Laden Workshops

« Alle Workshops

5 – Weekse reeks Peuteryoga 2,5 tot 4 jaar

19 maart om 11:15 - 12:00

€62,50

Peuteryoga – Yoga op een speelse manier met respect voor ieder kind van 2,5 jaar tot 4 jaar

Peuteryoga is spelend ontdekken en aandacht krijgen voor eigen gevoelens en de belevingswereld. We gaan op avontuur aan de hand van een thema of prentenboek. We gaan bijvoorbeeld op een strand avontuur, daar gaan we dwars lopen als een krabbetje of stilliggen als een zeester. Of net als Rupsje Nooitgenoeg van een kruipende rups, in een mooie kleurrijke vlinder veranderen. Beleving en het maken van plezier staat voorop.

De peuterlessen zijn een combinatie van kinderyoga houdingen, zang, dans, massage, tekenen/knutselen, ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Vaak op muziek of aan de hand van een versje/liedje. Het yoga aspect zit hem vooral in dat kinderen leren wat ze fijn vinden, samen leren werken, hun fantasie mogen gebruiken, mogen spelen, flink bewegen en dat ze aan het eind ook even helemaal mogen ontspannen.

De peuterlessen worden op een speelse manier gegeven en sluit dus mooi aan op de belevingswereld van de kleine avonturiers in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar. Elke les staat een prentenboek en/of thema centraal. De kinderen gaan dan op avontuur, ze ontdekken hun innerlijke wereld en krijgen er energie van. Het zelfvertrouwen en de concentratie kunnen versterkt worden. De kinderen leren over lichaamsbewustzijn, samenwerken en het uiten van gevoelens.

Claudia Koekenbier – Schenkers

“Kinderen mogen zijn wie ze zijn, houdingen lukt niet altijd, maar dat zegt niets over hun inzet. Nieuwe dingen leren kan soms onwijs lastig zijn. Wat nog niet lukt kunnen wij altijd nog leren. Iedereen doet zijn best op zijn eigen manier en tempo. Plezier hebben en je gelukkig voelen staat voorop!

Positief, energiek en creatief. Deze 3 woorden omschrijven Claudia in een notendop. Sinds 2004 is zij met veel plezier leerkracht basisonderwijs. Yoga kwam op haar pad en in 2008 besloot zij de kinderyoga opleiding te volgen bij Helen Purperhart. Hierop volgend verschillende workshops gevolgd om inspiratie op te doen en zich verder te ontwikkelen binnen de kinderyoga. Sindsdien heeft ze kinderyoga gëintegreerd in haar lesprogramma op de basisschool en gebruikt ze steeds vaker de ukelele tijdens deze lessen.

Haar lief gezin bestaat uit haar man Joost & hun zoontje Charlie. Alle drie hebben op hun eigen manier hun balans ontdekt tussen inspanning & ontspanning door (kinder)yoga.
Kom je meedoen om dit ook bij jezelf te ontdekken?

Rechtstreeks contact opnemen met Claudia kan via claudia@yogikidz.nl

Het maximum aantal kinderen dat mee kan doen is 10. Dus geef je snel op
Lesdata zijn: 19, 26 maart, 2 en 16 en 23 april

Inschrijven voor deze reeks

Schrijf je in d.m.v. onderstaand formulier en betaal direct via iDeal.

plaats(en)
Te betalen: € -

 

Gegevens

Datum:
19 maart
Tijd:
11:15 - 12:00
Kosten:
€62,50

Locatie

Laurentiuskerk
Blomstraat 36
Weesp, 1382 AE
+ Google Maps
Telefoon:
06 215 72 555
Website:
www.yogatoday.nl