Critical Alignment: Soepele rug, spanningspatronen omzetten

Critical Alignment gaat over juiste uitlijning van het lichaam en richt zich veel op mobiliteit van de wervelkolom. Naast diepe ontspanning is krachtopbouw in de core- en houdingspieren belangrijk en daar heeft Critical Alignment een eigen vriendelijke methodiek voor. Er wordt veel aandacht gegeven aan technische uitvoering van de oefeningen.
In de les kan je ontspanning, inspanning en uitdaging ervaren. Vaak worden eerst oefeningen gedaan met behulp een rolletje en stripje. Deze geven richting aan je ontspanning en zorgen ervoor dat deze aankomt op de plaatsen waar dit bedoeld is. Ook bereiden ze je lichaam voor op de asana’s (yogahoudingen).

Goede alignment (uitlijning) wil zeggen dat het lichaam zonder spanning vrij kan bewegen. Door  voorkeurshoudingen die we vaak onbewust aannemen worden bovenruggen krom, schouders stijf, onderruggen gespannen en gevoelig. De vrije doorgifte van beweging stokt en spanning ontstaat. Bij Critical Alignment wordt je bewust van je spanningspatronen en leer je deze om te zetten naar ontspanning.
Alle lessen zijn toegankelijk voor alle niveau’s. Alleen de maandagavond les is fysiek uitdagender.
Beginners moeten zichzelf even de tijd geven om eerst een beetje bekend te raken met de oefeningen.