Behandelingen

Hieronder vind je meerdere behandelvormen en therapievormen waardoor je beter in je vel kunt te zitten. Of gewoon om puur te genieten. De behandelingen zijn bij YogaToday op de Achtergracht 16 of Blomstraat 36. Dus misschien fijn om na een les te plannen?

  • Reiki bij Ehud
  • Stembevrijding bij Milou
  • YogaTherapie bij meerdere docenten
  • LIJFwijsheid bij Ruth
  • Biophotonentherapie bij Laetitia
  • Holistic Beauty Therapy bij Nancy
  • Zwangerschapsmassage en mama-to-be behandelingen bij Nancy
  • Stress afbouwen met TRE bij Nicolien

Yogatherapie & Mindfulness
Burnout, stress, ademen, slapeloosheid, rugklachten, etc

Wil je een specifiek een privéles Nek/rug/Critical Alignment Therapie? Of heb je burnout klachten, long-covid klachten, slaap je slecht, is je adem uit balans en of andere spanningsklachten? In een 1 op 1 sessie helpen we je met meer zicht te krijgen in je klacht. Als we aan de slag gaan, omdat we holistisch kijken, wordt er niet alleen aan symptoom bestrijding gedaan maar gaan we vooral werken aan de oorzaak die wel eens heel ergens anders kan liggen. Vaak krijg je oefeningen mee voor thuis waardoor herhaling van de klacht en patronen doorbroken worden. Als een andere aanpak dan yogatherapie ons beter voor jou lijkt, verwijzen je door naar behandelaars, artsen, therapeuten, etc. uit ons netwerk.
Yogatherapie is in Amerika inmiddels door verzekeraars erkend. In Europa hebben we altijd wat meer tijd nodig.
Het gaat ons om jouw heling.

Tarief
 90 minuten € 75

Overleg en afspraak
Je belt dan in eerste in statie met Sigrid of Isolde bij wie je het beste kunt zijn van onze docenten/therapeuten/behandelaars.
(06) 215 72 555

Reiki

Reiki is een energiegenezingstechniek waarbij de Reiki gever zijn handen op het lichaam van de ontvanger plaatst om de stroom van levenskrachtenergie (Ki) door het lichaam te leiden om stress te verminderen en genezing te bevorderen.
Reiki is gekoppeld aan een reeks fysieke en emotionele gezondheidsvoordelen, waaronder een betere slaap, een beter humeur en pijnverlichting. Reiki helpt je lichaam terug te keren naar een staat van ontspanning, waardoor het kan genezen van schade veroorzaakt door stress, verwonding of ziekte.
Het woord “Reiki” is een combinatie van twee Japanse woorden: “rei”, wat “Gods wijsheid” of “de hogere macht” betekent, en “ki”, wat “levenskracht-energie” betekent.

Over mij
Ik ben yogabeoefenaar en docent en werk sinds 2019 met Reiki.
Het werk met Reiki heeft me veel opgeleverd, van het behandelen van eenvoudige verwondingen en pijnen tot het omgaan met en het helen van emotionele en mentale problemen.

Sessies
Hoewel een enkele sessie zeker nuttig is, raad ik aan – vooral als je nieuw bent met Reiki – om te beginnen met een reeks van 4 sessies, om de werking van Reiki te ervaren en een dieper genezingsproces te laten plaatsvinden.

Tarieven
45 minuten  €45
4 sessies  € 150

Afspraak, informatie
(06) 49 24 85 33
mail@ehudneuhaus.com
Of benader mij na m’n yogalessen bij YogaToday.

Stembevrijding

Als ik kijk naar (kleine) kinderen, kan ik mij blijven verwonderen over het gebruik van hun stem. Zo liep ik laatst door het bos en kwam ik een gezin met een kleuter tegen die een grote zware tak aan het tillen was. Iedereen kon en mocht horen dat hij aan het zwoegen en sjouwen was. Kinderen geven van nature expressie door middel van hun stem, maar hoe zit dit met volwassenen? Deze kwaliteit bezitten we allemaal van nature, maar lijken we wel afgeleerd te hebben in deze huidige maatschappij. Ontzettend zonde als je het mij vraagt! Muziek, klank en stemgeluid komen namelijk daar waar woorden tekortschieten, maar door labels als goed of slecht, vals of zuiver, muzikaal of aritmisch zijn er heel wat mensen die hun geïmproviseerde solo’s alleen durven op te voeren voor de muren van de badkamer. En daar hoop ik als Stembevrijder verandering in te brengen. In mijn sessies neem ik je samen met mijn gitaar mee op een helende reis naar de muziek van jouw hart en ziel. Alleen al de prachtige akoestiek in de Laurentiuskerk, waar de sessies plaatsvinden, nodigt ontzettend uit om jouw ware stem te laten horen.

