Yoga in de prachtige  Sint-Laurentiuskerk!

Yoga in de prachtige  Sint-Laurentiuskerk!

Het is nu echt zeker in september gaan we open!!! Meer dan 3 jaar later, maar wat is dat het wachten waard! We plannen een mooie feestelijke opening.

Laatste nieuws: we gaan crowdfunden

Omdat de kosten torenhoog zijn, starten we binnenkort met crowdfunding. Iedereen kan bijdragen aan deze o zo unieke yogalocatie. We gaan er een wonderschone, liefdevolle en serene plek van maken met respect voor de historische functie van het gebouw. We durven wel met trots te zeggen dat Weesp straks de mooiste yogastudio in Nederland heeft. Vinden wij 🙂 En ook  passend in het gebouw. Iemand sprak: “In kerken landt er vanzelf een prettige kalmte op je”. En zo ervaren we dat iedere keer als we er zijn en een droom tot waarheid zien komen.

Crowdfundcampagne van start eind mei/ juni

We bouwen alles zelf vanaf het casco en iedereen kan helpen het helemaal ‘af en compleet’ maken. Ook in de kerk gaan we voor kwaliteit van lessen en kwaliteit van locatie. Denk bijvoorbeeld aan de luxe van vloerverwarming, luchtkwaliteit en goede fijne materialen om mee te werken.
Eind mei/begin juni starten we een crowfundcampagne. Hou je het in de gaten en doe je mee? Daar zetten we dan natuurlijk wat tegenover. Wat, dat hoor je als we starten. Vertel het dan alvast rond. Je zou ons er reuze mee helpen! Dankjewel alvast

Wat vooraf ging

Begin 2016 werden we verrast met de uitnodiging om over de Laurentiuskerk te praten met eigenaar Cees van Vliet. Wat leuk, natuurlijk wilden we dat! Of wij onze yogaschool in de kerk wilden vestigen. Zonder een seconde nadenken, zeiden we: JA! Ons hart sprak duidelijke taal.

Sindsdien is het is een lange weg geweest waarin veel hobbels genomen zijn. Niet zozeer door ons, vooral door de eigenaar, architect en zeker ook door de buurt. Wij -en alle leerlingen – hebben met heel veel geduld gewacht, terwijl we 3x van de ene naar de andere tijdelijke locatie verhuisden.

Het is prachtig

Onze buren: een organic bierbrouwerij, 2 appartementen, een hotelkamer in de oude klokkentoren en wij achterin in de dwarsbeuken op 2 en 3 hoog.
Onze shala is op 2 hoog en beslaat 160 m2. Aan weerszijden zijn schitterende ronde rozetramen van diameter 5,5 meter doorsnee. Net grote mandala’s s’ In de ochtend en middag schijnt zonlicht door het gekleurde glas in lood. De zaal wordt van alle luxe als bijvoorbeeld vloerverwarming voorzien en kan in twee zalen verdeeld worden met een geluidsdichte panelenwand. Op 3 hoog – direct onder de middelste koepel – komt onze algemene ruime voor bijvoorbeeld een kopje thee na de les of voor fijne meditatiesessies, of … dat moet eigenlijk nog groeien hoe we daar mee om gaan. Kijk hieronder naar de foto’s vanaf het begin. We zullen hier telkens recente foto’s plaatsen, want het gaat nu hard 🙂

Lees ook Isolde’s blog over het groene kruis en haar transformatie >

Neem ook een kijkje bij Wispe’s prachtige proeflokaal >

Lees meer over de lange weg in het dossier van Het WeesperNieuws > vanaf een dreigende sloophamer tot nu.

-update van dit bericht per 24 april 2019

YogaToday
info@yogatoday.nl