Laden Workshops

« Alle Workshops

Mindfulness training MBSR, 8-weekse cursus

27 maart om 19:00 - 21:30

€395

Over de mindfulness training

In de 8-weekse mindfulness training leren we herkennen hoe onze gedachten vaak afdwalen naar het verleden of de toekomst. Om vervolgens te oefenen hoe we onze aandacht kunnen richten en steeds weer opnieuw naar het heden kunnen terugbrengen.
We oefenen om met een milde, niet-oordelende aandacht en een nieuwsgierige blik te kijken naar welke gedachten, emoties en lichamelijke gewaarwordingen zich aandienen in het huidige moment. 

Mindfulness helpt automatische patronen te herkennen en te zien of deze heilzaam zijn of niet.
Je leert om even te stoppen met altijd maar druk bezig te zijn, om met volle aandacht aanwezig te zijn in het nu. Zo kun je tijd en ruimte creëren om stressvolle, moeilijke situaties anders te beantwoorden, door meer behulpzame keuzes te maken.
Je traint het bewustzijn, waardoor je met meer lichtheid en gemak ook kunt genieten van de kleine dingen in het leven.

De theorie wordt ondersteund door veel praktische oefeningen waarbij er ruimte is voor uitwisseling van ervaringen. De bijeenkomsten hebben een systematische opbouw. Theorie en praktijk zijn gekoppeld aan thema’s, zoals: ‘aandacht voor de ademhaling’, ‘de automatische piloot’ en ‘gedachten zijn geen feiten’.

Omdat het trainen van mindfulnessvaardigheden tijd en aandacht vraagt, ligt de nadruk vooral op oefenen en wordt je gevraagd om tijdens de 8 weken van de training ook dagelijks zo’n 45 minuten thuis te oefenen. Het thuis oefenen met mediteren en experimenteren met huiswerkopdrachten in het dagelijks leven is erg belangrijk om echt te kunnen ervaren wat de kracht van mindfulness is en te ontdekken wat het je kan brengen.
Je oefent met verschillende meditatievormen en milde bewegingsoefeningen. Meditatie kan op een stoel of meditatiekussen, en ook liggend of lopend worden beoefend. Als je lichamelijke beperkingen hebt, kun je gewoonlijk zonder problemen meedoen. Overleg dit even vooraf met de docent.

Lesdata: Vrijdag 27 maart, 3, 10, 17, 24 april, 1, 8 en 15 mei 2020
Er is een stiltedag op zondag 3 mei 11.00 – 16.30 uur.
Minimaal zes deelnemers, maximaal 12
Kosten: € 395 voor acht lessen van 2,5 uur, en een stiltedag van 5,5 uur. Inclusief voorgesprek, werkboek en audiobestanden.
€ 495 via werkgever en € 275 voor minima). Sommige verzekeraars vergoeden

Informatie bel of mail Tanja op 06 31 35 89 70, of Isolde 06 215 72 555 of stuur hier een mail.

Meer over Tanja>>

Inschrijven voor deze Training

Schrijf je in d.m.v. onderstaand formulier en betaal direct via iDeal.

plaats(en)
Te betalen: € -

 

 

 

Gegevens

Datum:
27 maart
Tijd:
19:00 - 21:30
Kosten:
€395

Locatie

Pranazaal
Achtergracht 16
Weesp, 1381BN Nederland