Yoga in de Sint-Laurentiuskerk

Zet 21 juni 2019 maar alvast in je agenda: opening van de Sint-Laurentiuskerk!

Op Wereld yoga dag en de dag van de zonnewende openen we onze deuren in de Sint-Laurentiuskerk. Het is bijna echt zover, ongeveer 3 jaar later, maar wat is dat het wachten waard!

Begin 2016 werden we verrast met de uitnodiging om over de Laurentiuskerk te praten met eigenaar Cees van Vliet. Wat leuk, natuurlijk wilden we dat! Of wij onze yogaschool in de kerk wilden vestigen.
Zonder een seconde nadenken, zeiden we: JA! Ons hart sprak duidelijke taal.

Sindsdien is het is een lange weg geweest waarin veel hobbels genomen zijn. Niet zozeer door ons, vooral door de eigenaar, architect en zeker ook door de buurt. Wij -en alle leerlingen – hebben met heel veel geduld gewacht, terwijl we 3x van de ene naar de andere tijdelijke locatie verhuisden.

Het is prachtig

Een bierbrouwerij en proeflokaal op de begane grond voorin in de kerk, 2 appartementen, een hotelkamer in de oude klokkentoren en wij achterin in de dwarsbeuken op 2 en 3 hoog. Een shala van 160 m2 met aan weerszijden schitterende ronde rozetramen van diameter 5,5 meter doorsnee. s’ Ochtends en in de middag schijnt gekleurd zonlicht binnen. De zaal kan in twee zalen verdeeld worden met een geluidsdichte panelenwand en wordt van alle luxe als bijvoorbeeld vloerverwarming voorzien. Op 3 hoog – direct onder de middelste koepel – komt onze algemene ruime voor bijvoorbeeld een kopje thee na de les of voor fijne meditatiesessies, of … dat moet ook eigenlijk nog groeien hoe we daar mee om gaan. Kijk hieronder naar de foto’s vanaf het begin. We zullen hier telkens recente foto’s plaatsen, want het gaat nu hard 🙂

Lees ook Isolde’s blog over het groene kruis en haar transformatie >

Neem ook een kijkje bij Wispe’s prachtige proeflokaal >

Lees meer over de lange weg in het dossier van Het WeesperNieuws > vanaf een dreigende sloophamer tot nu.