Over YogaToday

YogaToday zit in het centrum van het mooie vestingstadje Weesp (Amsterdam) aan rivier de Vecht. In de prachtige Laurentiuskerk. Centraal staan gezondheid, welzijn, vitaliteit, rust, respect, vrijheid en plezier. Je kunt veel yogastijlen beoefenen vanuit onze visie dat iedereen andere behoeften heeft en anders gebouwd is. Van intensief tot ontspannend, van therapeutisch tot speels, van authentiek tot hedendaags. Lessen zijn creatief en veilig, oeroude oefeningen en inzichten verrijkt met kennis en inzichten van deze tijd. Alle docenten zijn nationaal en/of internationaal gekwalificeerd. We geven ook regelmatig lessen, workshops of cursussen aan bedrijven.

Ruimtes kunnen ook gehuurd voor ‘yoga-gerelateerde activiteiten’in brede zin. YogaToday is goed bereikbaar met openbaar vervoer en auto. Met de trein is het maar 12 -15 minuten van Amsterdam Centraal en Muiderpoort. Vanaf het station is het 5-7 minuten lopen naar de studio’s. Vlakbij parkeren is goed mogelijk en parkeerkosten in Weesp zijn laag.

YogaToday is opgericht door Isolde Zandee en levenspartner Herman Lankwarden. Vanuit hun doel meer mensen in aanraking te brengen met de weldaad van yoga voor zichzelf en de aarde. Sinds de start in maart 2014 groeide het centrum al snel naar 2 locaties.
“Mensen die yoga beoefenen dragen bij aan een betere en gezondere wereld. Niet alleen doordat ze zelf lekkerder in hun vel komen te zitten, maar ze ook bewuster en dankbaarder in het leven komen te staan.We willen er wel voor waken geen ‘yogafabriek’ te worden! Persoonlijke aandacht vinden we belangrijk.”

In 2016 werden we gevraagd met YogaToday de Laurentiuskerk te betrekken. Daar zeiden we direct volmondig ‘ja’ op. Met sparen, lenen en crowdfunding werd de verbouwing betaald en zijn de studio’s voorzien alle luxe en comfort.  Lees hier meer over YogaToday en de Laurentius >> Toen … 3 maanden na de opening startte de coronacrisis. Dankzij hulp van alle trouwe leerlingen en de verhuurders is YogaToday overeind gebleven en kan iedereen komen genieten in de heerlijke en serene yogastudio’s. Sinds die tijd ook volop Online met dagelijks livestreamlessen en een grote On demand bibliotheek met vele specials.
Maart 2023 vierden we ons 10 jarig bestaan. Deze pagina met foto’s en artikel >> geven een mooie kennismaking met ons 🙂 De gascrisis/inflatie was en is ook een uitdaging.

Gelukkig lukt het ons de 2e locatie op de Achtergracht ook nog steeds open te houden. Wij geven er zo nog enkele lessen vanwege de vestiging op de begane grond wat prettig is voor mensen die niet goed ter been zijn. Als yogaschool vinden we dat we een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben. Dus ook de toegankelijkheid voor iedereen. We delen deze ruimte nu met anderen en voor wie interesse heeft is er nog plek. Dus bel of mail ons gerust.