Laden Workshops

« Alle Workshops

  • Dit workshop is voorbij.

Partnerworkshop: bevallen

4 juli om 13:30 - 17:00

€75 – €90

De partnerworkshop bevallen is voor aankomende ouders die helemaal voorbereid op een fijne geboorte-ervaring willen zijn. In 3 uur tijd weet je precies wat jullie samen willen, wat de rol van de partner is en krijg je vele praktische tips en oefeningen waar je gelijk thuis mee aan slag kan.

Voor wie? De workshop is voor iedereen die ook thuis zelf wil gaan oefenen. Een quick fix is er helaas niet 😉 De workshop is er voor jou, en voor je partner die écht een steun wil zijn, maar dit kan ook een moeder of vriendin zijn. Ben je al eens bevallen? Dan is deze cursus ook geschikt als opfriscursus of als je eerste bevalling een minder fijne ervaring was.

Workshop inhoud:

Wat je kunt verwachten tijdens de bevalling

Oefeningen om te kunnen ontspannen vóór en tijdens de bevalling

Hoe je je kindje in de juiste positie kunt brengen tijdens de bevalling (Spinning babies)

Ademhalings- en (Rebozo) massagetechnieken

Houdingen en drukpunten

Hoe kun je omgaan met pijn?

Hoe kan je contact maken met jullie baby?

Wat kun je als partner doen?

Na de workshop ontvang je een hand-out waarin de informatie nog een keer staan vermeld zodat jullie thuis nog kunnen aan de slag kunnen. De cursus is goed te combineren met de cursus BirthFlow en zwangerschapsyoga.

Hoe gaan we om met het coronavirus? 

Bevallen kun je helaas niet uitstellen. En Corona of niet, je wil je toch goed voorbereiden op de komst van je kleintje. Uiteraard zullen we de nodige afstand houden en hygiëne maatregelen treffen.

Over de docent: Noor Cornelissen

Vanaf kleins af aan is Noor geïntrigeerd door zwangere vrouwen en baby’s. Noor kon dan ook niet wachten om zelf moeder te worden. Inmiddels is zij trotste moeder van Meije en Ollie en heeft dit haar zo geïnspireerd om zelf zwangere vrouwen te begeleiden. Bij YogaToday geeft zij een zwangerschapscursus BirthFlow en de bevallingsworkshop: Samen positief bevallen.

Noor is (medisch) psycholoog en weet daardoor als geen ander hoe het lichaam en de geest samenwerken. Vertrouwen creëren in je eigen lichaam én geest is dan ook wat haar betreft het doel van haar lessen.

“Nieuw leven is iets heel bijzonders. Om moeder te worden gaat vaak een hele reis aan voor af. Eerst een kinderwens, zwanger worden, de zwangerschap en dan ben je ineens mama. Ik wil vrouwen graag tijdens die weg begeleiden om deze zo soepel en fijn mogelijk te laten verlopen.”

Voor de geboorte van haar dochter (2016) heeft Noor zich verdiept in hypnobirthing de Mongan method. En bij haar zoontje (2018) heeft zij naast de hypnobirthing technieken ook veel aan mindfulness gehad. Om vrouwen zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden is Noor in de leer gegaan bij de zwangerschapscoachopleiding van Simone Kamping. Zij heeft haar eigen methode om ontspannen te bevallen ontwikkeld waarin mindfulness en hypnobirthing centraal staan.

 

“Iedere vrouw ervaart haar zwangerschap anders. Waar de één een natuurlijk vertrouwen heeft in haar bevalling, is de ander nog zoekende of vindt het spannend. Hoe je er ook in staat een goeie voorbereiding is altijd fijn. Samen gaan we op zoek wat het beste bij jou/jullie past om jullie bevalervaring zo fijn mogelijk te maken.”

Inschrijven voor deze Workshop

Schrijf je in d.m.v. onderstaand formulier en betaal direct via iDeal.

Te betalen: € -

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
4 juli
Tijd:
13:30 - 17:00
Kosten:
€75 – €90

Locatie

Pranazaal
Achtergracht 16A
Weesp, 1381BN Nederland