Yin Yoga: laat je energie stromen in een flexibel lichaam met een kalme geest.

Yin Yoga is een intense yogastijl waarbij je langere tijd in een yogahouding blijft. Met deze vorm van yoga worden dieper gelegen niveaus in je lichaam bereikt zoals gewrichten, het bindweefsel en de meridianen. Door het lang aanhouden van de houdingen (3-5 minuten) heeft het een verstillend en meditatief effect. Lichaam en geest kunnen zich zo op een diep niveau openen en energetische blokkades worden opgeheven.

Het merendeel van de Yin yoga houdingen zijn zittende of liggende houdingen waarin spieren en bindweefsel wordt opgerekt en gestimuleerd, waardoor het beweeglijker en actiever wordt. Deze bewegelijkheid zal in het bijzonder rond het gebied van heupen, heiligbeen en de rug snel voelbaar zijn. Er ontstaat openheid en ruimte. Yin Yoga verbetert de doorstroming van energie en levenskracht, stimuleert de organen, brengt balans en kalmeert de geest.

Yin Yoga is een populaire lesstijl geworden. De lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Veel yogi’s combineren ook hun intensieve yoga practise met yin yoga om zo balans in hun totale beoefening te brengen.

We raden Yin Yoga af als je last hebt van osteoporose en hypermobiliteit van je gewrichten. Je docent kan je adviseren hoe oefeningen voor jou zijn aan te passen of welke je moet vermijden.

Er is ook een les Yin Restorative Yoga op dinsdagavond.

Lestijden

  Begintijd Eindtijd Docent Locatie
woensdag 10:30 11:45 Kirsten Drooger Pranazaal
woensdag 18:55 20:10 Marieke te Wierik Lotuszaal
donderdag 18:00 19:15 Marieke te Wierik Lotuszaal
woensdag
10:30 - 11:45 - met Kirsten Drooger bij Pranazaal
18:55 - 20:10 - met Marieke te Wierik bij Lotuszaal
donderdag
18:00 - 19:15 - met Marieke te Wierik bij Lotuszaal

Les Informatie

 Week100
 Vanaf: 1 december 2017
 Volgende les: 5 september 2019
 Dagen
wo do

Les Docent