Prijs
60 minuten € 70

Afspraak maken
06 18 42 04 86
milouvanderveen@gmail.com

Holistic Beauty Therapy
& Zwangerschapsmassage en mama-to-be behandelingen

Inner peace, Outer beauty
Een stralende huid komt van binnenuit. De huid is een spiegel van wat zich in jouw hoofd en lichaam afspeelt. Mijn behandelingen gaan daarom verder dan een reguliere schoonheidssalon. Elke behandeling is afgestemd op jouw behoeften en wensen. Door het gebruik van krachtige natuurzuivere huidverzorgingsproducten van Colour&Spice, verschillende massagetechnieken, aromatherapie en yoga nidra herstelt het zelfhelende vermogen van je huid en lichaam. Hiermee ontstaat een harmonieuze balans tussen nieuwe energie, innerlijke rust en huidverbetering.

Tarieven
The Beauty Sabbatical Treatment 90 minuten € 75
Balancing Body Massage 75 minuten € 60

Zwangerschapsmassage en mama-to-be behandelingen
Tijdens je zwangerschap kan het heel fijn zijn om je te laten masseren. Ik beschik over speciale kussens met uitsparingen voor je buik en borsten waardoor je tot ver in je zwangerschap comfortabel en veilig op je buik kan liggen. Je krijgt een heerlijke ontspanningsmassage met subtiel geurende massageolie.

Mama-to-be behandelingen zijn speciaal ontwikkeld voor zwangere vrouwen. Afgestemd op de verschillende fases van je zwangerschap. Naast huid- en lichaamsverzorging met holistische natuurzuivere producten zorgen de behandelingen voor een diepe ontspanning. Alles doen we in overleg, volledige aandacht voor jou en je lichaam in verandering.

Tarieven
Full body massage 75 minuten € 60
Mama to be of new born mama treatment 90 minuten € 75

Over mij
Na een lange mooie carrière in de reguliere beauty branche is het tijd om mijn hart en intuïtie te volgen. Mijn kennis van huidverbetering, massages, aromatherapie en natuurcosmetica combineer ik als schoonheidsspecialiste met verschillende vormen van bewust ontspannen.
Met een voorliefde voor yoga, zelfontwikkeling, meditatie en het effect dat dit op het welzijn heeft, zijn voor mij belangrijke redenen om deze in mijn behandelingen te integreren. Het doorgeven van het belang om op alle gebieden goed voor jezelf te zorgen, fysiek, mentaal en energetisch is wat ik wil delen met mijn cliënte. Ik ben uiteraard een gediplomeerd schoonheidsspecialiste en holistic beauty therapist.

Door deze methoden te combineren ontstaan er mooie resultaten en zijn mijn behandelingen een Beauty Sabbatical, een cadeau aan jezelf.

Afspraak en informatie
Nancy Denise (06) 523 80 149
theshalabeauty@gmail.com

LIJFwijsheid

Het lijf is een krachtig en prachtig systeem. In de basis zorgt het samen met je geest altijd voor balans. Soms lukt dat door omstandigheden niet. Dan kan het gebeuren dat je na een lichamelijk en/of mentaal trauma, pijn en ongemak blijft ervaren. Misschien slaap je slecht en blijf je piekeren.

LIJFwijsheid helpt je te luisteren naar wat je lichaam te zeggen heeft. Waar zit het vast? En wat kun je op dit moment loslaten? Zit je hoog in je stress en heeft je lijf en brein vooral rust nodig? Doel is om je zelfherstellend vermogen weer aan te zetten. Niet het fiksen van een klacht voor een kort moment, maar een aanzet tot herstel op de lange termijn.

