Laden Workshops

« Alle Workshops

Mindfulness MBSR training, 8-weken

16 januari 2021 om 14:00 - 16:30

€395

Over de training Mindfulness

Met aandacht en vriendelijkheid aanwezig zijn in het hier en nu, zonder dat je dat wat er is anders wilt hebben – ook als er lastige situaties of emoties zijn. Dat is wat mindfulness je leert. 

In deze training oefenen we in groepsverband het richten van de aandacht, en deze weer los te laten. Ook oefen je in het omgaan met lastige situaties en het makkelijker omgaan met onplezierige emoties. Mindfulness helpt je om automatische patronen te herkennen en te kijken of deze helpend zijn of niet. We trainen ons in het bewust aandacht geven aan het moment om meer ruimte in ons hoofd te krijgen en meer te genieten van de kleine dingen in het leven. 

Mindfulness is echt een ervaringsleer en meditatie is de techniek die hiervoor als basis wordt gebruikt. De theorie wordt ondersteund door praktische opdrachten waarbij ruimte is voor het uitwisselen van ervaringen. De bijeenkomsten hebben een systematische opbouw, waarbij theorie en praktijk gekoppeld zijn aan thema’s zoals onze automatische patronen, contact met ons lichaam en onderzoeken van de manier waarop gedachten ons beïnvloeden.

Zoals elke nieuwe vaardigheid, vraagt ook het trainen van mindfulness tijd en aandacht. Oefenen doen we in de les, maar de nadruk ligt vooral op het zo mogelijk dagelijks thuis oefenen. Thuis oefenen met opdrachten en ermee experimenteren in het dagelijks leven, is erg belangrijk om echt te kunnen ervaren wat mindfulness is en wat het je brengt. We vragen je thuis zo’n 30 minuten per dag te oefenen. Je oefent subtiele bewegingsoefeningen, zachte houdingen uit de yoga, een lichaamsscan en verschillende meditatievormen. Meditaties kunnen op een stoel of zitkussen, en ook staand, lopend of liggend. Als je lichamelijke beperkingen hebt, kun je gewoonlijk meedoen. Overleg dit even vooraf met de docent.

Wat, waar, wanneer

Les data: Zaterdag 16, 23 & 30 januari, 6, 13, 20 & 27 februari 2021 en 13 maart 2021.
Lestijden: 14.00 – 16.30 uur
Er is een stiltedag op zondag 7 maart 2021, 10.00 – 15.30 uur
Minimaal 8 deelnemers, maximaal 12
Kosten: € 395,- voor acht lessen van 2,5 uur, plus stiltedag. Inclusief telefonisch kennismakingsgesprek en audiobestanden.
€ 495,- via werkgever en € 275,- voor minima. Sommige verzekeraars vergoeden.
Locatie: Achtergracht 16a in Weesp/Amsterdam
Trainer: Josta Kolkman

Over trainer Josta
Tijdens een roerige periode in mijn leven op zowel persoonlijk als professioneel vlak kwam Josta in aanraking met mindfulness. In de periode daarna, van zelf oefenen en veel struikelen, begon ze langzaam te ervaren dat er meer ruimte ontstond in haar gevoels- en gedachtewereld. Sinds 2016 geeft ze mindfulnesstrainingen en ze is gecertificeerd in Categorie 1 bij de VMBN.

“Mindfulness is voor mij een manier van leven geworden, waarbij ik me vaak met dankbaarheid en een glimlach besef dat elk moment een nieuw moment is om te leren en dat ik elk moment een keuze heb in hoe ik op bepaalde situaties reageer. Het observeren van mijzelf en mijn reacties geeft me een mate van afstand die me ontspanning en vrolijke nieuwsgierigheid geeft.”

Met de jaren heeft Josta haar eigen beoefening verdiept door het volgen van retraites in binnen- en buitenland. Met haar kernwaarden leren & groeien, vergroot ze met veel plezier haar begrip van mindfulness door het deelnemen aan workshops en masterclasses, het lezen van boeken en de goede gesprekken met mede-trainers.

 

Inschrijven voor deze Training

Te betalen: € -

Gegevens

Datum:
16 januari 2021
Tijd:
14:00 - 16:30
Kosten:
€395

Locatie

Pranazaal
Achtergracht 16
Weesp, 1381BN Nederland
+ Google Maps