Laden Workshops

« Alle Workshops

LET OP: Betalen/boeken is under construction. E-mail ons als je je wilt aanmelden met je naam en telefoonnummer, dan sturen we je via whatsapp of sms een betaallink.

Cursus Levenskrachtig Ouder Worden

23 juni om 10:30 - 17:00

Levenskrachtig Ouder Worden, cursus met Etienne Amand

Levenskrachtig ouder worden en preventieve zelfzorg tegen een verhoogd risico op neurodegeneratieve processen is geen luxe die men decennialang voor zich uit kan schuiven.  (Wikipedia: Neurodegeneratie is de progressieve afname van zenuwcelstructuren of -functies, waaronder het afsterven van zenuwcellen. Neurodegeneratie ligt ten grondslag aan veel neurodegeneratieve ziekten, waaronder de ziekte van Alzheimer, Parkinson, Huntington en amyotrofe laterale sclerose.)

Levenskrachtig ouder worden en preventieve zelfzorg: je kunt er zelf wat aan doen.  De wetenschap heeft de laatste twee decennia onweerlegbaar aangetoond dat het verjongingsproces van de hersenen – neurogenese genoemd – en de vormbaarheid van de hersenen –  neuroplasticiteit genoemd – pas eindigen met de dood.

Met de ervaring van meer dan 30 jaar eutoniebegeleiding, in het bijzonder van de meditatieve eutonie, is Etienne Amand overtuigd en inmiddels bevestigd dat meditatieve eutonie vooral een vorm van training van het zenuwstelsel is. En dat meditatieve eutonie daarmee uitermate geschikt is bij het stimuleren van op groei gerichte neuroplasticiteit. Neurogenese en neuroplasticiteit is een als een belangrijke bouwsteen in het zelfhelend vermogen en als dusdanig een krachtige ondersteuning van een levenskrachtig ouder worden.

“Het is de opdracht van elke volwassene die levenskwaliteit in het vaandel wil dragen, om levenskrachtig ouder worden als een gouden draad in de eigen levensloop te spinnen. Ze vormen dan ook een poort tot het helingsvermogen van de hersenen en het zelfhelingsvermogen van het mens-zijn.Een uitdaging niet enkel voor de 65 plusser, maar een opdracht voor elke dertigplusser die een levenskrachtig ouder worden als een gouden draad in hun levensloop spinnen.” – Etienne Amand

De Cursus

De cursus omvat 5 cursusdagen verspreid over 7 maanden.
Lesdata: 23 juni – 15 september- 17 november – 22 december 2024,  2 februari- 23 maart -18 mei  2025.

In elke cursusdag wordt één derde van de tijd besteed aan inzichten en kennis vanuit het wetenschappelijk onderzoek en twee derden aan duiding, didactiek en oefenen van het aangereikte.
Elke cursusdag bevat een theoretisch gedeelte waarin, op basis van het recente wetenschappelijke onderzoek, neuroplasticiteit en neurogenese worden uitgediept en hoe specifieke oefenvormen zowel neurale groeifactoren stimuleren als flexibelere neurale circuits.

Daarnaast een meer didactisch gedeelte waarbij de oefenvormen en -procedures worden uitgediept en ervaringen besproken.
Het begeleid oefengedeelte vormt het grootste gedeelte van de werkdag.
In de tijd tussen de cursusdagen wordt er geoefend met een oefenpakket die door elke deelnemer inhoudelijk kan worden geïndividualiseerd. Het effectief aan het werk gaan met het aangebrachte is een voorwaarde voor deelname.

Lees deze uitgebreide PDF voor meer informatie en invulling per cursusdag.
Ingewikkelde woorden als hierboven worden duidelijk 🙂

Link naar website Etienne

Aanmelden kan via een mailtje naar info@meditatieve-eutonie.be met vermelding van ‘cursus Levenskrachtig ouder worden’ in Weesp.
Voor vragen kan je ook bellen met Etienne + 32 476 31 80 62

 

 

 

Gegevens

Datum:
23 juni
Tijd:
10:30 - 17:00

Locatie

Pranazaal
Achtergracht 16
Weesp, 1381BN Nederland
+ Google Maps