Laden Workshops

« Alle Workshops

Herstflow met Padmini

24 september om 14:00 - 8 oktober om 16:00

€ 25

Drie workshops die je voorbereiden op het donkere seizoen

Beweging ligt ten grondslag aan de vedische filosofie: van yoga, ayurveda, tot vastu shastra. Het zijn kennissystemen die erop gericht zijn om jezelf zo goed mogelijk uit te lijnen, zodat je in harmonie meebeweegt met je eigen energie en de grotere dans om je heen. Of je nu met yoga je lichaam, geest en ziel uitlijnt met de energie van de dag, met ayurveda je voeding afstemt op het ritme van het seizoen, of met vastu shastra je huis inricht op basis van de vijf elementen, die verschillende energieën stroomlijnen: van gezelligheid tot rust. De basisprincipes zijn hetzelfde en gaan er vanuit dat we altijd bewegen. Tegelijkertijd is er ook een intelligentie in hoe we bewegen. Je zou kunnen zeggen dat iedere beweging op het juiste moment in de juiste tijd geplaatst wordt. Voor iedere beweging is er een tijd: een tijd van komen en gaan, van actie en ontspanning. Er is een natuurlijke flow waarin het leven zich aan ons ontvouwt. Dit wordt in het Sanskriet vinyasa genoemd.

Het dagelijks leven biedt niet altijd ruimte om met de natuurlijke flow mee te bewegen. Daar is onze maatschappij niet op ingericht. We pieken terwijl we soms beter kunnen rusten, verstillen wanneer we eigenlijk beter kunnen versnellen, of verwachten dat we hetzelfde tempo blijvend kunnen volhouden.

Daarom nodig ik je deze herfst uit om de natuurlijke flow te ervaren waarin je beweegt en je eigen flow te omarmen. In de herfst is het tijd om je beweging te vertragen en los te laten, zodat er weer ruimte ontstaat om opnieuw te bloeien. Met deze drie workshops bereid je je voor op het donkere seizoen.

Programma

Waai uit | zaterdag 24 september 14.00 – 16.00 uur
De herfst is het begin van de eerste uitademing van het jaar en is verbonden aan de elementen wind en ruimte/ether (vata dosha). Het is tijd om uit te waaien, uit te blazen en los te laten. Ontdoe jezelf van alle ballast, zodat er weer ruimte ontstaat voor een nieuwe cyclus. Tijdens deze workshop focussen we ons op drie van de vijf Prana vayus (winden): vyana, apana en udana vayu.

Kom thuis | zaterdag 1 oktober 14.00 – 16.00 uur
Teveel wind en ruimte kan je uit balans brengen, omdat de energie alle kanten uitwaait. De herfst kan dan ook onstuimig aanvoelen. Nadat je bent uitgewaaid is het tijd om thuis te komen, jezelf te gronden en te centreren. Tijdens deze workshop focussen we ons op twee van de vijf Prana vayus (winden): samana en apana vayu.

Verzacht | zaterdag 8 oktober 14.00 – 16.00 uur
De aarde die je laat gronden is niet alleen stevig, maar is ook zacht. Weet dat het blad van de bomen in de zachte aarde wordt opgevangen om te kunnen transformeren. Eenmaal thuis aangekomen is het tijd om te verzachten. In deze les vervolgen we de reis dieper naar binnen, naar ons hart. Tijdens deze workshop focussen we ons op drie van de vijf Prana vayus (winden): vyana, samana en apana vayu

Over Padmini Kruitwagen

Padmini heeft een Nederlandse en Indiase achtergrond en is geboren in India. Met een goeroe die bij haar familie in huis woonde is ze met de vedische filosofie opgegroeid. Haar inmiddels overleden vader en broer beoefenden dagelijks pranayama en yoga en zongen hun mantras. Haar zus, nichten en neven doen dit nog steeds. Zelf had Padmini een voorliefde voor dansen en was ze op jonge leeftijd geboeid door Bharatanatyam, klassieke Indiase dans.

Op haar zevende verhuisde Padmini met haar moeder van Mumbai naar Nederland. Indiase dans ruilde ze in voor klassiek ballet. Tot haar twintigste heeft Padmini altijd met veel plezier gedanst. Haar werk heeft ze hier niet van gemaakt. Ze koos ervoor om International Business and Languages en culturele antropologie te studeren. Nu werkt ze bijna dertien jaar in de museale sector, de laatste drie jaar als freelance antropoloog en communicatiemanager.

Zeven jaar geleden is Padmini weer in aanraking gekomen met yoga. Yoga bracht haar op veel manieren thuis. Het bracht haar thuis in haar lichaam en wakkerde haar liefde voor bewegen aan. Wat had ze dat gemist! Wat de muziek is in ballet is het ritme van de adem in yoga. Met yoga kon ze ook een deel van haar geschiedenis en leven beter duiden en begrijpen. Drie jaar geleden besloot Padmini om yogadocent te worden. Padmini is opgeleid tot 200 uur vinyasa yoga docent. Aanvullend is ze opgeleid in the Art of Flow (50 uur) en in Shanti Flow (100 uur). Haar aanvullende trainingen volgt ze jaarlijks bij Simon Rowe, de kenner op het gebied van vinyasa yoga in Nederland. Vanuit Vers Licht Yoga geeft Padmini les op YogaTV en biedt ze programma’s aan op bijzondere locaties.

Vers Licht Yoga
In 2019 heeft Padmini Vers Licht yoga opgericht. Met Vers Licht yoga beweeg je mee met het licht om je heen, van zonlicht tot maanlicht, van zomerlicht tot winterlicht, van ochtendlicht tot avondlicht. Met iedere ademhaling kom je dichter bij het verse licht van binnen. Op stralende locaties die ruimte ademen beweeg je dichter naar jezelf: midden in de natuur, in een kerk, op een oude steenfabriek of in een museum.
Meer informatie: www.verslicht.yoga

Inschrijven voor deze workshop(s)

Vol? Meld je aan voor de wachtlijst hier > Er komen namelijk altijd vlak te voren nog annuleringen!!!

De Herfstflow workshops zijn los te boeken voor € 25
Als je de gehele serie 1 keer boekt betaal je € 64,50

Te betalen: € -

Gegevens

Begin:
24 september om 14:00
Einde:
8 oktober om 16:00
Kosten:
€ 25

Locatie

Laurentiuskerk
Blomstraat 36
Weesp, 1382 AJ
+ Google Maps
Telefoon:
06 215 72 555
Site:
www.yogatoday.nl