Iyengar Yoga: precisie verdiept je houdingen, vergroot kracht en souplesse, verstilt de mind

In deze lessen is veel aandacht om je van het fysieke lichaam bewust te maken en uit te lijnen. Je werkt aan precisie in elke houding. Je leert over weerstand, ontwikkeld flexibiliteit en uithoudingsvermogen. De nadruk ligt op techniek van de houdingen, verbeteren van het uithoudingsvermogen en ontwikkelen van kracht en flexibiliteit. Natuurlijk brengt Iyengar Yoga je ook ontspanning.

Lessen Iyengar Yoga worden gegeven in de traditie van de grondlegger van deze yogastijl, B.K.S. Iyengar. Het is een krachtige, actieve vorm van hatha yoga waarbij de houdingen tot in alle details van het lichaam worden doorgevoerd. De nadruk ligt bij Iyengar Yoga op de techniek van de houdingen, het verbeteren van het uithoudingsvermogen en het ontwikkelen van kracht en flexibiliteit.

Het Iyengar Yogasysteem kenmerkt zich door zijn aanpak.
 Alles draait om het in balans brengen van het hele systeem, het uitlijnen van het lichaam. Houdingen worden tot in detail uitgevoerd. Hiervoor worden allerlei hulpmiddelen (props) gebruikt als ondersteuning. Deze helpen verschillende delen en organen vanhet lichaam maximaal te openen, te strekken en te doorbloeden. Props worden ook gebruikt als er moeilijkheden worden ervaren in een lichaamshouding (asana) of om meer inzicht te krijgen in de beoefening van een asana. Het ‘richten’ of ‘in lijn brengen’ (Alignment) is in Iyengar’s concept een essentieel gegeven. De docenten hebben een uitgebreide kennis van anatomie en zijn opgeleid om met blessures en lichamelijke problemen om te gaan. .

In het rooster kan je lessen mixed en level 2 vinden.

Lestijden

  Begintijd Eindtijd Docent Locatie
woensdag 18:30 20:00 Nadège Chaumont Pranazaal
woensdag 20:15 21:30 Nadège Chaumont Pranazaal
woensdag
18:30 - 20:00 - met Nadège Chaumont bij Pranazaal
20:15 - 21:30 - met Nadège Chaumont bij Pranazaal

Les Informatie

 Week100
 Vanaf: 3 januari 2018
 Volgende les: 21 augustus 2019
 Dagen
wo

Les Docent