Laden Workshops

« Alle Workshops

Mindfulness MBSR training, 8-weken, online of groepstraining

15 mei om 14:30 - 17:00

€395

Over de training Mindfulness

Met aandacht en vriendelijkheid aanwezig zijn in het hier en nu, zonder dat je dat wat er is anders wilt hebben – ook als er lastige situaties of emoties zijn. Dat is wat mindfulness je leert. 

In deze training oefenen we in groepsverband het richten van de aandacht, en deze weer los te laten. Ook oefen je in het omgaan met lastige situaties en het makkelijker omgaan met onplezierige emoties. Mindfulness helpt je om automatische patronen te herkennen en te kijken of deze helpend zijn of niet. We trainen ons in het bewust aandacht geven aan het moment om meer ruimte in ons hoofd te krijgen en meer te genieten van de kleine dingen in het leven. 

Mindfulness is echt een ervaringsleer en meditatie is de techniek die hiervoor als basis wordt gebruikt. De theorie wordt ondersteund door praktische opdrachten waarbij ruimte is voor het uitwisselen van ervaringen. De bijeenkomsten hebben een systematische opbouw, waarbij theorie en praktijk gekoppeld zijn aan thema’s zoals onze automatische patronen, contact met ons lichaam en onderzoeken van de manier waarop gedachten ons beïnvloeden.

Zoals elke nieuwe vaardigheid, vraagt ook het trainen van mindfulness tijd en aandacht. Oefenen doen we in de les, maar de nadruk ligt vooral op het zo mogelijk dagelijks thuis oefenen. Thuis oefenen met opdrachten en ermee experimenteren in het dagelijks leven, is erg belangrijk om echt te kunnen ervaren wat mindfulness is en wat het je brengt. We vragen je thuis zo’n 30 minuten per dag te oefenen. Je oefent subtiele bewegingsoefeningen, zachte houdingen uit de yoga, een lichaamsscan en verschillende meditatievormen. Meditaties kunnen op een stoel of zitkussen, en ook staand, lopend of liggend. Als je lichamelijke beperkingen hebt, kun je gewoonlijk meedoen. Overleg dit even vooraf met de docent.

De trainingen zijn online en in groepsverband te volgen. Beide vormen werken even effectief en zijn erkend en worden door de meeste grote verzekeraars vergoed.

Wat, waar, wanneer

ONLINE  VANUIT HUIS
Startdatum vrijdag 9 april 19.00 – 21.30 uur
8-weekse (erkende) Mindfulness training MBSR
Informatie voor thuis online de training volgen  >>

OP LOCATIE IN GROEPSVERBAND
Startdatum  zaterdag 15 mei 14.30  17.00 uur
Vervolglessen op 22, 29 mei, 5, 12, 19, 26 juni, en 3 juli 2021.
Er is een stiltedag op zondag 20 juni 2021, 10.00  15.30 uur
Minimaal 8 deelnemers, maximaal 12
Kosten € 395 voor acht lessen van 2,5 uur, plus stiltedag. Inclusief telefonisch kennismakingsgesprek en audiobestanden.
€ 495 via werkgever en € 275 voor minima. Sommige verzekeraars vergoeden
Locatie Achtergracht 16a in Weesp/Amsterdam
Trainer Josta Kolkman

Inschrijven voor deze Training

Te betalen: € -

Gegevens

Datum:
15 mei
Tijd:
14:30 - 17:00
Kosten:
€395

Locatie

Pranazaal
Achtergracht 16
Weesp, 1381BN Nederland
+ Google Maps