Laden Workshops

« Alle Workshops

 • Dit workshop is voorbij.

Dagworkshop TRE & Yoga Nidra

16 februari 2020 om 11:00 - 18:00

€95

Dagworkshop TRE en Yoga Nidra met Suze Retera
Leven in verbinding, loslaten van spanning en stress

Of het nu een drukke baan is, een intensief gezinsleven of uitdagende levenservaringen: we ervaren allemaal spanning en stress in ons leven. Gelukkig zijn we uitgerust met een lichaam en een zenuwstelsel dat hier over het algemeen heel goed mee om kan gaan. Wanneer stress of spanning echter langdurig is, of een ervaring zo intens dat het traumatiserend is, kan het moeilijker zijn je weer volledig te ontspannen en gevoel van balans terug te vinden. Dit kan zich uiten in klachten als vermoeidheid, een continue gevoel van spanning, angst of stress, slapeloosheid, of het gevoel ‘vast te zitten’.

Spanning kan, afhankelijk van de persoon, zich op veel verschillende manieren uiten, maar lichamelijk gebeurt bij iedereen hetzelfde. Hierdoor kunnen veel verschillende spanning symptomen verlicht worden door het lichaam terug te brengen in de natuurlijke, ontspannen staat van balans.

TRE en Yoga Nidra: effectief spanning ontladen via het lichaam

TRE en Yoga Nidra zijn beiden zeer effectieve practices en helpen spanning te ontladen via het lichaam. Het verhaal achter de spanning is hierbij ondergeschikt, waardoor het ook effectief is als je niet meer weet waarom je spanning ervaart of liever niet over bepaalde ervaringen praat.

In deze dagworkshop legt Suze je uit wat stress doet in het lichaam en hoe TRE en Yoga Nidra werken via het lichaam, het zenuwstelsel en de hersenen. Je ontvangt tijdens deze intensieve workshop twee yoga nidras en twee TRE sessies.

Er zijn slechts 8 plaatsen beschikbaar voor deze workshop zodat er voldoende persoonlijke aandacht is voor iedereen.

Wat is TRE?

TRE staat voor Tension of Trauma Release Exercises en is een door Dr. David Bercelli ontwikkelde methode om via het lichaam op een natuurlijke manier spanning los te laten. Het kan hierbij gaan om de spanning die we dagelijks opbouwen of spanning van eerdere, mogelijk traumatische ervaringen.

Door middel van een aantal simpele oefeningen bouwen we wat spanning op in het lichaam die het natuurlijk tril mechanisme van het lichaam activeren. In een ontspannen houding laat je lichaam vervolgens opgebouwde spanning los middels trillingen. Ons lichaam heeft een natuurlijk vermogen om te trillen en op deze manier spanning te ontladen zodat lichaam en geest terug kunnen keren naar hun oorspronkelijke staat van balans. We zien dit vermogen ook terug bij dieren, die na een stressvolle ervaring trillingen door het lichaam laten gaan om weer terug te komen in een staat van ontspanning.

TRE is onder andere effectief bij:

 • Verschillende spanningsklachten zoals hoofdpijn (migraine), nek – en rugklachten, slapeloosheid
 • Angst en piekeren
 • Spanning in delen van het lichaam, zoals het bekken, de kaken, de buik of borst
 • PTSS klachten
 • Verwerken van traumatische of moeilijke ervaringen

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra is een vorm van diepe meditatie waarbij je door middel van verschillende stappen in een staat tussen slaap en wakker zijn wordt gebracht. In deze staat is het onderbewuste actiever en kunnen emoties en ervaringen op een ander niveau verwerkt worden. Het lichaam komt in een diepe ontspanning en de bloeddruk en hartslag dalen.

Yoga Nidra is een zeer toegankelijke en therapeutische vorm van meditatie die onder andere toegepast wordt bij:

 • Algehele vermoeidheid
 • Moeite met ontspannen / slapeloosheid
 • burn-out klachten
 • Omgaan met moeilijke situaties zoals chronische pijn, ziekte, of emotionele belasting
 • Creëren van een gezonde balans tussen activatie en rust

Informatie en aanmelden

De lesdag is van 11.00 tot 18.00 uur met een uur lunchpauze.
Er zijn slechts 9 plaatsen beschikbaar voor deze workshop zodat er voldoende persoonlijke aandacht is voor iedereen. Yogamatten en props zijn aanwezig. Je kunt je eigen lunch meenemen of vlak in de buurt zijn lunchgelegenheden.

Als je nog vragen hebt, bel ons gerust op 06-215 72 55

Inschrijven voor deze dagworkshop

Schrijf je in d.m.v. onderstaand formulier en betaal direct via iDeal.

Slechts 9 over!

plaats(en)
Te betalen: € -

 

 

Gegevens

Datum:
16 februari 2020
Tijd:
11:00 - 18:00
Kosten:
€95

Locatie

Pranazaal
Achtergracht 16
Weesp, 1381BN Nederland
+ Google Maps