Herfst Workshop Yin Yoga met subtiele zang

Laden Workshops

« Alle Workshops

  • Dit workshop is voorbij.

Herfst Workshop Yin Yoga met subtiele zang

21 september 2018 om 19:30 - 21:30

Open je voor de herfst, adem, geef je over. Ontmoet vrede.

Laat je in deze bijzondere -2 uur durende- workshop yin yoga de herfst in dragen. Vlak voor de officiële start van de herfst, begeleid door een unieke combinatie van yin yoga met subtiele zang. Een seizoenswisseling in alle vrede en rust op deze internationale dag van de vrede.

Zang, resonantie, ontspanning

Tijdens het uitvoeren van de diverse yin-houdingen zingt Hanneke Huibers geïmproviseerd en subtiel. Hanneke stemt haar subtiele klanken af op de sfeer en intentie die aanwezig is tijdens deze workshop.
Klank klinkt door in resonantie (waarneembaar als vibratie). Resonantie is ook aanwezig in het lichaam en wanneer deze op elkaar zijn afgestemd (die van de muziek en die van het lichaam) kan dit blokkades opheffen en diepe(re) ontspanning brengen in het lichaam.

Afstemmen op de herfst

De afstemming op het ritme van het jaar is volgens de Chinese Geneeskunst een belangrijke bron van gezondheid. Het idee hierachter is dat we effectiever zijn en alles moeitelozer gaat wanneer we meebewegen met de grotere bewegingen waar we onderdeel van zijn, zoals die van het ritme van het jaar. De Herfst is het einde van het groeiseizoen. De naar buiten gerichte energie van de zomer verschuift naar binnen. Wat in de zomer is opgebouwd wordt in de herfst verzameld en benut. Dat zie je enerzijds in de oogst van het land, maar ook in de bladeren die loslaten en zo voeding vormen voor een volgende groeicyclus.

Over Yin Yoga

Yin Yoga is een intense en meditatieve yogastijl waarbij je langere tijd in een yogahouding blijft. Met deze vorm van yoga worden dieper gelegen niveaus in je lichaam bereikt zoals gewrichten, het bindweefsel en de meridianen. Het lang aanhouden van de houdingen (3-5 minuten) heeft ook een verstillend en meditatief effect. Lichaam en geest kunnen zich zo op een diep niveau openen en energetische blokkades worden opgeheven. Marieke te Wierik zal je in een sequence begeleiden waarin de typische herfstmeridianen Long en Dikke Darm worden meegenomen.

Over Hanneke Huibers

Hanneke Huibers zangHanneke Huibers is pianist, dirigent, organist & zangeres. “Vanaf mijn kinderjaren geniet ik van zang, koorzang ….. Na in het kinderkoor van het koor van mijn oom (C. Meijering) gezongen te hebben zong ik in het schoolkoor, conservatoriumkoor en diverse ‘projectkoren’. Muziek van Händel, Brahms, Britten en nog veel meer. ….. Bijzondere ervaringen waren divers. Onder andere het zingen met orkest. Mahler in het Concertgebouw, een prachtig kerstprogramma met een fantastische dirigent, de Vespers van Rachmaninov in de Oude kerk (Amsterdam)… Op dit moment zing ik een project met kamerkoor Vocoza, Buitengewoon Bruckner.”

Deze workshop is voor iedereen toegankelijk, of je nou heel veel ervaring met yoga hebt of juist niet.

Datum: Vrijdagavond 21 september
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Lokatie: Achtergracht 16A, 1381 BN, Weesp
Kosten: € 15
Docent: Marieke te Wierik, lees hier meer over Marieke
Inschrijven kan je hier
Lees hier onze algemene voorwaarden.

Gegevens

Datum:
21 september 2018
Tijd:
19:30 - 21:30

Locatie

Pranazaal
Achtergracht 16A
Weesp, 1381BN Nederland
+ Google Maps