Laden Workshops

« Alle Workshops

LET OP: Betalen/boeken is under construction. E-mail ons als je je wilt aanmelden met je naam en telefoonnummer, dan sturen we je via whatsapp of sms een betaallink.

Hormonen & Yoga: Voorkom blessures

21 januari 2024 om 13:00 - 15:00

€25

Heb je (wel eens) last van, of wil je onderstaande graag voorkomen :

  • Last van aanhechtingen van spieren of pezen? (voelt als scherpe pijn in bijvoorbeeld schouder of bil wanneer je rek geeft op de spier)
  • Last van je bekken en/of schaambeen?
  • Last van je elleboog?
  • Slijmbeursonsteking?
  • Last van je onderrug?
  • Of eigenlijk van alle gewrichten?
  • Stijfheid in de ochtend?
  • Heb je het gevoel dat je blessuregevoeliger bent dan voorheen?

Dan zou het wel eens kunnen zijn dat je hormoonhuishouding aan het veranderen is.

“Waaaat???? Nee joh, ik ben pas 35, 40, 45…….!!”

Dit is de reactie die ik meestal krijg wanneer ik cliënten spreek met blessures die ‘ineens’ de kop op steken. Want het is nu eenmaal echt waar dat vanaf je 35ste je hormonale huishouding verandert. En dat kan dus fysieke (en mentale) gevolgen hebben. Je banden, pezen, spieren en gewrichten worden kwetsbaarder wanneer je oestrogeen (vrouwelijk geslachtshormoon) dan gaat schommelen.

Gelukkig is kennis ook in dit geval macht en kun je een hoop verbeteren of voorkomen.  Door te snappen wat je lijf nu nodig heeft en op welke manier bewegen fijn is en jijzelf lekker fit blijft.
Op het plaatje kun je zien wat er gebeurt vanaf je 35-40ste levensjaar. Chaos toch? Maar wij verwachten wel hetzelfde van ons lijf als vóór die tijd….dat geeft strijd, pijn, ongemak, enzovoort.

Daarom organiseert Marieken van der Leest bij YogaToday de workshop Yoga & Hormonen voor alle vrouwen die interesse hebben in de vaak moeilijke fase die vrouwen doorgaan: de overgang.
Je krijgt informatie over hoe hormonen werken en waarom juist dan op een goede manier blijven bewegen/sporten zo belangrijk is.
Marieken van der Leest is (bedrijfs) Oefentherapeut, ergonoom en hormoon-coach en al bijna 10 jaar yogabeoefenaar bij YogaToday.

Aanmelden doe je via Hipsy>>

 

 

Gegevens

Datum:
21 januari 2024
Tijd:
13:00 - 15:00
Kosten:
€25

Locatie

Pranazaal
Achtergracht 16
Weesp, 1381BN Nederland
+ Google Maps