Mindfulness training MBCT/MBSR, 8-weekse cursus

Laden Workshops

« Alle Workshops

Mindfulness training MBCT/MBSR, 8-weekse cursus

september 30 om 18:30 - 21:00

mindfulness yoga en meditatie in Weesp

Over de training Mindfulness

De mindfulnesstraining leert herkennen als je geest wegdwaalt naar verleden en toekomst, en hem steeds weer terug te brengen naar het heden. We oefenen aandacht richten en weer loslaten. En passen dit ook toe bij omgaan met lastige situaties, en makkelijker omgaan met onplezierige emoties. Mindfulness helpt automatische patronen herkennen en zien of deze heilzaam zijn of niet. We trainen ons in bewuste aandacht om meer te genieten van de kleine dingen in het leven. Niet-oordelen en mildheid staan centraal om te kunnen ontspannen met wat er is, ook als er lastige emoties of situaties zijn.

De theorie wordt ondersteund door veel praktische opdrachten waarbij ruimte is voor uitwisseling van ervaringen. De bijeenkomsten hebben een systematische opbouw, waarbij theorie en praktijk gekoppeld zijn aan thema’s, zoals ‘bewustzijn en de automatische piloot’; ‘acceptie binnen mindfulness’ of ‘gedachten zijn geen feiten’.

Omdat trainen van mindfulnessvaardigheden tijd en aandacht vraagt, ligt de nadruk vooral op oefenen word je gevraagd om dagelijks thuis te oefenen. Thuis oefenen met opdrachten en ermee experimenteren in het dagelijks leven, is erg belangrijk om echt te kunnen ervaren wat mindfulness is en je brengt. We vragen je thuis zo’n 40 minuten per dag (6 dagen per week) te oefenen. Je oefent subtiele bewegingsoefeningen, zachte houdingen uit de yoga, een lichaamsscan en verschillende meditatievormen. Meditaties kunnen op een stoel of zitkussen, en ook staand, lopend of liggend. Als je lichamelijke beperkingen hebt, kun je gewoonlijk zonder problemen mee doen. Overleg dit even vooraf met de docent.

Wat, waar, wanneer
4x Zondag 18.30 tot 21.30 uur op 30 september 7, 14, 28 oktober
4x Zaterdag 14.00 tot 17.00 uur op 3,10,17, 24 november
Minimaal zes deelnemers, maximaal 12
Docent is Klara Gerrits
Kosten € 300 voor acht lessen van drie uur, en een terugkommiddag, werkboek en audio’s.
(€ 400 via werkgever en € 235 voor minima). Sommige verzekeraars vergoeden.
Je betaling bevestigd je inschrijving.
Locatie YogaToday – Pranazaal, Achtergracht 16A, 1381 BN, Weesp
Aanmelden kan via het inschrijfformulier cursussen
Informatie bel of mail Klara op 06 – 1993 72 18 of Isolde 06 – 215 72 555 of stuur hier een mail.

Leerlingen over de cursus  >>
Meer over de docent >>

Gegevens

Datum:
september 30
Tijd:
18:30 - 21:00

Locatie

Pranazaal
Achtergracht 16
Weesp,

Docent

Klara Gerrits
Telefoon:
06 – 1993 72 18