Mindfulness training MBCT/MBSR, 8-weekse cursus

Laden Workshops

« Alle Workshops

Mindfulness training MBCT/MBSR, 8-weekse cursus

13 september om 19:30 - 8 november om 21:30

€350

Over de mindfulness training

De mindfulnesstraining leert herkennen als je geest wegdwaalt naar verleden en toekomst, en hem steeds weer terug te brengen naar het heden. We oefenen aandacht richten en weer loslaten. En passen dit ook toe bij het omgaan met lastige situaties, en het makkelijker omgaan met onplezierige emoties. Mindfulness helpt automatische patronen te herkennen en te zien of deze heilzaam zijn of niet. We trainen ons in bewuste aandacht om meer te genieten van de kleine dingen in het leven. Niet-oordelen en mildheid staan centraal om te kunnen ontspannen met wat er is, zelfs bij lastige emoties of situaties.

De theorie wordt ondersteund door veel praktische opdrachten waarbij er ruimte is voor uitwisseling van ervaringen. De bijeenkomsten hebben een systematische opbouw. Theorie en praktijk zijn gekoppeld aan thema’s, zoals bewustzijn en de automatische piloot, acceptatie of ‘gedachten zijn geen feiten’.

Omdat het trainen van mindfulnessvaardigheden tijd en aandacht vraagt, ligt de nadruk vooral op oefenen en word je gevraagd om dagelijks thuis te oefenen. Het thuis oefenen met opdrachten en ermee experimenteren in het dagelijks leven, is erg belangrijk om echt te kunnen ervaren wat mindfulness is en wat het je brengt. We vragen je om thuis dagelijks zo’n 30-60 minuten per dag (6 dagen per week) te oefenen. Je oefent verschillende meditatievormen, subtiele bewegingsoefeningen, zachte houdingen uit de yoga en met lichaamsscans. Meditaties kunnen op een stoel of zitkussen, en ook staand, lopend of liggend. Als je lichamelijke beperkingen hebt, kun je gewoonlijk zonder problemen mee doen. Overleg dit even vooraf met de docent.

Wat, waar, wanneer
De volgende training start weer in september op vrijdagavond. Bij veel animo starten we eerder, dus laat het weten als je eerder wilt starten.
Data en tijden volgen.
Minimaal zes deelnemers, maximaal 12
Docent is Tanja van Brederode  Lees over Tanja
Kosten € 350 voor acht lessen van drie uur, en een terugkomavond. Inclusief werkboek en audio’s.
€ 450 via werkgever en € 275 voor minima). Sommige verzekeraars vergoeden
Locatie YogaToday, Laurentiuskerk, Blomstraat 36, 1382 AE Weesp
Aanmelden kan via het  inschrijfformulier cursussen

Informatie bel of mail Tanja op 06 31 35 89 70, of Isolde 06 215 72 555 of stuur hier een mail.

Gegevens

Begin:
13 september om 19:30
Einde:
8 november om 21:30
Kosten:
€350

Locatie

Laurentiuskerk
Blomstraat 36
Weesp, 1382 AE Netherlands
Telefoon:
06 215 72 555
Website:
www.yogatoday.nl