Laden Workshops

« Alle Workshops

Cursus Stress afbouwen met TRE®

23 september om 19:00 - 20:30

€160

Wat is TRE®?

TRE® staat voor Tension or Trauma Releasing Exercises, een praktische zelfhulp- methode die je in staat stelt fysiek spanning en stress af te bouwen. Het helpt je fysiek, emotioneel en mentaal tot rust te komen. Je kunt het gebruiken om chronische stress af te bouwen, maar ook na het sporten of na een drukke dag met veel zittend werk.

Hoe werkt het?

Als je lichaam een bedreiging ervaart, reageert het met een vecht- of vluchtreactie. Als dat niet meer werkt, bevriest het lichaam zoals in een computercrash. Net als zoogdieren zijn we gemaakt om met stress en traumatische gebeurtenissen om te gaan. We zijn alleen vergeten hoe, en TRE® leert je dat mechanisme weer in gang te zetten.

Bij sport of yoga laten spieren oppervlakkig hun spanning los, TRE® werkt dieper in het lichaam. De methode stelt je in staat om spanning op een diep niveau los te laten. Na 3 tot 5 sessies ben je doorgaans in staat het ontladingsproces te reguleren, waardoor je TRE® veilig thuis kan toepassen.

Wie is Nicolien? 

Met mijn achtergrond als Arabist werk ik als facilitator| trainer | coach. Een groeiend onderdeel van mijn werk is stressmanagement en traumapreventie m.b.v. TRE ®. Veel groepen die ik begeleid leven in conflictgebieden, in een onveilige omgeving, functioneren onder hoge druk of werken met thematiek als seksueel en huiselijk geweld.
Het belang van fysieke en mentale fitheid wordt vaak onderschat. Mensen leren en functioneren beter als de spanning uit het lichaam is. Mijn achtergrond als Critical Alignment Yoga-docent en gecertificeerd TRE® Provider laat zich heel mooi combineren met het werk als trainer en facilitator.

Ik geef cursussen stressmanagement m.b.v. TRE en herstellende oefeningen. Ook geschikt om online te leren. Dit is wat mensen zeggen over de lessen:

“Ik slaap dieper en ben ’s ochtends beter uitgerust.”
“Ik voel mijn grenzen makkelijker aan.”
“Ik ben meer happy. Ik ben meer in controle en word minder geleefd.”
“Ik zit beter in mijn lijf. TRE is heel praktisch vergeleken met andere methodes. “De herstellende oefeningen zijn effectief voor mij.”

Meer informatie: www.nicolien.com
Vragen: info@nicolien.com
Over stressmanagement: http://nicolien.com/workshops/stress-management

Lesdata serie van 4 lessen: vrijdag 23, 30 september, 14 en 28 oktober 2022
Aantal minimaal 5, maximaal 8 deelnemers

Inschrijven voor deze cursus

Te betalen: € -

Geen plekje meer vrij? De wachtlijst werkt goed!

Meld je dan HIER > aan voor de wachtlijst. Er komen altijd vlak te voren nog annuleringen!!!

 

 

Gegevens

Datum:
23 september
Tijd:
19:00 - 20:30
Kosten:
€160

Locatie

Pranazaal
Achtergracht 16
Weesp, 1381BN Nederland
+ Google Maps