Laden Workshops

« Alle Workshops

Lachwondershop XL

11 juni om 13:00 - 15:00

€25

Wil je genieten, stress loslaten, spelen, en je koppie leeg?

Stap aan boord van een wonderbaarlijke, neurobiologische reis, waarin we plezier maken en toveren met de lach.Een extra lange Lachwondershop met Marnix Lamers van ‘WendeMaraan’. Om er helemaal in te zakken, 2 uur lang. Nee, niet non stop lachen, dat is te heftig. We zijn ook stil. Diepe rust na het lachen is zeer fijn, en helend. Totdat ongetwijfeld die giechel weer komt….verras jezelf 😊

Wen d’r maar aan: alles loslaten…voluit lachen, ontspannen, genieten en als je wilt leer je ook echt iets: doe mee aan deze extra lange lachwondershop. Dit is meer dan fun, dit is serieus lachen 😉

Lachen gezond? Het helpt relativeren? Ze zeggen het. Ze zeggen wel meer. En ze hebben gelijk!
Lachen geeft vrijheid. Lachen is ook een wonder, want ten eerste gezond voor je lijf: je breekt het overschot aan stresshormonen in 10 minuten al af (cortisol en adrenaline) en je maakt endorfines aan. Lachen haalt bovendien emotionele spanningen weg, laat je relativeren, voedt je ziel én het zorgt voor verbinding tussen mensen. Je ziet elkaar anders. Het brengt je in het hier en nu. Wel zo fijn in deze wonderlijke en veeleisende tijd.

In tegenstelling tot wat velen denken: we laten de lach relaxed toe, en pushen helemaal niets. Het is ongedwongen, en we laten ons verrassen. Het lachen is niet non stop, dat is wat heftig.

Programma

  • Eerst een hartelijke welkom en bondige uitleg, beetje ‘theorie’
  • Warming up, we zetten de lach rustig aan.
  • Dan volgen er meerdere soorten ‘lach-ervaringen’….
  • We sluiten af met de mooiste oefening: de lachcirkel.
  • Aan het einde delen we heel kort onze ervaringen. Mits het delen mooier is dan de stilte….

We staan, bewegen, en een klein deel zitten we op een stoel. Als vanzelf neemt de lach verder toe…lachen totdat je wordt gelachen!

Kun je lachen zonder reden?

Dit is lachen zonder reden, lachen zonder directe aanleiding, zonder de noodzaak van een grap of grappige situatie. Ik put ook uit de ‘lachyoga’ van dr. Madan Kataria. Het is echt anders dan lachen om comedy/cabaret, of met vrienden. Opener, dieper, en helender. Je gaat met elkaar uit het denkende/malende hoofd, en in je hart en buik – en dat zijn de plekken die we vaak ‘verwaarlozen’.
Lachen is dan dus heel bevrijdend, super gezond en zeer verbindend. Illusies en maskers vallen weg. Lachen werkt op minstens 5 lagen. Het geeft veel voldoening. Wen d’r maar aan, dat het in deze bijzondere tijd met veel onzekerheid, spanning en zeer grote verandering, erg belangrijk is dieper te ontspannen, anders te kijken en uit onze comfort-zone te stappen. Lachen ruimt letterlijk op, klaart de lucht en zorgt voor een sterkere band tussen mensen.

Over de begeleider

Mijn naam is Marnix Lamers. Ik leef voor één ‘ding’: onze ware natuur vinden en daarmee spelen; en zo steeds meer de Nieuwe Aarde en Nieuwe Samenleving vormen, met elkaar. Ik woon in het groene Doorn. Ik inspireer mensen, teams en organisaties om te creëren vanuit onze ware natuur, letterlijk en figuurlijk. Om het leven te zien als plek om voluit te spelen met wat er speelt. Mijn bijdrage is dan ook één grote ‘Creative Playground’: transformatieworkshops & trainingen, en grotere projecten voor lokaal voedsel.

Om deel te nemen koop je hier je kaartje

Te betalen: € -

Geen plekje meer vrij? De wachtlijst werkt goed!

Meld je dan HIER > aan voor de wachtlijst. Er komen altijd vlak te voren nog annuleringen!!!

 

Gegevens

Datum:
11 juni
Tijd:
13:00 - 15:00
Kosten:
€25

Locatie

Anahathazaal, Laurentiuskerk
Blomstraat 36
Weesp, 1382 AJ
+ Google Maps
Telefoon:
06 215 72 555
Bekijk de site van Locatie