vertrouwen creëren in je eigen lichaam én geest is dan ook wat haar betreft het doel van haar lessen.

“Nieuw leven is iets heel bijzonders. Om moeder te worden gaat vaak een hele reis aan voor af. Eerst een kinderwens, zwanger worden, de zwangerschap en dan ben je ineens mama. Ik wil vrouwen graag tijdens die weg begeleiden om deze zo soepel en fijn mogelijk te laten verlopen.”

Voor de geboorte van haar dochter (2016) heeft Noor zich verdiept in hypnobirthing de Mongan method. En bij haar zoontje (2018) heeft zij naast de hypnobirthing technieken ook veel aan mindfulness gehad. Om vrouwen zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden is Noor in de leer gegaan bij de zwangerschapscoachopleiding van Simone Kamping. Zij heeft haar eigen methode om ontspannen te bevallen ontwikkeld waarin mindfulness en hypnobirthing centraal staan.

“Iedere vrouw ervaart haar zwangerschap anders. Waar de één een natuurlijk vertrouwen heeft in haar bevalling, is de ander nog zoekende of vindt het spannend. Hoe je er ook in staat een goeie voorbereiding is altijd fijn. Samen gaan we op zoek wat het beste bij jou/jullie past om jullie bevalervaring zo fijn mogelijk te maken.”

Inschrijven voor deze cursus

Schrijf je in d.m.v. onderstaand formulier en betaal direct via iDeal.

Slechts 8 over!

plaats(en)
Te betalen: € -

 

Gegevens

Datum:
10 mei
Tijd:
19:00 - 21:30
Kosten:
€155

Locatie

Laurentiuskerk
Blomstraat 36
Weesp, 1382 AE
+ Google Maps
Telefoon:
06 215 72 555
Website:
www.yogatoday.nl