Laden Workshops

« Alle Workshops

  • Dit workshop is voorbij.
LET OP: Betalen/boeken is under construction. E-mail ons als je je wilt aanmelden met je naam en telefoonnummer, dan sturen we je via whatsapp of sms een betaallink.

Introductie workshop Levenskrachtig ouder worden

3 maart om 10:00 - 13:00

Introductieworkshop
ter oriëntatie voor de Cursus Levenskrachtig Ouder Worden met
Etienne Amand

Levenskrachtig ouder worden en preventieve zelfzorg tegen een verhoogd risico op neurodegeneratieve processen is geen luxe die men decennialang voor zich uit kan schuiven.  (Wikipedia: Neurodegeneratie is de progressieve afname van zenuwcelstructuren of -functies, waaronder het afsterven van zenuwcellen. Neurodegeneratie ligt ten grondslag aan veel neurodegeneratieve ziekten, waaronder de ziekte van Alzheimer, Parkinson, Huntington en amyotrofe laterale sclerose.)

Levenskrachtig ouder worden en preventieve zelfzorg: je kunt er zelf wat aan doen.  De wetenschap heeft de laatste twee decennia onweerlegbaar aangetoond dat het verjongingsproces van de hersenen – neurogenese genoemd – en de vormbaarheid van de hersenen – dneuroplasticiteit genoemd – pas eindigen met de dood.

Met de ervaring van meer dan 30 jaar eutoniebegeleiding, in het bijzonder van de meditatieve eutonie, is Etienne Amand overtuigd en inmiddels bevestigd dat meditatieve eutonie vooral een vorm van training van het zenuwstelsel is. En dat meditatieve eutonie daarmee uitermate geschikt is bij het stimuleren van op groei gerichte neuroplasticiteit. Neurogenese en neuroplasticiteit is een als een belangrijke bouwsteen in het zelfhelend vermogen en als dusdanig een krachtige ondersteuning van een levenskrachtig ouder worden.

“Het is de opdracht van elke volwassene die levenskwaliteit in het vaandel wil dragen, om levenskrachtig ouder worden als een gouden draad in de eigen levensloop te spinnen. Ze vormen dan ook een poort tot het helingsvermogen van de hersenen en het zelfhelingsvermogen van het mens-zijn.Een uitdaging niet enkel voor de 65 plusser, maar een opdracht voor elke dertigplusser die een levenskrachtig ouder worden als een gouden draad in hun levensloop spinnen.” – Etienne Amand

De introductieworkshop

Wie wil inschatten of deze benadering bij zich past of wie geïnteresseerd is kan zich gratis aanmelden voor deze Workshop.
Stuur dan een mailtje naar info@meditatieve-eutonie.be met vermelding van ‘introductieworkshop Levenskrachtig ouder worden’in Weesp’.
De introductieworkshop gaat door vanaf 8 aanmeldingen.

Voor vragen kan je ook bellen met Etienne op + 32 476 31 80 62

Vind hier de informatie over de Cursus Levenskrachtig Ouder Worden>

Link naar website Etienne en aanmelden

Gegevens

Datum:
3 maart
Tijd:
10:00 - 13:00

Locatie

Pranazaal
Achtergracht 16
Weesp, 1381BN Nederland
+ Google Maps