Vinyasa Flow Yoga: fysiek dynamisch en krachtig, brengt je naar ontspanning en stilte

Lessen Vinyasa Flow Yoga kenmerken zich door een serie van asana’s (yogahoudingen) die in een doorgaande flow worden uitgevoerd. Dynamische, krachtig, ook uitdagend en uitgevoerd op het ritme van de adem. De bewegingen gaan vloeiend in elkaar over. De synchronisatie van adem en beweging -karakteristiek voor deze yogavorm- heet Vinyasa en creëert een flow: zo wordt je yogabeoefening ook gelijk een meditatie in beweging.

Je leert ontspanning in je inspanning te vinden en bewegen vanuit een krachtige basis. Je ervaart inspanning, ontspanning en verstilling.
Je beoefening bevordert de circulatie in het lichaam, heft energieblokkades op en versterkt en versoepelt de spieren. Het lichaam wordt soepel en sterk en de geest komt tot rust. Warmte en energie worden opgewekt in het lichaam en worden spieren en organen ontgift. In tegenstelling tot hot/bikram yoga wordt de hitte van binnenuit gecreëerd. Na de les voel je je energiek en kalm.

Vaak wordt er met muziek gewerkt maar volledige stilte komt ook voor. Meditatie en savasana (eindontspanning) zijn vaste lesonderdelen. Vinyasa Yoga lessen verschillen per docent en lesthema. Iedere docent geeft deze lessen op zijn of haar eigen unieke wijze.
In de avonden zorgen we voor een goede afbouw zodat je lekker rustig slaapt.

Voor de lessen Vinyasa Flow adviseren we je een goede fysieke conditie en minimaal een half jaar yoga-ervaring.
Op maandagochtend is er ook een les Slow Flow Vinyasa.

Lestijden

  Begintijd Eindtijd Docent Locatie
dinsdag 20:30 22:00 Carry de Boer Pranazaal
zaterdag 09:00 10:30 Daniëlle van de Ven Lotuszaal
dinsdag
20:30 - 22:00 - met Carry de Boer bij Pranazaal
zaterdag
09:00 - 10:30 - met Daniëlle van de Ven bij Lotuszaal