Bij de keuze voor de behandeling put ik uit mijn kennis van craniosacraaltherapie, energetisch werk, massage en reiki. En uit mijn jarenlange ervaring als fysiotherapeut. Ik combineer een praktische blik met een groot ontzag voor de eigen wijsheid van het lijf.

Elke behandeling zet energie in beweging en zorgt voor een reset. Soms zijn twee behandelingen genoeg, soms zijn het er meer. Je lijf neemt de tijd die het nodig heeft. Jij en ik hoeven er alleen maar naar te luisteren.

Een behandeling duurt 75 minuten.
Introductiebehandeling: €65  inclusief btw
Vervolgbehandeling: €90  inclusief btw.

Informatie / Afspraak
Ruth van Kessel, (06) 81 972 975
info@lijfwijsheid.nl
www.lijfwijsheid.nl

Biophotonentherapie

Biophotonentherapie, is een unieke, holistische therapie. Door middel van de Chiren, een meetinstrument van elektrische acupunctuur, gaan we via de 130 acupunctuur punten op de handen en voeten op zoek naar verstoringen in het lichaam.
Die punten liggen op de uiteindes van de meridianen in het lichaam, als de meting een disbalans toont, uit dat op een verstoring in de meridiaan. De Chiren zal via coherent licht die verstoring opheffen. Klachten en symptomen verminderen of verdwijnen en het imuunsysteem versterkt.
De eerste behandeling duurt ongeveer 2 a 3 uur, na de behandeling gaat het lichaam ontgiften, je kan je 2 a 3 dagen moe voelen, en is het verstandig die dagen veel te drinken. Meer informatie over de therapie kan je vinden op de (verouderde website van) www.biontology.com

Al aantal jaar is Laetitia met de theorie van Biontology aan de slag en sinds de zomer 2021 ook praktisch met de Chiren.

Prijs
1 losse behandeling €125 euro
3 behandelingen achter elkaar €300
Betalen via Crypto kan ook!

Afspraak maken, meer informatie
(06) 482 587 52
laetitiaschulten@hotmail.com

Stressmanagement/ Stress afbouwen met TRE

Fysiek en mentaal fit zijn houdt je weerstand op peil, zeker in deze tijd heel belangrijk. De ervaring leert dat mensen beter leren èn functioneren als de spanning uit het lichaam is. Daar help ik graag bij, op een praktische manier.
Mijn achtergrond als Critical Alignment Yoga-docent en gecertificeerd TRE® Provider combineer ik met methodes uit mijn werk als trainer | coach. Een combinatie van fysieke oefeningen, TRE als methode aanleren, en reflectie-opdrachten. Op maat.

Wat is TRE®?
TRE® staat voor Tension or Trauma Releasing Exercises, een praktische zelfhulp-methode die je in staat stelt fysiek spanning af te bouwen. Het helpt je fysiek, emotioneel en mentaal tot rust te komen. Je kunt het gebruiken om chronische stress af te bouwen, maar ook na het sporten, na een drukke dag vol zittend werk of bij mentale kopzorgen.

Als je lichaam een bedreiging ervaart, reageert het met een vecht- of vluchtreactie. Als dat niet meer werkt, bevriest het lichaam, zoals in een computercrash. Net als zoogdieren zijn we gemaakt om met stress en traumatische gebeurtenissen om te gaan. We zijn alleen vergeten hoe, en TRE® leert je dat mechanisme in gang te zetten. Na 3 tot 5 sessies kun jij TRE® thuis veilig toepassen. 

Tarief
60 minuten € 95,- ex. 21% BTW

Over Nicolien
Ik werk veel met groepen en teams die in conflictgebieden werken of dagelijks onder grote druk functioneren, en met mensen werken. TRE® is daarbij een praktisch middel om stress af tebouwen. Met inzichten hoe het zenuwstelsel functioneert, wordt stress beter te hanteren. Leuker kan ik het niet maken, wel makkelijker.

Afspraak, informatie
Nicolien Zuijdgeest (06) 250 73 508 /  info@nicolien.com
Leaflet Stress afbouwen met TRE
Website Nicolien