Bijscholing ‘Props’ in de gewone Hatha Yoga les

Laden Workshops

« Alle Workshops

  • Dit workshop is voorbij.

Bijscholing ‘Props’ in de gewone Hatha Yoga les

23 februari om 11:00 - 17:30

deel van de props in de yogales beeld

Welke props kun je in je gewone yogales goed gebruiken? We gaan deze twee lesdagen yogales ervaren met blokken, strips, bandjes, enzovoorts. Op zorgvuldige wijze krijg je uitgelegd wat je waarvoor kunt gebruiken en je oefent met de props.

Elk lichaam is anders, niet elke arm is even lang, niet ieder gewricht heeft dezelfde ruimte, niet iedere spier is even soepel en krachtig. Het is fijn als je als yogadocent ondersteuning kan aanreiken in de vorm van deze ‘props’ zodat een cursist de houding voor hem/haar optimaal kan uitvoeren.

Props helpen om te leren voelen, te ontspannen en een asana optimaal uit te voeren. Optimaal in de zin van dat je de uitlijning van een asana ondersteunt en daardoor de werking van een asana beter kunt voelen en vooral ook veilig uit kunt voeren.

We gaan onder andere werken met blokken, strips en bandjes, maar ook de muur en je handen. Je krijgt ook het inzicht dat je met weinig investeringen al heel veel kunt bieden.

Juist in een gewone yogales kunnen minimale hulpmiddelen al een enorme welkome aanvulling zijn. Het geeft verdieping en variatie aan je lessen. Het geeft inzicht aan je leerlingen.

En meer

Je krijgt ook inzicht dat props bij yoga therapie een rol kunnen spelen: denk aan props bij rugklachten, bekkenklachten, knieklachten, ademhaling, enzovoort. Verder zijn er ‘kostbare’ props aanwezig om mee kennis te maken (als dat in de groep gewenst is). Van een Iyengar touwenwand, alle props voor Critical Alignment Yoga, schouderstandbankjes, yogastoelen tot zelfs Aerial Yogadoeken.

Wat, waar, wanneer

Deze tweedaagse workshop is geschikt voor ervaren yogadocenten en docenten in opleiding. Ook niet-docenten met minimaal 2 jaar yoga-ervaring zijn welkom. Na de lessen ben je in staat jezelf zelfstandig verder te verdiepen in het werken met props en al snel toe te passen in je lessen.

Lesdata en tijden Weekend 23 maart  11.00 – 17.00 uur /  24 maart 12.00 – 17.30 uur
Aantal deelnemers Minimaal 5, maximaal 18 deelnemers
Kosten € 175 incl. 21 % btw
Locatie Pranazaal, Achtergracht 16A, 1381 BN Weesp
Accreditatie De workshop is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) met 10 punten., certificaat op aanvraag
Aanmelden
kan je 
Lees hier >  onze algemene voorwaarden.

Je docent

Isolde Zandee YogaToday Mindfulness WeespIsolde Zandee introduceerde Props aan de yogadocenten opleiding Samsara en gaf daar  jarenlang les als gastdocent in deze specialisatie aan cursisten en yogadocenten.

Isolde Zandee is oprichter van YogaToday waar zij verschillende lesvormen in yoga en meditatie geeft. Ze is gedreven om yoga en meditatie van hun zweverige imago af te helpen. Om zo meer mensen de weldadige uitwerking van yoga te laten ervaren en kracht en rust in zichzelf te vinden.

In haar lessen mixt ze verschillende yogastijlen. De lessen variëren van zacht tot krachtig. Als meditatieleraar verweeft ze door alle oefeningen aspecten van mindfulness of andere meditatievormen.

“De fysieke voordelen van yoga zijn enorm, maar het is vooral de spirituele reis van mijn leerlingen die mij raakt. Het is een eer hun ervaring te mogen delen.”

Isolde volgde haar basisopleiding bij Samsara met later de specialisaties Pranayama, Anatomie en Asana, Ouderenyoga en Yoga & Kanker. Verder studeerde ze bij Alberto Paganini (Vinyasa / Prana Yoga Flow). Gil Fronsdal (Mindfulness), Gert van Leeuwen (Critical Alignment Yoga) en zenmeester Thich Nhat Hahn (Mindfulness), Lizzy Lasater (Restorative Yoga), Judith Hanson Lasater (Pranayama), Doug Keller (Yoga Therapie), Qi Gong en Laughter Yoga. Isolde blijft steeds scholing volgen voor nieuwe inspiratie, inzichten en genot. Ze woont in Weesp en runt het Yogacentrum samen met haar man, Herman Lankwarden.

Foto van de props met dank aan E. Hazeldonk

 

Gegevens

Datum:
23 februari
Tijd:
11:00 - 17:30

Locatie

Pranazaal
Achtergracht 16
Weesp, 1381BN Nederland
+ Google Maps